reklama

wrzesień 2011

reklama
Hej Dziewczynki,
jeśli chodzi o L4, to ja nie miałam z tym żadnego problemu, jestem na zwolnieniu już od drugiego miesiąca, ze względu na to, że pracę mam momentami fizyczną. Lekarz tylko zapytał gdzie pracuję i jaki to jest rodzaj pracy. A zapytał tylko po to żeby wiedzieć jaki powód zwolnienia wpisać ( ciąża to nie choroba wg ZUSu). I od tamtej pory jak przychodzę na wizytę to już czeka wypisane zwolnienie, tylko NIP zakładu dopisuje.

Jeśli chodzi o USG 3D i 4D to z tego co się orientuję to pierwsze to obraz w formie zdjęć, a drugi w formie filmiku, na chłopski rozum to chyba filmik jest lepszy, bo można sobie i tak z niego zdjątka porobić. Według mnie, fajna sprawa, ja mam taki filmik z 12 tygodnia z USG, wrzuciłam sobie na telefon, i teraz mam zawsze Maleństwo przy sobie, a nawet mogę się nim pochwalić jak ktoś chce zobaczyć.

Co do cen za takie USG trzy i cztero - wymiarowe to kształtują się nawet do 500zł.

Witam,
Ja dziś mam lenia. Wstaję codziennie o 6.30. Robię mężusiowi kanapki do pracy, zawożę go do pracy i idę z moim psiakiem na spacer. Czasem jak wracam to jeszcze sobie ucinam drzemkę i to jest najgorsze, później czuje się jeszcze bardziej zmęczona, tak jak teraz i jeszcze ta pogoda! Kurde! Po za tym miałam wczoraj gości, bo mój mąż miał imieniny. Upiekłam super ciacho "krówka" pyszne z orzechami.

Jak u Was z kawą? Pijecie? Czy raczej sobie darujecie? Ja w sumie sobie odmawiam, bo podobno kofeina nie jest filtrowana i przenika do dzidziusia, moja gin powiedziała, że jedną dziennie można. A jak Wy na to?

Dodatkowo moja gin powiedziała, że nie mogę myć głowy szamponem przeciwłupieżowym i myć łazienki wszelkimi płynami typu domestos, cif i inne. Powiedziała abym od tego stroniła i sprzątanie zostawiła na czas ciąży mężowi. Słyszałyście o tym?

Ja niestety bardzo lubie kawe i nie wyobrażam sobie poranka bez kawy. Staram sie pic 1-2 filiżnaki dziennie tylko ale całkowiecie nie moge zrezygnować. Zadne inki mi nie zastąpią kawki :(
Też nie używam zadnych detergentw tyu domestos, za bardzo czuje zapach tego i te chemiczne zapachy mi strasznie przeszkadzają. Staram sie wiec takie rzeczy zostawiac mezowi do sprzatania.

droczek Witam;) Ja mam termin na 18.09 ale mój dziadek chciałby żebym urodziła właśnie 25.09 bo to są jego urodziny :P:) hehe:)

Uuuu to ładnie jak nawet do takiej ceny dochodzi to usg... ja jak się orientuję to w Poznaniu się waha między 200 a 300zł
Kręgosłup mnie boli na dole, mama mi mówi że to od tego że nie chodzę wyprostowana i że dziecku się to nie podoba ale ciężko mi się przyzwyczaić i mieć wyprostowany kręgosłup :P

widzę ze większość nad morze.. ale co wy tam robic będziecie jak opalać się nie można...?
Ja też się wybieram nad morze, ale w czerwcu. Upałów mam nadzieję, że nie będzie a brzuch jeszcze nie będzie mi tak ciążył. Mi chodzi raczej o Bartka, nich pobiega sobie troszkę po plaży i nawdycha się innego powietrza (a nie te wielkomiejskie smrodki:wściekła/y:). Zresztą mi też się przyda zmiana klimatu. A leżeć plackiem nie zameżam. Może raczej spacerki, coś pooglądać, zwiedzić. :tak:
Co do gór to całe życie mieszkałam w górach i w ciąży nie wybieram się na górskie wspinaczki:-p

ja mieszkam nad morzem i mam zamiar korzystać z uroków morza!!!!
chciałabym pojechać do krakówa na wycieczkę albo do wrocławia ale sama nie wiem czy się uda!!!! bo to z trójmiasta kawal drogi!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry