reklama

Wrzesień 2010...

Witam
Dawno nie pisałam Znajduję czas tylko na poczytanie :( cały czas jest coś do zrobienia a ostatnio Małgosia zrobiła się bardzo marudna W dzień mało śpi albo ma 3-4 drzemki po 10-15 min albo tak jak wczoraj jedną dłuższą ale dopiero około 16-16.30 W nocy też nie ciekawie jak idzie spać o 19-19.30 to śpi do 24-1 mleczko i już do rana a to stękawki a to mocia podać A do tego jeszcze jestem chora dzis byłam u lekarza i mam zapalenie zatok :( no i antybiotyk mi dała a jakby tego było mało to już od kilku dni z moim W nie mogę się dogadać on swoje i ja swoje jakoś ciężko nam się spotkać po środku :-( Starszaki też ciągle tylko się kłócą :wściekła/y: Niedługo to mnie w kaftanie odwiozą :crazy: W domu zimnica chociaż w piecu pali się prawie cały czas (mieszkamy w dwurodzinnym domu my na dole a u góry mieszkała siostra mojego W ale się z nami pożarli i się wyprowadzili i już drugą zimę nie ogrzewają Nie mogą tego sprzedać chyba za dużo chcą)
W piątek byłam na rozmowie w sprawie pracy (otwierają u nas sklep monopolowy) było chyba z 30 kobitek :surprised:Jakby co to mieli dzwonić w niedzielę albo poniedziałek no i mój telefon milczy do dziś :-(
Ja dziś sama z moją trójcą W ma drugą zmianę
Ale się wyżaliłam przepraszam no i już po spaniu Gosi właśnie się obudziła spała całe 30 min Lecę bo już się drze
Miłego dnia

reklama
Witajcie popłudniowo :) moje dziecię śpi już 3 godziny i chyba nie ma zamiaru wstawać po spacerku :szok::szok::szok:

whitneyxx oby tych dni w gipsie było już jak najmniej i żeby Karolinka mogła się rozkoszować kąpielą codziennie a nie od święta :-)

Ritka zdrówka dla dzieci !!!

witam ponownie wiecie co jestem w ciężkim szoku byliśmy u lekarza i co się dowiedziałam że moje dziecie niby ma poparzoną jamę ustną:szok:przez mleko , a dajemy z podgrzewacza i nawet 37 stopni nie ma więc nie wiem jakim cudem ma poparzoną buzie :wściekła/y:, przezto nie chce jeść tylko pije i wpycha do buzi wszystko:szok: normalnie się wqrzyłam jak cholera i na 17.20 zapisałam się do innej przychodni.
a na poparzenie dostaliśmy uwaga:fiolet,panadol,ibufen d, clemastin oraz hascosept. :crazy:
jojo zdrówka życzę, i o tych burzach związkowych można gadac i gadać będzie słońce jeszcze zobaczysz, współczuję ogrzewania całego domu wiem ile to kosztuje i jak ciężko ogrzać w takie mrozy.Chcemy wiosny!!!
Ritka zdrowia dla dzieciaków
k8sad też mieliśmy taki okres ale naszczęście minoł
whitney z tymi paznokciami to nie gadaj nawet:), a co do kąpieli to się przyzywczai na nowo.
Gaja gosheek dzięki za podpowiedź mieliśmy w styczniu robione ale powtórze jeszcze raz zobaczę co mi powie na lekarka.

ksiulka dzięki ogrzewamy tylko nasze mieszkanie ale z góry zimnica i nam wszystko wystudza a szkoda gadać A z tą poparzoną jamą ustną :shocked2: Małgosia odstawiała cyrki przy butli i kiedyś dostała chłodne mleczko i piła jakbym ją z tydzień głodziła :szok: i teraz dostaje letnie i ładnie pije po prostu takie woli
Lecę do mojej marudy bo już na kocyku nie dobrze

wiec my po wizycie i oparzenie okazało się aftami:sorry:wgl. dostałam ochrzan za ksiazeczke ze nie uzupełniona zapytała czy ja z nim do lekarza chodziłam :shocked2:cieżkie westchnięcie i mówi mi że w przyszły piatek doprowadzimy wszyskto do porzadku a i nie musimy iść na żadna rehabilitacje bo mały bardzo silny.
eh dzisiejsi lekarze jak tu im zaufać i uwierzyć ....:eek:
może dzisiejsza nocka będzie lepsza a tak wgl. to spokojnie ostatnimi czasy tutaj coś ...

