reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

Kurcze a ja u nas w rodzinie jestem jedynym kierowcą. Nie ma że boli... hihi jeżdżę od 17 lat już jak kierowca zawodowy hehe. Poza tym kocham jazdę samochodem. Tak więc dzisiaj czeka mnie trochę km...

reklama
Madzia
masz racje, ale czy ja mam obowiązek czytać stronę o mnie zawierając transakcje ? tym bardziej że nie było o tym mowy w opisie aukcji. jakaś nie poważna osoba, nie zwróci mi [ieniędzy bo ich na koncie nie ma, no kurcze ma je na koncie w allegro iich miec nie bedzie dopuki sam tego nei zrobi. Poprosiłam o zwrot wpłaty z dokładną instrukcją jak to zrobić i napisałam że przelejewtedy na konto. na konto nei mam zamiartu przelewać ryzykować nie będe, niby dlaczego nie chce ten ktoś płatności allegro?

Madzia
masz racje, ale czy ja mam obowiązek czytać stronę o mnie zawierając transakcje ? tym bardziej że nie było o tym mowy w opisie aukcji. jakaś nie poważna osoba, nie zwróci mi [ieniędzy bo ich na koncie nie ma, no kurcze ma je na koncie w allegro iich miec nie bedzie dopuki sam tego nei zrobi. Poprosiłam o zwrot wpłaty z dokładną instrukcją jak to zrobić i napisałam że przelejewtedy na konto. na konto nei mam zamiartu przelewać ryzykować nie będe, niby dlaczego nie chce ten ktoś płatności allegro?

Asia moim zdaniem nie masz obowiązku czytania wszystkiego o kupującym, takie informacje powinny byc zawarte w opisie aukcji, kiedys miałam podobną sytuację dziwię sie czeku tak ludzie się "boją" tej płatności za pomoca allegro, dla mnie to szybsze i latwiejsze niż zwykły przelew
Proponuję zgłoś sprawę na allegro, niech Ci przynajmniej pieniadze oddadzą

MATA EDUKACYJNA BOMIKO HEAVEN (1881745164) - Aukcje internetowe Allegro

napisałam do tego kogoś że ma albo zrobić zwrot, albo wysłać mate.

niechce mi się wierzyć ze takieog pecha można mieć do aukcji mat., nic poszukam innej

nie ma takiej wzmianki w aukcji a w formatce "dostawa" jako pierwszy pojawia się "płacę z allegro"

Madzia

nie masz obowiązku czytania "o mnie", pisz do allegro - taka moja dobra rada, bo mozesz sie prosić pieniędzy teraz dość długo a Allegro ich przymusi do oddania bądź też wysłania maty. Jak ktoś uparty /bo przecież ma tą kasę już/ i nie chce wysłać to nie spodziewałabym się szybkiego zwrotu kasy bez interwencji all.

Asia moim zdaniem nie masz obowiązku czytania wszystkiego o kupującym, takie informacje powinny byc zawarte w opisie aukcji, kiedys miałam podobną sytuację dziwię sie czeku tak ludzie się "boją" tej płatności za pomoca allegro, dla mnie to szybsze i latwiejsze niż zwykły przelew
Proponuję zgłoś sprawę na allegro, niech Ci przynajmniej pieniadze oddadzą

dokładnie

Asieńko pisz do nich że nie zostawiasz tej sprawy i piszesz do Allegro. Do Allegro napisz koniecznie. nie masz obowiązku czytania strony o mnie, szczególnie ze udostępniają opcje płacę z allegro a jej nie chcą? Ja uważam że jeśli ktoś nie chce tej formy płatności to powinien jej nie udostępniać. chyba logiczne ;)

U nas bryndza. J w Krakowie usiłuje sprzedać nasz samochód, Peugeota 206. Fajny ale malutki i z 2 dzieci ciasno okrutnie, może sie uda pchnąć za 9 tyś. Ja sama z Kubuśiem. Gotuje obiad i sprzątam odrobinę. Nici ze sprzątania dziś wspolnego bo wrócą bóg wie o której. Zaczyna mi sie ciśnienie podnosić.
lepiej pójkdę wypić inki i sie odstresować przy żelazku póki Kubuś śpi.

Buziaki

ehh... :wściekła/y:a co sadzicie o glosnych imprezach rodzinych z udzialem dosc duzej ilosci alkoholu gdy w domu jest male miesieczne dziecko??? :confused:

Dzis w nocy niestety to przezylam, wkurzona bylam jak nie wiem... Najgorsze to ze mieszkamy u tesciow i nie mam nic do powiedzenia... a co sie bede wtracac jak zaraz mnie opiernicza, ze nie jestem u siebie, a mowie co maja robic... albo tesciowa powie "jestes na mojej posesji", ale... male dziecko jest w tym domu :baffled:. Powiedzialam mojemu M. ze jak bedzie nastepna taka libacja to ma mnie poinformowac i pojade do mojej mamy... Na szczescie on nie pil, ale tez nic nie powiedzial swoim rodzicom, zeby przestali, albo byli ciszej... Jego brat tak sie schlal ze w nasze drzwi wlecial, ja sie obudzilam bardzo wystraszona i przez 2 godziny nie spalam, momentalnie odechcialo mi sie spac... a maly chyba sie nie obudzil, bo nawet nie chcialam zapalac swiatla zeby go czasami nie dobudzic jesli by otworzyl oczka... ehhhhhh... same problemy :crazy:. Myslalam, ze bede mogla sie cieszyc macierzynstem, a tu rodzinka mojego mi to uniemozliwia... Moj M. twierdzi, ze to moje pierwsze dziecko i dlatego tak reaguje... kiedys tak gadala jego rodzinka i teraz tez tak uwaza :crazy:
Jedyne co mnie cieszy to ze maly jest zdrowy i grzeczny, a ze czasami poplacze to mi to nie przeszkadza. Najwazniejszy jest teraz ON!!!

Ostatnia edycja:
Anisen
teraz cyba nie ma możliwości rezygnacji z tego. Kiedyś sie placilo za ta opcjeprocent od sprzedazy i sie nie dziwiezesprzedajacy tego nie chcieli ateraz to co im szkodzi ? odrazu maja kase u siebie i moga przelac na swoje konto, a kupujacy sie nie musi przejmowac ze przelew idziepare dni i musi czekac.

napisalam juzdo tego kogos (nawet sie podpisac nie potrafi) maila stosownego jak do jutra nie zwroci kasy ( a to starczy kliknac tylko wodpowiedniej zakladce "zwroc kase" ) to zglaszam do allegro.

ale mam pecha z tymi matami,MAM NADZIEJE ZEZA 3 RAZEM SIEUDA.

Asieńko można z tego zrezygnować. Ja w tamtym miesiącu kupowałam coś u osoby która nie udostępniała płatności z allegro stąd wiem ze nie wszyscy to mają.

Asiu a moze zastanowisz sie nad tą matką. Ładnie wygląda ale strasznie prosta. Mojej Kinusi taka u koleżanki sie znudziła po chwili. Ja wyciągam dziś moją matę i z nią zaznajamiam Kubusia. wkleję Ci zdjęcia to zobaczysz co co lata. U nas ta mata sie sprawdziła i Kinga jeszcze we wrześniu szalała na niej z zabawkami ( miała wtedy już 8 miesięcy )

reklama
Anisen
teraz cyba nie ma możliwości rezygnacji z tego. Kiedyś sie placilo za ta opcjeprocent od sprzedazy i sie nie dziwiezesprzedajacy tego nie chcieli ateraz to co im szkodzi ? odrazu maja kase u siebie i moga przelac na swoje konto, a kupujacy sie nie musi przejmowac ze przelew idziepare dni i musi czekac.

napisalam juzdo tego kogos (nawet sie podpisac nie potrafi) maila stosownego jak do jutra nie zwroci kasy ( a to starczy kliknac tylko wodpowiedniej zakladce "zwroc kase" ) to zglaszam do allegro.

ale mam pecha z tymi matami,MAM NADZIEJE ZEZA 3 RAZEM SIEUDA.

myślę, że wyślą Ci jednak tą matę jeśli zobaczyli, ze postawiłaś sprawę jasno i nie dajesz sobie wejść na głowę.

ja zastanawiałam się nad taką matą FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA PRECIOUS PLANET SUPER (1883024583) - Aukcje internetowe Allegro za 40 zł można kupić używaną w b.dobrym stanie albo nad taką FISHER PRICE Mata Edukacyjna RAINFOREST K4562 (1884058355) - Aukcje internetowe Allegro ta juz troszkę droższa bo około 80 zł za używaną.
jutro mamy mieć gości i pytali co bym chciała dla Alutka, dałam propozycję kupna maty /bo proponowali krzesełko do karmienia badź leżaczek a to już mam/ więc zobaczymy jaką dostaniemy - nie liczę na fishera ale kto wie?

aha, macie może leżaczki z wibracjami? jak się sprawują i jak Maleństwa reagują na te wibracje?

Ostatnia edycja:
Do góry