Dzien dobry

To i ja napiszę kilka słów żeby ożywić forum

U nas piękne słoneczko, jednak nadal mocno wieje, ale pójdziemy na mały spacerek mocno opatulone, myślę dobrze nam obu zrobi. P dzisiaj w pracy do wieczora, ja gotuje rosołek, dawno nie jadłam

Mała śpi już 2 godzinę, otwarłam jej okno i mocno okryłam, ona lubi spać przy otwartym oknie, nawet zimą ją tak hartowałam.
Nie wiem w co najpierw ręce włożyć, bo mam sprzątanie z całego tygodnia, wczoraj byłam na uczelni potem masować swój kręgosłup i zakupy, P siedział z małą, wiec wczoraj tez nic nie ruszone w domu. Powoli sobie porobię a o 15 przyjeżdza kumpela to pogadamy sobie lub pójdziemy na ten wspólny spacerek.
Ritko, Julka z butli mm nie ruszy , chyba ze moje mleczko, za to chetnie pije soczki i wodę, robie tak od dawna , bo juz od pazdziernika jezdzilm na uczelnie, musialam ją nauczyć, zresztą gdy lezala w szpitalu tak ją karmili 3 tygodnie i mimo to chetnie wróciła do cycolenia i na dzisiaj tez wybiera cycusia a nie butlę. Po prostu mus ;-) Z Kubka niekapka nie umie pic, ale robię próby z piciem z małego plastikowego kubeczka i nawet nawet, ale potrzeba na to duzo czasu i cierpliwości :-)
Wczoraj daam jej na dziąsełka obolałe kawałek zielonego ogórka ( przeczytałam na stronie Dzieci Są Ważne że na ząbkowanie bdb) i sobie ssała oczywiscie pod wielka kontrola, obserwowałam ja, żadnej złej reakcji. Moze tylko tyle sie obawiam ze teraz ogórki nie sa najzdrowsze, ale i tak lepsze to niz np czopek przeciwbólowy gdy zęby żyć nie dają.
Gosheek bardzo Ci dziekuje za informacje o karmieniu piersią i zabkach, ucieszyłm się że mleko matki nie szkodzi ząbkom a wrecz chroni przed próchnica, czyli cycolenie nocne jest bezpieczne
No nic lece dalej do porządków:-)
Miłej niedzieli w gronie rodzinki dla Was!!!!:-)