reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrzesień 2011

misiako
ja nadal czuje mrowienie w raniea to juz 26 dni po. moja kolezanka miala cc na poczatku lipca i nadal czuje.

bebzonik
zazdroszcze ze twoja malutka tak spi, mojej sie odwidzialo jesc butle na noc i tylkocycka a po cycku spi 2 godz. a do tego karmienie i zasypianie zajmuje nam godzine bo ja straszniebrzuszek boli, cł twardy się robi i wszysko jej sie cofa :(

u nas dzisiaj piekna pogoda, pojdziemy wiec na dlugi spacer. boje sie tylko ze jak ja sobie pojde to przyjdzie listonosz z rogalem do karmienia. mi juzplecy wysiadaja od karmienia. malej jak lezy bokiem do mnie wycieka mleko dolem, wiec karmie ja od gory bo inaczej ona glodna i vala mokra.

reklama
Kasica no ja wlasnie czekam na ściągnięcie szwow bo to dopiero 5 doba po cc. A Ty juz masz ściągnięte?

misiako ja mam rozpuszczalne, po pierwszej cc miałam zwykłe ściągane w 7 dobie, ale dzień przed ściągnięciem całe miasto przeszłam wzdłuż i wszerz :-p

asia a to listonosz nie ma jakiejś pewnej godziny przyjścia, bo u nas to zawsze o tej samej porze My idziemy o 13 na 2-3 h

witam sie i ja ale nie na długo bo mały się budzi ja szwy miałam zdjęte na 7 dobę po cc rana jest drętwa ale już prawie nie boli za to bolą mnie pośladki po zastrzykach z oxy.. miałam ją podawaną do samego wyjścia ze szpitala 3 razy dziennie...
ja niestety sie martwie o małego bo ma całe oczko zaropiałe mąż poszedł do przychodni po kropelki ciekawe czy go przyjmą bez kolejki...

ja na spacer chodze od środy jak wyszłam ze szpitala.. puki jest ładnie chce korzystać i zahartować małego choć zewsząd słyszę słowa krytyki że to za wcześnie ale jak na razie mały sie nie sprzeciwia...

Kasica ja tez normalnie chodzę tylko Polozna mówiła wlasnie zeby nie przesadzać bo może sie brzydko zrastac a ja próżna jestem i chce ładnie w kostiumie wyglądać;-) :-D byłam przed chwila z psem na spacerze bo maly zasnal wiec musilam niezle pędzić zeby piesek zdarzył cos zrobic.

Asia to mnie nie pocieszylas z tym dretwieniem, ale jakoś może wrócimy do formy. Mnie tez plecy bolą strasznie bo karmie tylko na siedzaco nie umiem i nie lubię inaczej. Dostalam w szpitalu lek przeciwbolowy ale go bralam tylko dwa dni bo nie chce szkodzic Leosiowi.Wspolczuje problemów z brzuszkiem, a probiwalas układać malutka na brzuszku? Pod kontrola oczywiście. Z tymi brzuszkami to niestety są problemy prawie u każdego dziecka.

Bafinka ja tam jestem za spacerami. Wszędzie na świecie wychodzi sie wcześniej tylko u nas nie wiedzieć czemu wszyscy sie tak trzęsą. Jak jest ciepło to nawet trzeba moim zdaniem wychodzić a nie kisic dziecko w domu.

Hej
Ja prawie trzy tygodnie po porodzie naturalnym i szwy mi się już rozpuściły i noe odczuwam żadnych dolegliwości już,chodze normalnie.Tylko jeszzce mam krwawienia ale nie takie obfite.Zastanawiam się tylko jeszcze jak długo to będzie trwać?

Kurcze chciałam zapisac małego na usg bioderek i terminy w przychodniach dwóch maja dopiero na listopad:szok: i bedę musiała iść prywatnie.A najlepsze że w jednej przychodni prywatnie to od ręki(100 zł) a na NFZ dopiero na listopad:wściekła/y: no i trzeba będzie zapłacić ech!

U nas tez były zdziwienia że tak szybko z małym wyszłam ale nie krytykowali.Za to wyjście i wyszykowanie u nas to czasem jest koszmarne bo mały jak spi i chce go ubrać to tak się denerwuje że aria jest na całego wtedy.Dlatego kurcze szkoda że nie jest tak ciepło bym nie musiała go ubierać.Oj ciekawe jak będzie jak się zimniej zrobi i trzeba będzie go grubiej ubrac:baffled:

Ostatnia edycja:
a ja mam jeszcze pyt do dziewczyn po cięciu ja zaczynałam od porodu sn i skurcze miałam już finalne ale nie parte a mimi to porobiły mi się czyba chemorojdy to normalne?? one znikna same?? i jeszcze chciałam sie spytać jak wasze podbrzusze bo ja jak robie siusiu to boli i położna powiedziała że to infekcja po cewniku lub zabiegu a mnie sie wydaje że to niechlujstwo lekarzy..co wy myślicie w środe mam zrobic badanie moczu i do lekarza.. a i jeszcze jedno mi w kręgosłup wkuwali się 5 razy i itak nie trafili ale teraz boli mnie głowa i mam zawroty.. czy wy też tak macie?? jak sobie z tym radzicie?? nie chce brać tabletek zeby nie zaszkodzić Gabisiowi...

witajcie kochane:*

jej jak ja bym chciała z wami już pisać o spacerkach,karmieniu i innych sprawach ale niestety dalej sie kulam z milenka w brzuszku...

ryczeć mi się chce bo to już tydzień po terminie i nic sie nie zapowiada...dziś na ktg mam sie zgłosić po południu i zobaczymy co lekarz powie...
przepraszam was że ciągle tu tak marudze ale juz nie mam pomysłu co by tu zrobic ze sobą... ciągle myslę o tym zeby sie zaczeło i zeby z maleńka było wszystko ok!!!!

buziaki

reklama
Do góry