reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

kurcze ze ja o tym nie pomyśłam wkońcu daleko nie mam:-D
Gusia trzymam kciuki zeby ci sie udało nauczyc maleństwo samemu zasypiać,ja sie jakoś zabieram za naukę mojej Julci i coś zabrać sie nie mogę:baffled: życzę wytrwałosci:tak:

reklama
witam wieczornie:)

bylismy na obiadku u szwagierki, bo wynajela nowy dom:)Filip oczywiscie bardzo grzeczny, pierwsze co zrobil "obkupkal" Cioci lozko:)a co tam:)

Beniaminko - ale sie usmialam:))))ale dobre checi sie licza:)
Skrzat - witaj:) i dbaj o siebie:)a lekarza lepiej zmienic...
Gusia - a ja sie zastanawialam gdzie jestes?alem pewnie, lepiej sprawdzic wszystko

ja chyba padne....nasza firma otwiera siedzibe w Danii i juz mamy pomysl, zeby sie tam przeniesc od kwietnia..zobaczymy, zawsze to blizej do Polski, tylko trzeba to wszystko dobrze zorganizowac, zeby Filip nie odczul zmian...bije sie z myslami...jak Cyganie....

do jutra:)

No ależ mnie tu dawno nie było... :zawstydzona/y:podczytuję was ostatnio wieczorami ale zanim dojdę do końca to albo mała się zbudzi albo padam na pysk i przekładam to na drugi dzień - i tak wkółko ;):zawstydzona/y:

My już po chrzcinach.... :tak:ufff- chrzciny zrobiliśmy 13.11 czyli w sobotę. Najpierw krótka ceremonia w kościele, pozniej pojechaliśmy się troche pogościc. Wszystko wypadło super, byłam niezle zestresowana no ale dzięki pomocy mamy i teściowej daliśmy rady ;)) Jedzenia narobiliśmy tyle że potem przez cały tydzien jeszcze je pochłanialiśmy. Nazbieraliśmy prezencików i kasy - w końcu kupię swoją wymarzoną spaceróweczkę ;))

Tak pozatym to wszystko o.k, ostatnio borykaliśmy się z kolkami, ktore były spowodowane moim jedzieniem. :wściekła/y:
Kurde... normalnie aż mnie trafia jak wy tu piszecie co wy już jadacie, ja nie mogę nadal prawie nic z tych rzeczy zakazanych jakich jeśc się "niby" nie powinno. No jakieś sosy, kotlety czy inne rzeczy smażone absolutnie, nie wspomne już o rzeczach wzdymających, normalnie tragedia... mam na tyle rzeczy smaka a jakiekolwiek próby poluzowania mojego jadłospisu kończą się wielkim placzem małej.
Ostatnio koleżanka doradziła mi żebym dawała małej codziennie espumisan rano i popołudniu, mowiła że ona odkąd zaczęła swojej córci to podawac - kolki się skończyły. Sama niewiem co mam robic, jestem już zdesperowana i płakac mi się chce - tyle pyszności wokół a ja nic nie mogę!!!!!

Ja mam takie pytanko ?
Co robia Wasze maluchy jak czuwają?
nosicie ? bawia sie same w łóżeczku na macie w bujaczku ? u nas to róznie ale nosić długo nie lubi być ale też często bawic się w łózeczku tez nie chce chyba , że ma humorek

lubi sobie z nami gadac po swojemu

Calineczko U nas też różnie, wszystko zależy od humorku mojej księżniczki. Generalnie jak narazie to najczęściej leży na leżaczku, a jak jej przystawiam zabawki to chwilkę na nie popatrzy a potem się wścieka ;) Nasze pogaduchy oczywiście są na pierwszym miejscu, ona je uwielbia, zresztą tak jak większosc naszych dzieciaczków. Ona uwielbia jak mimo tego że wykonuję domowe obowiązki poświęcam jej uwagę i coś tam do niej gadam, coś pokazuję ooo wniebowzięta jest wtedy.