jojo mały też woli chłodniejsze nawet słoiczki mu daje prosto z półki bo jak podgrzewałam to pluł..
miłego wieczoru mamuski

Hej

Ja dzisiaj zaszalałam i wreszcie wybrałam sie do fryzjera:happy:. Nie było mnie sporo czasu, a Antos był z babcia i był podobno bardzo grzeczny i nawet ładnie wypił mleczko. A jak wrociłam to mi sie tak przygladał, ze w szoku byłam. Pewnie pomyslał, ze wreszcie cos jego mamuska sobie zrobiła ze swoja czupryna:-D i wyglada jak człowiek :tak:

Beniaminko mam nadzieje, ze bedzie tak jak piszesz, i zachowamy to nocno/poranne karmienia. Ja tez ciepłolubna wiec powinnam w ciepłych krajach zamieszkac.

Marta Adas to pewnie na pogodynki zerka, a nie na pogode:-D. A co do nocnika to u nas tez bedzie to pierwszy zakup jak mały zacznie dobrze siedziec.

Ritka zdrowka zycze, oby choroby Was juz sie nie czepiały

ksiulka dziwne z tym poparzeniem:eek:. Daj znac co Ci powiedzieli w drugiej przychodni.

edit:masz racje jak tu wierzyc lekarzom, jak kazdy mowi co innego. My tez juz to przerabialismy, niestety.

Jojo
u nas tez mały woli chłodniejsze mleczko. A co do facetow to chyba jak to Beniaminka ostatnio napisała "chyba sie marcuja" i musimy to przeczekac. I zdrowka Ci zycze

Ja jutro planowałam wyjazd do sis na cały dzionek, ale znowu nici z wyjazdu, bo jej cora ma jelitowke. Jeszcze jej krosty po ospie nie znikły i znowu cos. W ogole duzo u nas dzieci choruje, normalnie jakas plaga chorob:shocked2:. Ja nie wiem co to sie dzieje... w kazdym badz razie mam nadzieje ze nam sie juz nic nie przyplacze....i Wam mamusie i dzieciaczki zdrowka zycze:tak:

Ostatnia edycja:
Hejka,
A no cisza...dwie strony raptem dzisiaj :)

Poczytałam Was na raty, słyszę infekcje w domach, dzieci i dorośli chorują. Ja się tranem dalej kuruję, i odpukać odkad go piję regularnie za namową znajomej pediatry nawet katar mnie nie łapie, a wczesniej chorowałam co kwartał najmniej.Za 3 tygodnie będę go podawała już także Julce. Polecam dziewczyny spróbujcie, smaczne nie jest ale warto :tak:

Kinia, Jojo zdrowia życzę!
Ksiulka , no i wyszły afty....jak mozna bylo z poparzeniem pomyslic...gdzie lekarzy dwóch tam 3 diagnozy i badz tu matko mądra :szok:
My tez przechodzilismy plesniawki zaraz po antybiotykach szpitalnych, ale leczenie aphtinem i...ciiiii świeżym moczem Julki( ciężko złapać ;), kilka razy wymazałam buzie i przeszło, głupio i zabobonnie brzmi, ale działa.

U nas goscie, troszke mniej mam czasu , moze mnie bedzie ale bedę czytała na pewno.
Dobrej nocy! :)

reklama
witam się porannie
my już po pobraniu krwi Wiktorka :)na afty dostaliśmy hascosept,fiolet i nastatynę już po jednym podaniu widać poprawę mały całą noc spał nie rzucał się i nie jęczał , jadł mi normalnie mleczko w szoku jestem bo to pierwszy raz od 4 dni:szok:
Kasik nom niestety teraz trzeba zawsze wszystko konsultować z 2 razy, to się dziecię zdziwiło jakąś inna mamusie ma ;) trzeba się czasem odchamić ;)
Beniu słyszałam o tych siuskach chyba też spróbuję bo tą chemią go tak faszerować:eek: , ja jestem anty lekartwa chemiczne wole jakieś inne sposoby a chemia ostatecznie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry