reklama

Wrzesień 2010...

Tosia dobrze, ze wirus nie szalal za mocno. A cycolenie na pewno tez duzo pomoglo. Chyba jestesmy juz w nielicznej grupie mam karmiacych piersia.

mb_1, tosia jak ja wam zazdroszczę karmienia piersią, mi niestety kazano odstawić Małą od piersi jak trafiłyśmy do szpitala w kwietniu ze względu na bardzo silny stan zapalny jelit:-(:-(:-(

A rota boje sie brrr, bo synkowie sąsiadki mieli, ale szczepienie na to przerastało mnie finansowo. Zreszta wiadomo jak to z tymi szczepieniami rozmawialysmy tu na forum o tym wielokrotnie.

aga26ka my szczepiliśmy na rota a i tak Mała przeszła go bardzo ciężko ze względu na swoją chorobę jelit.

I dodam na koniec tyle, że od 2 tyg. szlaję na wyprzedażach i obkupuję Adasia :tak: Jakoś najwięcej rzeczy kupiłam mu w Smyku i 5.10.15 - polecam bo naprawdę warto!
Udanego dnia kochane!

marta2411 Też trochę zaszalałam. Chciałam kupić kombinezon na zimę tak jak w zeszłym roku ale w Warszawskich Smykach nie widziałam żadnych. A we Wrocławiu były???

My po kolejnej wizycie kontrolnej w szpitalu, morfologia trochę lepsza, crp niższe tylko jakoś nie widzę dużej poprawy jeśli chodzi o objawy choroby, jest trochę lepiej ale po 6 tygodniach podawania sterydów oczekiwałabym czegoś więcej. Waga praktycznie bez zmian 6330. Apetyt też słabszy ale to chyba idą kolejne ząbki, bo ciągle wpycha do buzi zabawki, pieluchę tetrową, palce swoje i moje jak są w pobliżu też:-)

reklama
KasikN jak ja bym chciala, zeby Laura wieczorem zasypiala w lozeczku. Jednak tak, jak mowisz nie mozna miec wszystkiego. Ostatnio Laura wieczorem zasypia z tatusiem. Wreszcie moge gdzies wyjsc z domu:zawstydzona/y: Jutro ide na zumbe:tak:
Lorena wedlug mnie nie wazne jak karmisz- sztucznie, czy piersia. Najwazniejsze, zeby dla dziecka bylo dobrze. A na pocieszenie karmienia cycem tez ma sie nieraz dosc;-) Zdrowka dla corci
Kerna ciesze sie, ze Laura takie postepy poczynila. Silna z niej dziewczynka i wie, ze walczy o siebie:tak: Trzymamy kciuki za dalsze postepy.
Dobrze, ze poruszylyscie temat Zoo. Chcialam juz meza ostatnio wyciagnac. Tylko, ze musimy jechac do Wiednia. Ale skoro mowicie, ze dzieci i tak najbardziej interesuja zwierzatka domowe, to sie jeszcze wstrzymamy.
My z Laura chodzimy do parku niedaleko domu. Tam sa kroliki, kaczki, kury, gesi i kozy. Laura uwielbia kaczki i ich karmienie. Zawsze kawalek suchej buly przemyci dla siebie:-D:tak:

[*]
[*] dla wszystkich 60rga dzieciaczkow w katasrofie nad wolga. znow glupota ludzka, rodzice nie mogli sie dostac do swoich dzieci zamknietych w sali zabaw, wyc sie chce.smierc dzieci rozwywa mi serce. tragedia

Hej

Antkowi przyplatało sie zapalenie spojowek:baffled:. Juz wczoraj od rana ropiało mu jedno oczko, ale ropke usuwałam i myslałam ze to tak chwilowo, przemyłam tez kilka razy swietlikiem. Ale po drzemce popołudniowej biedaczek juz oczka nie mogl otworzyc. A ze było juz po 18 do skoczylismy na pomoc dorazna, dostalismy biodacyne. Dzisiaj pojechałam tez do okulisty, zeby to skonsultowac, i dodatkowo jeszcze masc nam przepisała. Wszystko stosowac 10 dni. Tylko ciezko bedzie bo skubaniec mały drze sie jak opetany, oczko zaciska ze kropelki jednej nie mozemy wkropic, udało sie jak zasnał. Gorzej jest w dzionek:no:, ciekawe jak sobie jutro poradze, jak musze mu to chore oczko zakrapiac 4 razy dziennie.

Lorena u nas tez na zabki słaby apetyt, oby u Was to tez zabki były. I mb ma racje nie wazne jak karmisz, najwazniejsze dobro dziecka.

To chyba tez sie wstrzymamy z wyprawa do zoo, bo kurki, pieski, kotki mamy na podworku, gołobki i kroliki u sasiadki, a jak spacerujemy po naszej wiosce to i koniki mozemy z bliska obejrzec. Mały uwielbia zwierzaki, ale najbardziej to lubi siedziec w samochodzie za kierownica, i jeszcze trabic:-D, a ze mu nie głosno to sie dziwie:szok: Raz go małz wział za kierownice jak wjezdzalismy na podworko i teraz jest płacz w foteliku:tak:

marta ja tez sobie obiecałam, ze małego obkupie na wyprzedazach, ale teraz remontujemy mieszkanko i ciagle czasu brakuje. ja najbardziej lubie hm i re kids, ale sis była i mowi, ze lipa w tym roku, same starocie, albo rozmiary nie te. Chyba musze skoczyc do smyka, mam nawet karte stałego klienta. I mysle ze o kombinezonie pamietasz, kiedys przyslij mi fotki, to moze bym odkupiła od Ciebie. Mały nosi teraz 80, niektore 76, zalezy od rozmiarowki.

Oczywiście, że pamiętam o kombinezonie :D Ale szczerze to mam nadzieję, że mój Adaśko się w niego zmieści ;P Hihihihi, muszę mu go przymierzyć :tak: H&M też bardzo lubię, ale w tym roku nic tam nie ma... :( Co nieco kupiłam małemu przez Allegro bo w sklepach h&m'u u nas pustki. Adaś nosi 86 - niektóre są większe trochę, a inne akurat.

Kasik polecam autko Chicco Quattro, Antoś poczuje się w nim jak prawdziwy kierowca. Adaś siada i tylko trąbi i brum... brum... :D Uwielbia je. Kupiłam używane na Allegro za 110 zł. w idealnym stanie. A najlepsze, że babka ulicę dalej ode mnie sprzedawała! :P

marta2411 Też trochę zaszalałam. Chciałam kupić kombinezon na zimę tak jak w zeszłym roku ale w Warszawskich Smykach nie widziałam żadnych. A we Wrocławiu były???

U nas nie widziałam ani jednego zimowego kombinezonu. Może się jeszcze pojawią...

Zdrówka dla córci!

Witam się porannie ;-)

Ja wczoraj zaszalałam znów i kupiłam Adasiowi stoliczek edukacyjny Fisher Price, o taki: Fisher Price AKTYWNY STOLICZEK NOWOSC P7529 KURIER (1693389258) - Aukcje internetowe Allegro i najlepsze, że w Realu w promocji 150 zł. za niego dałam :tak::-D:szok::blink::happy2::cool2: Na Allegro znalazłam najtaniej z przesyłką za 215 zł. :) Cieszę się jak dziecko! O ciuchach już nie wspominam, powinnam omijać sklepy szerokim łukiem... :confused::-D:no:

Oczywiście piszę z mojej cudownej pracy :D

Mąż wkurza mnie na potęgę ostatnio i chyba mu pozew przedstawię jak dziś znów mnie zagotuje :baffled::-D Ja bez winy też nie jestem, ale co poradzę, że taka drażliwa się zrobiłam na jego lenistwo i wygodnictwo :-D Albo inaczej, mam jeszcze większego powera jak kiedyś i wszystko musi chodzić jak w zegarku! :-D:tak::-p

Dziś zawiozłam Adasia do dziadków, a ten jak tylko moją babcię zobaczył to uśmiech od ucha do ucha - pisk - i ręką ją zaczął pokazywać :-D:tak: Babcia uradowana i ja też bo serduszko mi się cieszy jak widzę, że ma tam tak dobrze, aż żal mi go będzie do żłobka oddawać, ale siła wyższa...

Widzę, że dużo dzieciaczków nam się pochorowało - zatem szybkiego wyzdrowienia :)

Piszcie dużo bo będę dziś często zaglądać!!! :) Do później! :-D

Hej hej
Marta stoliczek suuuuperowy. Też myslę kupić jakisdla mojej Lady.
Moze uda nam się dzisiaj wyskoczyć na spacer, ale Michałnadal niewyraźny, gardło go boli i nie je nic bo nie może przełknąć. gorączka mniejsza wiec to chociaż na plus.

Hop hop co sie tu dzieje???? Gdzie wszyscy sie podziali???
Marta spoznione wszystkiego najlepszego dla Adasia z okazji 10 miesiecy :-)
Dziewczyny bylam dzis na Zumbie. Nawet nie wiecie ile dla mnie znaczy powrot do cwiczen. Normalnie endorfinki mi strzelily do glowy:-D

ja to nie mam kiedy ćwiczyć, po prostu nikt z Maksem nie chce sam zostać:tak: Mam na myśli T.
Ogólnie jestem ostatnio tak przemęczona, że usypiam bez problemu, wczoraj jak Maks zaliczał ranną drzemkę mi się film urwał co kiedyś nigdy by mi sie nie zdarzyło. Nie mam na nic siły a praca mnie dobija. Czuję się jak wrak, te nocne wstawania też mnie już męczą. No to sobie pomarudziłam.

reklama
mb - dziękuje i wzajemnie :zawstydzona/y::tak:

Zazdroszczę motywacji i mobilizacji do ćwiczeń - ja to leń w tych sprawach jestem :-p

Średnio pamiętam o rocznicach miesięcznych, wybaczcie.

Mój dziadek zawsze nam przypomina wręczając swojemu jedynemu prawnukowi każdego 12 dnia mc 100 zł. :-D:tak::happy:

gaju - głowa do góry i nie masz za co przepraszać. W końcu my kobiety lubimy sobie ponarzekać, a to miejsce wydaję się być do tego stworzone :-D;-) Ja nocki przesypiam, ale czasem też padam na "pysk" a mój akurat w takie dni wnerwia mnie na potęgę :-D Takie życie! Ja sobie zawsze powtarzam w takich chwilach, że jutro może być gorzej i odrazu humor mi się poprawia :-D:-p:happy::sorry2::-)

Biorę się do roboty, a Wy proszę mi tu coś skrobnąć bo posucha straszna!!! :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry