reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

beniu kochana moj synek siada 2ga stroną na nocnik mam nadzieje ze wam podpasuje i Julcia się przekona do niego:)co do ciasta to rewelacyjne smakuje identycznie jak kupione ale kawałek kosztuje 6 zł a ja za tortownicę dałam ok 15-18 zł mała sugestia jak byś robiła dobrze musisz je schłodzić i "ukulać" jednolite kulki bo potem się rozwalają podczas wałkowania czym ciensze tym lepsze :) snickersa nie robiłam wyślij mi przepis zrobię na święta może :) z krakersami robiłam takie Wielkie Żarcie - Przepis - migdałowiec

reklama
witajcie mamusie:). Dawno mnie nie było....czytałam,ale nie chciałam zapeszać ....A więc tak: Mam pracę na pełen etat na razie na okres próbny-3msc...
bardzo cięzką mam pracę fizyczną-pracuje w kauflandzie-supermarket na dziale mięso,wędliny,sery,ryby. Powiem tak,ze wszystko mnie boli,jestem zmęczona...pracuję na dwie zmiany: od 6-14 oraz od 14-22 i są czasami nocki....Na tym mięsnym to sprzedaje się średnio pół tony kurczaków przez 8h!!!! a gdzie reszta?:eek:. Czasami wymiękam,ale ciesze się ,że wypłata będzie o jakies 500zł większa-bo więcej dni.
A moja mamusia miała miec operację,ale została odwołana ze względu na przeziębienie. Następny termin to 25 kwiecień.
Pozdrawiam.

witajcie mamusie:). Dawno mnie nie było....czytałam,ale nie chciałam zapeszać ....A więc tak: Mam pracę na pełen etat na razie na okres próbny-3msc...
bardzo cięzką mam pracę fizyczną-pracuje w kauflandzie-supermarket na dziale mięso,wędliny,sery,ryby. Powiem tak,ze wszystko mnie boli,jestem zmęczona...pracuję na dwie zmiany: od 6-14 oraz od 14-22 i są czasami nocki....Na tym mięsnym to sprzedaje się średnio pół tony kurczaków przez 8h!!!! a gdzie reszta?:eek:. Czasami wymiękam,ale ciesze się ,że wypłata będzie o jakies 500zł większa-bo więcej dni.
A moja mamusia miała miec operację,ale została odwołana ze względu na przeziębienie. Następny termin to 25 kwiecień.
Pozdrawiam.
No to gratuluję pracy a za mamę trzymam kciuki

Hej
;-)
A u nas katar od rana..glutki po sam pas, które ściekają do gardełka i troszkę przez nie pokasłujemy:crazy:
Wiedziałam, że przed świętami coś się przyplącze..
Oprócz tego dwoje dzieci w rodzinie ma ospę, więc mam małe pytanie..czy jak już wysypie dziecko, to czy ono juz nie zaraża? Tak słyszałam, ale jestem laikiem , więc Was pytam:zawstydzona/y:
Troszkę sie obawawiam, bo i ja ospy nie miałam i szczerze mówiąc nie bardzo bym chciała złapać:eek::eek::eek:

Na codzień praca, dom i tak w kółeczko..na poprawę humorku skoczyłam dziś do fryzjera i jak zawsze jestem meeegaaaaa zadowolona z nowej fryzurki:-D

Nocnik. Nocnik kupiliśmy małej 31 grudnia, a 1-go stycznia już była w nim pierwsza kupka..od tego czasu zdarzyło się to tylko 2 razy, ale na siku siada . Mała jest strasznie zafascynowana , bo na nocniku jest kaczka (najzwyklejszy nocnik za 20 zł) , a to jej ulubione zwierzątko :-D..byle do "prawdziwej wiosny", a wtedy i my uczymy sie śmigać bez pampka i siusiać na tron :tak:

Gizela pozdrawiam:happy:

Beti kobieto, a ty gdzieś się podziała? Jak tam smigasz autkiem? Ja już po pierwszej kontroli policji :-D.. i nawet dmuchac w balonik kazali :-D:-D

Pozdrawiam Was wszystkie;-)

takaja że dziękuje bardzo jak miło że pamiętasz o mnie :tak: jestem,czytam ale pisać się nie chce :no:jakoś takie leniwe dni mnie dopadły ;-) żyję wieczorami jak przychodzi czas na bieganie :-D
ano jeżdze jeżdze i to duuużo :-D mogłabym wszędzie bez celu jechać żeby tylko posiedzieć za kółkiem :tak: no wiesz muza na koparę i jechane hahaha nooo ale jeszce nie mialam żadnej kontroli ;-) jakoś mi nie śpieszno do tego pomimo że papierki się zgadzają i nie pijąca jestem i czysta :-D:-D od czasu jak się przemogłąm to zaliczyłam nawet straszną pogodę w ostatnią sobote deszcz,deszcz ze śniegiem i grad :wściekła/y: miałam małego cykora bo ślisko itd ale dałąm rade :tak:

u nas wszysko w miarę mała nie grzeczna,dokazuje,rzuca się w nerwach na ziemię,wymusza płaczem,itd itp :-D:-D:-D także czasem mam dość ;-) czasem wydrę ta mordę na nią z braku sił :no: ale trudnoo czasem wyprowadza mnie z równowagiiiiiiii ;-) a to dopiero początek :szok: dziś prawie cały dzień nic nie jadłą dosłownie :no: masakra ale co zrobić :no:

gizelko ty wiesz :tak::-)

Witam sie ja :-)
o jakie fajne wieści na forum:tak: :-) :tak:wiec ja nie będe smucic..:tak: My tzn Mała pierwszy raz chora (oprócz jelitówki kiedyś) no i nie fajnie, bo wzięlo nas we trójkę..a Dziecko i facet chory to ponad moje siły...
Beti, Beti Ty to z tym bieganiem mnie zawstydzasz Kobieto, taaaki zapał i taaaaka radość :-) fajnie :-)
Taka_ja my tez czekamy na wiosnę i wietrzenie tyłeczka :-) no i zdrówka!!!
Justynka, widzisz, ze wszystko się odwraca :-) cieszę sie razem z Tobą i cały czas trzymam kciuki, daj koniecznie znać jak poszło, ale pamiętaj, że nawet jak nie poszlo to to jest kolejne doświadczenie i kroczek który przybliża Cię do super pracy :-) ale ja wierzę, ze poszło :-)
Gizela, gratulacje nowej pracy! że też ludzie jedza tyle kurczaków..ja nie lubię :-( a już z rożna np to nie ma szans, bo to ma kształt...to takie zboczenie :-) wszystko co po zrobieniu ma ksztalt podobny do tego co miało jak latało wywołuje u mnie odruch wymiotny..:szok::-D:rofl2:
Beniu, cały czas mnie utwierdzasz w przekonaniu, ze Jula to artystka..niedlugo będzie sama czytac i nie koniecznie po chińsku :-)
Kasik, Kasik z tym myciem to do mnie zapraszam..:-) pomożesz? ja nie mam siły i chyba w tym roku nic, nic, nic nie robię wyjątkowego na swięta..odpoczywam..w chacie posprzatane jak normalnie, poświęce jajka, zrobię jedną sałatkę, upiekę mieso i zrobię żurek..czyli obiad jak prawie co dzień...
Miłego dnia

witam,
co do świąt to wielkanoc u mamy a w poniedziałek będziemy w domku, bo ja po prostu nie lubię za bardzo nigdzie łazić;-) Zrobię sałatkę, rybkę, jajeczka faszerowane, dewolajki na obiad, jakaś szyneczka, twarożek i inne wędlinki, kiełbaska biała i parówki. Ja obstanę przy jajeczach bez majonezu i twarożku ew szyneczka. Dieta nie wybiera.

A ja właśnie wytrzepałam i pomyłam dywany, mam dosyć bo ręce bolą.

A Maksio cos katar dostał i pokasłuje, oby na święta sie nie rozłożył.
Co do nocnika mamy najzwyklejszy tylko boję się, że będzie wysikiwał siuśki na zewnątrz bo wiadomo chłopcom siurak sie unosi i często zamiast do środka siusiają na zewnątrz i kurka ciekawa jestem czy czasem jakiegoś z wysoką osłonką z przodu nie będę musiała kupić:confused2:

gaja moje dziecko ma nocnik z osłonka ale on i tak siada na odwrót i dzis siuśki były troszke w nocniku troche na i poza nocnikiem :-D wiec wiem o czym mowisz ale ta nakladka mu chyba przeszkadza i dlatego siada na odwrót .. my w pierwszy dzien do tesciowej idziemy w pon. raczej w domu chyba ze do moich rodzicow chociaz watpie... a po poludniu musze dzieci objezdzic z prezentami zajacowymi... zdrówka życzę
Tosia, Taka_ja zdrowka życzę
Beti zostałaś królową szosy hih bardzo dobrze iż jeżdzisz w każdych warunkach grunt to się nie bać dzielna babeczka jestes:)
Gizela trzymaj się ciepło, kurcze tyle kurczaków ludzie zjadają :szok:ja nie przepadam wole kaczke lub indyka

Kurcze mam formę zająca i chciałam upiec ciasto w niej ale nie wiem jakie:-( nigdy nie jadłam mazurka macie jakiś sprawdzony przepis ??
ja kibluje w pracy jeszcze jutro do 17 :( masakra maluch hasa po domu niczym mala kózka , siostra wrocila to w niebo wziety :rofl2:

dzięki za trzymane kciuki :) rozmowa trochę poszła trochę nie poszła tzn. wszystko było ok dopóki nie okazało się że mam małe dziecko, niby nic nie powiedzieli ale już facet zmienił ton i było widać że mu się to nie podoba zapytał się nawet czy będę miała z kim dziecko zostawiać!!! masakra wkurza mnie już to państwo i Ci super pracodawcy co się martwią i moje dziecko... idioci i tyle. szkoda trochę bo praca fajna i mam doświadczenie prawie 3 lata pewnie zatrudnią jakąś wymalowaną bezdzietną lalunię. Poczekam za jakiś miesiąc czy dwa mój brat będzie rozkręcał firmę i będzie potrzebował kogoś po ochronie środowiska to mnie zatrudni.

reklama
DROGIE MAMY ŻYCZĘ WAM

W Święta
kolorowych jajeczek,
wełnianych owieczek,
kicających króliczków,
dużo jedzenia w koszyczku
i mokrych ubranek
w poniedziałkowy poranek!

ciepłej rodzinnej atmosfery, Wesołego Alleluja!!

Do góry