reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

reklama
Hej
No ciekawe kiedy nas przeniosą bo widzę że dawno nie przenosili wcześniejszych wątków.
U nas dziś w nocy walczyłam z małym dwie godziny bo mały terrorysta nie chciał spać i cyrki mi robił.Ech już czasem mi sił na niego i sposobu brakuje czemu się tak denerwuje.
Wczoraj była położna i o mojej sugestii musze małemu zaklejać pępek bo mu za bardzo wystawał bo mięśnie jeszcze za wiotkie i nie trzymaja a to przy jego prężeniach i płaczu może grozić przepukliną ;-)

Hej hej u mnie noc spookojnie, bez skurczy bez boli, wyspalam sie po poprzedniej nieprzespanej nocy i nadal czekam...
U nas piekna pogoda, cudowna piekna jesien.
Wy pewnie zaliczacie spacerki w taki piekny dzien. Ja posprzatam chawire i pewnie tez zalicze spacer do sklepu.
Ola za Twoim przykladem tez walnelam sobie przysiady, tylko ze kregoslup i kolana odmowily posluszenstwa :-D

Madzia wspolczuje takie nocki potrafią człowieka wykończyć. Moja corcia ma przepukline pepkowa od dziecka i nie sadze zeby plasterek pomógł, jak ma byc to i tak bedzie. Corci w niczym to nie przeszkadza normalnie funkcjonuje i niczego to nigdy nie zaburzalo. Poza tym to raczej nie jest kwestia prezen, jak masz wątpliwości to lepiej z pediatra skonsultować.

Sylwia ja końcowa wagę miałam 72, teraz waze 63, a przed ciąża 58-57. Na razie spada bez wysiłku i przy dość bogatej diecie. Nóżki mam juz patyczki i buzie niestety tylko brzuszek jeszcze wystaje. Ale jakoś mi to nie przeszkadza narazie.

A ja jestem dumna z mojego silacza bo od 8 spi na brzuszku i chciałam mu glowke przewrócić godzinę temu, wchodzę do pokoju patrzę a on juz sam sie przekrecil. Jak jest ułożony na brzuszku to ładnie podnosi glowke nasz maly zolwik:-)

misiako przepuklina pępkowa to najgorsze cholerstwo, na razie może i nie przeszkadza córci, ale z czasem może dać nieźle w kość. Trzeba przy niej się ostro oszczędzać, aby od wysiłku np. nie pękła.
A Leosiowi już pępowina odpadła, że tyle na brzuszku??

Kasica Majcia może miec operowana przepukline narazie obserwujemy. Miała ja moja babcia i mój tata wiec może to dziedziczne. Narazie nie ma żadnego zagrożenia. Leos wyszedł z bardzo cieniutkim kikutem takze jeszcze tylko środek sie goi. Lekarka w szpitalu kazała jak najszybciej układać go na brzuszku profilaktycznie bo był ułożony posladkowo.

Witam

U mnie nocka jak zwykle spokojna, nowy dzionek zaczety a tu dalej ani widu ani slychu zeby cos sie ruszylo :-( jak tak dalej pojdzie to dobije do 42tyg.
Mam dosyc i juz nie mam pojecia jak wygonic tego mojego uparciuszka z brzucha, przepraszam ze marudze ale to czekanie mnie doluje na maxa :zawstydzona/y:

Pozdrawiam wszystkie mamuski i zycze milego dnia

reklama
madzia
a jak córeczki znoszą nocne wybryki Bartusia?

ja w ciąży przytyłam dobiłam do 80 a zaczynałam 60 kg. z tydz po ubyło 12 kg a teraz już 15 tylko magicznego 65 coś nie mogę przekroczyć.
No ale jeszcze z ponad 10 bym chciała się pozbyć żeby wrócić dodobrej formy z przed lat.

Moja malutka dzisiaj ładnie spała, jadła z jednego cyca i spała 2 godziny, bez ceregieli, tylkko nie kładłam jej odrazu tylko najpierw sobie na brzuchu to jej się odbiło i ułozyło w brzuszku to po 15 min jak ją odkładałam to jej sie nie ulewało i spała ładnie. A nocne cyrki to chyba też przez moją diete były, batony czekoladowe, paczka biszkoptów, cukierki, ciastka.

Główkę też ładnie podnosi i przekłada sobie, a jak ją u siebie na brzuchu trzymam to żółwik podnosi główkę do góry i patrzy na mnie wielkimi oczkami. Słodziak malutki.
zakochana jestem w niej po uszy, każdego dnia coraz bardziej.

u nas znowu piękna pogoda, czekam aż mała wstanie, jedzonko i idziemy na długi spacer i zakupy

dziewczyny mam pytanie nie wiecie może czy w smyku są produkty tomee teepe?

Do góry