reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Maja mi też się wydaje żeby dodać samej ryżowej.Ale na opakowaniu chyba jest napiszane że dopiero od 4 miesiąca. I to nie wszystkie smaki. Przy starszej córce bardzo dużo pomagala mi mama. I ona by zagęścić mleko (jak jeszcze nie podawałam jej kaszek) robiła to mleko na wodzie w której gotowała ryż. i chyba to było ok 3,5 miesiąca i małej smakowało :)

Maju, jesli koniecznie chcesz cos dodawac do mleka( jesli macie taka potrzebe, bo mala glodna itp) to lepiej dodac samego kleiku ryzowego lub kukurydzianego( jak juz), ale nie kaszki na mleku- bo tam jest mleko krowie nie dostosowane jeszcze do wieku naszych dzieci, juz niedlugo i kaszki bedziemy podawac, a tymczasem nie zaleca się w tym wieku. Zreszta, najprofesjonalniej odpowie Ci Wasz lekarz pediatra, zapytaj o to na wizycie.

ta kaszka ktora mam z nestle mleczno ryzowa jest z mlekiem modyfikowanym;-)

hmm dalam jej jedna lyzeczke mala do sprobowania hehe i jak widziala ta miseczke z ta kaszka to az sie oblizywala i cieszyla tazke juz sama nie wiem

ta kaszka ktora mam z nestle mleczno ryzowa jest z mlekiem modyfikowanym;-)

hmm dalam jej jedna lyzeczke mala do sprobowania hehe i jak widziala ta miseczke z ta kaszka to az sie oblizywala i cieszyla tazke juz sama nie wiem
Z mlekiem modyfikowanym przeznaczonym dla dzieci od którego miesiąca ?
Mleko mleku nierówne, sa rozne mleczka przeznaczone do róznego wieku dziecka.

Maja, to Twoja córeczka i Twoje decyzje jak i czym ją karmisz, zapytałaś to Ci odpowiedziałam.I tak zrobisz, jak uważasz.
Zalecenia są takie by do 5 miesiaca zycia karmic mlekiem początkowym tzw 1, dopiero później wprowadza się mleko dalsze 2 i pierwsze zupki jarzynowe, potem musy owocowe a jeszcze pozniej kaszki ryzowe na mleku , zupki z mięskiem, żółtko....Ale to jeszcze kawał czasu :-D

hej kochane

nie było mnie kilka dni, weekend spedzilismy u rodziców, później odcieli nam prad;/ bo wcześniejsza kobieta która wynajmowała to mieszaknie nie płaciła rachunków przez pół roku, no ale dziś rano włączyli :)

Olafek jak zwylke marudny:) nic się nie zmienia, slii się jak wariat, i wciska te paluszki do buzi a poźniej aż ulewa.

co do chrztu nam ksiądz powiedział ze od 150 do 300;/ i dałam 150 a miałam dac stówe tylko;/ brrr kurde chyba przez to że benzyna podrożała :D wcześiejszy nasz ksiądz miał romans z moja nauczycielką od matmy, i handlował narkotylami, raz nawet mojego ojca się pytal czy nie zrobi mu kursu do niemiec bo i tak jeździ i czy przy okazji mu nie przewiezie dragów :D no masakra

mnie dzis głowa cos boli, cały dzień Olafek dokazywał, dostał mate od mojej siostry po jej małej i mały bawi się a niej, probuje łapac te maskotki ale mu nie wychodzi:D jak nie miałam prądu to sluchałam na zmiane karuzeli, maty i pozytywki pluszowej i wszystkie baterie mi popadały:)

dziewczny nie ma któraś bialej czapeczki takiej grubszej a chrzest ???? bo u nas nic nie ma w sklepach, obleciałam dziś wszystkie i nic
chętnie odkupie jeśli ktoś ma coś fajnego dla chłopca i mu juz nie potzrebna

lece dalej poczytac sobie co tam naskrobałyście:)

Witam was Kochane dziewczyny!

Bardzo dawno się nie odzywałam, ale czytam was regularnie. Najczęściej to robię przy karmieniu i ręce wtedy mam zajęte, więc nie mam jak odpisać:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
U mnie w miarę ok!:-D Franek pięknie rośnie!
Gorzej martwię się o starszą córeczkę, która ostatnio bardzo często choruje. Obecnie robimy badania w kierunku alergii.
W Szczepana - chrzciny! Mam nadzieję, że nie będzie strasznie zimno:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Oglądałam zdjęcia naszych forumowych dzieciaków - wszystkie cudowne! A jak szybko rosną! i pomyśleć sobie, że jeszcze nie dawno mieszkały w naszych brzuszkach!:-D

Na razie kończę, bo mój nocny marek Zaczyna marudzić i chce, żebym się nim wreszcie zajęła!

Pozdrawiam!

dzisiaj znowu miałam super nockę mały spał od kąpania do 1:30 potem było karmienie o 4 i 6 a teraz znowu śpi :-) ja się mega wyspałam zwłaszcza że mały nie spał z nami tylko w bujaczku, miało być łóżeczko ale dobre i to :-)

jeżeli chodzi o karmienie maluszków to mój już spróbował trochę jabłuszka, w przyszłym tygodniu może znowu dam mu spróbować a to dlatego że z Wiktora jest taki cwaniak że nic przy nim nie można jeść bo robi smutną minkę przełyka ślinkę i robi tak jakby chciał coś zjeść, czasami nawet potrafi się rozpłakać dlatego z mężem jemy tylko jak on nie widzi

a tak pozatym to miłego dnia życzę

Dzień dobry:-)

Mam chwile bo malutka drzemie, mąż śpi po nocce i w domu cisza jak makiem zasiał.

Moim zdaniem jesli nie ma takiej potrzeby (dziecko mało przybiera na wadze, ulewa) to nie ma sensu wcześniej wprowadzać kaszek czy kleików. U mnie jak pan Bóg przykazał, jeśli napisane po 4 mscu życia to po 4. No ale każda mama zrobi jak chce:tak:

Jeszcze tu zajrze, na razie miłego ranka:-):-)

reklama
Witajcie dziewczynki!

U mnie super maluchy spia uwaga : od 22 do 7 rano lepiej niz tak mysle ze nie moze byc :) moze tak zostac bo jest idealnie jak dla mnie :)
My dalej na mleku, lekarka powiedzila ze pod polowy stycznia mozmey zcaczac wprowadzac cos nowego, ogolnie moiwla ze jak dziecko dobrze przybiera to nie ma sie co spieszyc, a moi to wczesniaki wiec tym bardziej :)

Czy wasze maluchy jak spia tez tak wedruja po lozeczku, kurde mojego Luce znalazlam dzis w poprzek wbitego w barierki dobrze ze mam ochraniacz..

My jestesmy na etapie kupna nowego samochodu, moj O wybral mega wielki samochod chrysler voyager i jestem zalamana jak ja go bede prowadzic? :( juz ztym co mielismy do tej pory bylo mi ciezko na pocztaku a tez jest duzy.. ale musimy sie kierowac wygoda przede wsyztskim bo wozek i dwa foteliki dziciece zajmuja duzo miejsca :D

Jak przygotwania do swiat?Ja spedzam Swieta tu we Wloszech to juz moje drugie swieta bozego narodzenia tutaj, wigilia z rodzina mojego O a pierwszy i drugi dzien swiat z moja mam ktora przyjezdza ze swoim narzeczonym :) a co najwaznijesze pierwsze swieta z naszymi dziecmi :)

Pozdrawiam wszytskich i milego dnia :) Jeszcze zagladne pozniej :)

Do góry