Skrzacie normalnie wierzę Ci że cudem nie wyszlaś z siebie, przecież to okropne - cholerna baba myśli że wszystcy są zacofani i można robi z nimi co się tylko chce. Trzeba było tak walnąc drzwiami żeby futryny oberwało. No co za babsztyl, ja to takich ludzi wyslałabym w kosmos!!

Gaju Dziewczyny mają rację, musisz pogadac o tym z lekarzem, wiem eż że czasem są takie dzieci co na nich nic nie działa i drą się w niebogłosy, pomimo tego że nic im nie jest, a potem wszystko przechodzi. No ale warto sprawdzic czy oby napewno nic nie dolega twojemu skarbeńkowi.

Magi Koniecznie kup 68, moja mała miała komplecik w rozmiarze 62 i trochę miala to opięte.. w kościele tak jej naciągałam żeby nie zmarzła że aż dziurkę zrobiłam ;)) Lepiej podwinac niż potem się stresowac!! Ja swój komplet też miesiąc wcześniej kupiłam, nie wiedzialam że aż mi tak urośnie ;)

Beniaminko Jezu ten twój mężuś mnie powalił - normalnie tak się uśmiałam jak nigdy!!!

Dobra spadam spac, jeszcze sprobuję jakieś fotki wam wkleic, do juterka dobranoc!!!

Ostatnia edycja:
Hejka :)
Ja juz po odwiedzinach przyjaciołko cieżarówki, było milutko, Julcia pogugała, czym wprowadzila ciocie w swietny nastroj i jeszcze wieksza tesknote za jej maluszkiem, tez coreczka, ale to juz lada dzien :) I nareszcie kupka poszla, we łzach bo cięzko szlo, ale jak poszlo to wielka ulga nastala. Teraz juz prawie śpi, ale nie dotykam bo to sen zajaca pod miedzą :)Za pol godziny ja nakarmie i tez ide lulu nareszcie, bo tatus spi juz od 21 ;)

Skrzaciku- dbaj o siebie, dla siebie i dla córci, a lekarka jakas za bardzo do przodu, mowiac delikatnie :/
Alcia- fajny kraj ta Dania, w 2007 roku mialam propozycje kontraktu na dwa lata, z gotowym mieszkaniem , nauka jezyka w Wa-wie przez pol roku....ale balam sie zostawic wtedy syna, wowczas niepelnoletniego, w I klasie liceum. Bylam na probnym kursie dunskiego 3 dni i zdalam mini egzamin, ale jezyk...masakra :szok: pomieszanie angielskiego z holenderskim(w wymowie bynajmniej jak dla mnie) chyba ciezko by mi bylo sie wdrozyc. No i powiem szczerze- socjal fajny zapewniali w tym kraju, warunki dla rodzin z dzieckiem tez Ok bardzo,ale zarobki...sa kraje gdzie zarabia sie znacznie lepiej, bo te ich podatki masakryczne. Ale z Danii blisko do Pl, wysoki poziom zycia, Dunczycy bardzo mili i mysle ze warto ! :)
No i dobrze, ze nie pojechalam bo nie poznalabym mojego P i nie miala mojej najkochanszej Julci :-D
Wam zycze wszystkiego dobrego i trafnego wyboru, bedzie OK :)

Dobrej nocy ! :)

Witam,
wczorajszy dzionek był lepszy, Maks nie był taki maruda - chyba jak na niego ponarzekałam to się zlitował. I usnął na noc bez lulania, czyli te dwa dni darcia się i mego samozaparcia skutkują. Za to w nocy znów 6 karmień i o 4 nie chciał juz spać, w najlepsze śmiał się w głos ale musiałam go przewinąć bo zasrany i zasikany po pachy, wsio mokre ;) Ale potem na godzinke udało mi sie go uśpić jakoś.
Acha i odstawiłam w sobote nabiał, bo jednak do kawy inki - których pijam 4 kubki- dodawałam sporo mleka i on ma to uczulenia na poliku i teraz w zgięciu rączki liszaj mu sie zrobił :/ I odstawie chyba te johnsona kosmetyki bo pamiętam Miłosz był na nie uczulony :/ Buzię już smaruję Cutibaze dla atopików co by jej nie podrażniac dodatkowo. I zobaczymy, może też go ta buźka swędzi?

Ale choć z rana zawsze dobry humorek z godzinkę ma, później zaczyna sie tryb Marudy.
Ach pije sobie inke ale późiej chyba puszczalską sobie zrobię bo znów czuję sie fatalnie :/ Beniu a co do karmienia to u nas jest tak, że w dzień on dużo nie chce pić ale w nocy to masakra.

U nas nocka cudowna karmienie o 22 potem o 4 i teraz o 8 . Zloty chlopak mi sie trafil.

witam wieczornie:)

ja chyba padne....nasza firma otwiera siedzibe w Danii i juz mamy pomysl, zeby sie tam przeniesc od kwietnia..zobaczymy, zawsze to blizej do Polski, tylko trzeba to wszystko dobrze zorganizowac, zeby Filip nie odczul zmian...bije sie z myslami...jak Cyganie....

do jutra:)
No to witaj w klubie ja tez w trakcie przeprowadzki. Wlasnie sie wynosimy na rok do Polski , poniewaz moj maz wzial rok wychowawczego na Maxia. Tak wiec znikne na jakis czas z BB bo tam nie mam jeszcze internetu.

witam dziewczyny! mało pisze, bo czasem padam, czasem sie smuce, czasem panikuje itp/.... czytam cały czas i za wszystkie trzymam kciuki i z kazda z osobna jestem myslami... my jutro mamy kontrole bioderek.. a dzis troszke bóli brzuszka, troszke zabawy a teraz spiewamy kołysanki na dobranoc...:-) fajnie by było gdyby miss teraz zrobiła dobranoc bo sie zaraz posikam :-D:-D:-D
całuje Was i pieknego dnia zycze

witam i ja po weekendowo :))
w sobote wyszłam ze znajomą do galerii było baaardzo fanie tylko troszkę sie zdołowałam jak pooglądałam siebie w tych wszystkich lustrach :(((( jakos sobie wkręciłam ze szczuplejsza jestem a tu zonk :((((
wiec w niedziele musiałam sobie humor poprawić i znów pojechałam na zakupy :)) ale sie obkupiłam :) od razu mi lepiej ;)

Lenak cały czas baaaardzo grzeczna aż w szoku jestem jak sobie pomyśle jak wygladały pierwsze 3 tyg a jak jest teraz :)
tylo choler bardzo duzo budzi mi sie w nocy na cyca, pociamka troche i od razu zasypia i tak sobie mysle ze moze za cieplo jest u nas hmm...
U nas nocka cudowna karmienie o 22 potem o 4 i teraz o 8 . Zloty chlopak mi sie trafil.

No to witaj w klubie ja tez w trakcie przeprowadzki. Wlasnie sie wynosimy na rok do Polski , poniewaz moj maz wzial rok wychowawczego na Maxia. Tak wiec znikne na jakis czas z BB bo tam nie mam jeszcze internetu.
oj Sara nie smuc mnie.,.. internet bedziecie musieli załatwic baaardzo szybko bo smutno tu bedzie bez Ciebie....

reklama
hej

u nas w nocy jedno karmienie drugie nad ranem o 6 i o 7 jeszcze się kimnął do 8 tak wiec nie narzekam
gaju no widzisz, mój tez marudził a czasem ma dobre dni, dziś dzień marudzenia;/ ale cóz, poźniej na jakiś spacerek wyjdziemy moze to się wyśpi porządnie :)

tosiu nie smutkaj się:) :ja chyba tez małemu zaśpiewam kołysankę niech pospi chociaż ze 20 minut to pojde pod prysznic:)

buziaki i miłego dnia zyczę

Do góry