Kasiona
Fanka BB :)
Studiuje bowiem z Polsce a pracuje we Wloszech...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to witaj w klubie , wiesz nawet te najbardziej oczekiwane i upragnione ciaze budza w nas takie wlasnie mieszane uczucia. Hormonki zaczynaja dzialac.Czesc Dziewczynki!
na moje oko to 5 tydzien ciazy i drugi dzien liczony od dnia ostatniej miesiaczki, tak sie to powinno liczyc?Do gina wybieram sie dopiero w przyszlym tygodniu jak wroce do Polski. Teraz przebywam we Wloszech i musze powiedziec ze ciaza mimo iz planowana byla dla mnie nielzym szokiem gdyz nie spodziewalismy sie tak szybko hehe, do dzis nie moge uwierzyc i od czas do czasu ogladam moje dwa pozytywne tesy ktore zrobilam , zachowam je na pamiatke
Opocz tego szarpia mna dziwne obawy, jednego dnia sie ciesze innego chce mi sie plakac i wsyztskiego sie boje, mam do dokonczenia studia teraz konczy mi sie dziekanka i cos wydaje mi sie ze bede musiala ja przedluzyc jesli sie da, mam taki natlok mysli ze nie spie po nocach..

Oj a ja wam teraz powiem że strasznie namieszałyście mi w głowie. Mi też zagraża poronienie, mam luteine i leże. I teraz co mam rzucic tą luteina do kosza i czekać co będzie?? Co lekarz ma inne podejście:-( Kerna zgadzam się z tobą i twoim lekarzem tak trochę, ale jakoś nie potrafię zrobić tak jak ty. Sama już nie wiem...
one na pewno dzidziusiowi nie szkodzą. Mam nadzieję że dziewczyny już nie będą więcej tak straszyć ;-)Wiem że lekarz jej tak poradził. I szczerze nawet zgadzam się z tym lekarzem. To taki wewnętrzny strach, każda z nas chce mieć zdrową dzidzię. Wiem że leki nie szkodzą, ponieważ w poprzedniej ciąży też brałam luteine i mała zdrowa. Ale jakoś tak sama nie wiem co mam o tym myśleć.Kerna sama z siebie nie rzuciła leków, dopiero odstawiła jak lekarz powiedział, że są niepotrzebne. Więc jeśli masz dobrego lekarza to mu ufaj i bierz lekione na pewno dzidziusiowi nie szkodzą. Mam nadzieję że dziewczyn już nie będą więcej tak straszyć ;-)
nie można podyskutowac na każdy temat??????
czyli tutaj tylko można sobie ponarzekać że bolą cycki a o poważniejszych sprawach ciiii...

nie miałam robionych badań na poziom hormonów i bez wcześniejszego zdiagnozowania uważam, że nie powinno sie ich podawać. koniec i kropka. 

bo (jak kazda z nas) ja sie strasznie boje co bedzie dalej... To moja pierwsza ciaza, i chcialabym zeby byla idealna. Poki co to martwie sie brakiem objawow jakichs silniejszych... Na dzien dzisiejszy oprocz tego ze potrafie 12 godzin przespac, bola mnie piersi, nie mam miesiaczki i zrobilam 2 pozytywne testy to nie czuje nic a nic!!! Wogole jakbym nie byla w ciazy
nie wiem czy to normalne czy powinnam juz biec do lekarza? Nie wiem co mam o tym myslec...