reklama

Wrzesień 2010...

witam,
ja czytam codziennie ale z racji tego, iż kompletnie nic się u nas nie dzieje nowego to nie wiem co pisać:sorry2:. Maks to łobuz nie z tej ziemi, przedwczoraj musiałam pomóc Miłoszkowi napisać wiersz do szkoły i w 30 minut mój dzieć porysował pisakiem całą ławę, telewizor, DVD, szafkę, podłogę i ścianę u Miłosza w pokoju, aaa i pokrowiec od naszego łózka oraz materac w swoim łóżeczku:szok:, nawet nie wiem kiedy to zrobił. W każdym razie z większości ładnie zeszło, gorzej ze ścianą i łóżeczkiem:sorry2:.
I ja mogę krzyczeć, zakazywać, dać pseudo-klapsa w pampka i nic, on jeszcze do mnie podejdzie i mi nu-nu pokaże, że nie wolno pisakami pisać - no nic tylko ręce opadają:baffled:. Nie wiem jak go tego oduczyć, artysta z niego nie z tej ziemi.

reklama
Korba dzięki za info z selgrosem ;) zakupiłam wczoraj na próbę z rosmana pieluchy i po nocy dają radę lepiej niż pampersy pomarańczowe:):) i cena lepsza 55gr wychodzi pieluszka a pampers 62 jak w promo się kupi.
gaja skąd ja to znam tez mały przychodzi i mówi nnununu jak coś zrobi... co do pisania to u nas robi to na kartkach raz ścianę popisał ale to przez przypadek bo trzymał kredkę a moja siostra go goniła i śmignoł ręką po ścianie :) pisakami w wannie maluje łatwo się zmywają :) pisz gaju bo nie ma co poczytać jak każda z nas tak będzie pisała że nic się nie dzieje... ;)
kobiety oddzywajcie się bo forum zamiera Beniaminka, maja, dorota, goshek, kerna, beti, gizela, kasiona, joasia, jola, kredka, lilu, onionek, kasik, marta, ropucha i reszta dziewczyn... napiszcie co u was

Przywołana się melduje, ale tak jak gaja - nie piszę bo nic ciekawego/nowego się nie dzieje :)

Kuruję się i to by było na tyle. Chyba czosnek mi pomógł, bo nie rozhulało się nic poważnego i tylko osłabiona/rozbita jestem, uffff. Lekki katar z którym da się żyć...

Dziewczyny ja kupuję małemu Pampersy i Dady (biedronkowe) z nich też jestem zadowolona, ale cenowo wcale takie tanie nie są. Promocje na Pampersy są teraz w Realu i Carrfurze.

Ile z Was używa rozmiaru 5? Bo ja się długo wstrzymywałam z racji tego, że 4 wychodzą najnormalniej w świecie taniej no i wagowo przecież pasują (teraz ważymy jakieś 13,500), ale małemu zdarzyło się ostatnio je przelać - mimo częstego zmieniania. On straaaaaaaaaasznie dużo pije i pewnie dlatego. Wysłałam męża na zakupy i kazałam kupić 5.

A poza tym rosnę :) Wiecie co, dziwne, ale wydaje mi się że brzucha już mam :szok::sorry2: Nie "spożywczego" a ciążowego, tzn. coś tam się rysuje. Ja wiem, że w drugiej ciąży dużo szybciej się to dzieje, ale bez przesady :szok::-D

U nas też codziennie to samo...wstawanie, jedzenie, zabawa, próbowanie zabawiania spanie obiad i to samo...
poza tym ostatnio czuję się jakbym była mężatką co najmniej z 15 lat a jestem dopiero niecałe 3...
Co do pisania po ścianach narazie się nie realizujemy. Niech tak zostanie...
Uciułałam sobie kasy i zainwestowałam w torebkę taką żeby się nadała do pracy, ale numer będzie jak się okaże, że z robotą nici...

marta czosnek i mód najlepszy na wszystkie dolegliwości :) co do pieluch ja lubie pampersy ale sa drogie pomaranczowe beznadziejne torba wisi po nasikaniu i przeciekaja biedronkowe ok ale tez przeciekaja uważam po użytkowaniu rosmanowych że są lepsze niż wspomniane pampersy.rozmiar 4 nosimy nie wydaje mi sie by to byla wina malej rozmiarówki uciekajace siuski moj tez duzo pije daja rade jeszcze pieluchomajtki z tesco ale drogo wychodza rosnanowe 4 narazie bija na leb inne pieluchy a happy sa fajne ale tez nie tanie bardzo chłonne na noc małemu zakładałam jak pił dużo rano suchy się budził.
powinnas sie cieszyc ze pieknie rosniecie:)

Joasia yh ja nie jestem po ślubie a tez sie tak czuje po kilku (5)latach mieszkania razem chyba staje się wszystko rutyną i nie ma spontanicznosci i jakichs milych niespodzianek czego mi brakuje strasznie.....trzymam kciuki za prace:)

fajna hurtownie zabawek znalazłam w katowicach może komuś się przyda http://www.ramiz.pl jutro Ł jeszie z siostra przymierzyć małego do rowerka --> http://www.ramiz.pl/rowerek-biegowy-puky-niemcy-niebieski-p-518.html jak spasuje to mamy nowy nabytek:)

Ostatnia edycja:
Hej kochane...ja jestem:)...Mały już zdrowiutki...trzymam sie jakoś choć nie powiem cieżko jest. Dziś z misiem na saneczkach byliśmy po raz pierwszy-bo to nasz pierwszy śnieg w tej zimie:-D. Mały potem zaczął chodzić po śniegu i do domu nie chciał:szok:,ale jakoś z płaczem poszliśmy...czerwony jak burak był:tak:.
a ja poskładałam znowu papiery i czekam....może uda mi się gdzieś na pełen etat przecież 1100zł to nie 550 jak mam teraz:baffled:.
Dobra nie narzekam już....jakoś musimy sobie radzić...dzięki wam misio ma ciuszki,za co z całego serca wszystkim dziękuję a przede wszystkim za dobre słowo. :tak:a co do pampków u nas nie ma takich promocji dlatego używam dada choć tez poszły w górę....znalazłam na innych aukcjach za 19zł-60sz-niby takie jak pampersy orginalne....,ale boję się bo co jak misio ma na nie uczulenie,nie mam na tyle kasy by zaryzykowac-choć się opłaca...bo za przesyłkę chce kurierem 19,50 do 10 paczek ...a chciałam zakupić 3 paczki to by mnie wyniosły z przesyłką 76,50 za 180szt pampków. No ale chyba nie będe ryzykować....Może któraś z was skorzysta albo może korzystała? Wysyłam link:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/180...utm_campaign=skontaktuj-sie-z-ogloszeniodawca

Ostatnia edycja:
hej ja tylko na chwilkę prosić was o trzymanie kciuków bo idziemy jutro z młodym do szpitala na tą ph-metrie jestem tak ze stresowana że chyba nie usnę dzisiaj :-(
Marta ja kupuję rozm. 5 bo Kacper bardzo dużo piję i 4 mi przesikuje a i tak 5 musze zmieniać co jakieś 2-3 h :/

ksiulka - napisałam, że mam takie wrażenie bo ostatnio mu się troszkę masy nabrało więc tak mi się skojarzyło, że może już wyrósł z tych 4, sama nie wiem... :no: Raz miałam Rossmanowskie "3" i dawały radę, może teraz zakupię :) A co do Pampersów to wstyd się przyznać ale nigdy nie miałam tych pomarańczowych, sleep&play bodajże?

Znam ten sklep! Pamiętam go z czasów szaleństwa zakupowego dla Adasia :-D A rowerki biegowe widziałam tańsze w Decathlonie, ale nie wiem jak z jakością... http://www.decathlon.com.pl/PL/run-ride-175222343/#

gizelko - u nas też pierwszy śnieg, ale za mało na sanki. Adaś dziś na spacerku chodził i rączkami śnieg z ziemi zbierał :D Ja bym chyba nie ryzykowała z tymi pieluchami... jakoś mnie nie przekonują...

Magdzik - kciuki zaciśnięte!!!

Ostatnia edycja:
co do pampków to w niektóre 4 wchodzi ale zazwyczaj kupuję 4+ ale przez noc i tak przesika, jeszcze nie znalazłam takich co by nie przelał a wypróbowałam wszystkie;-)

Magdzik i ja trzymam kciuki, będzie dobrze:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry