reklama

wrzesień 2011

Ja też z chęcią bym pojechała nad morze :) i pewnie pojadę na początku lipca chociaż na 3 dni:P ;)
A idziecie na usg 3D? ja się wybiorę w dzień dziecka :) heheh :) w sumie to nie wiem czy iść na 3D czy na 4D :)? jak myślicie?

reklama
Oj wakacje..... My nie bylismy w zeszłym roku, w tym i następnym też się nie wybieramy :-(:-(:-( Niestety budowa domu pochłania nasze wszystkie oszczędności. Jak będę się dobrze czuła to może w sierpniu wyskoczymy na parę dni do mojej rodziny na wieś. Ale to wszystko zależy od samopoczucia, bo to 7 godzin jazdy samochodem. Nie wiem czy dam radę.

Jejku przeraża Cię 7 godzin ? ja jeżdzę do mojej rodziny na każde święta urlop jak tylko jest okazja dłużej (niż 3 dni) 11 godzin. Taeraz na święta równiez się wybieramy i w wakacje. Mam jednak nadzieje że brzuszek mi pozwoli...i Tobie również.

asia przykro ze mialas taka ciezka noc. Ja mimo zapchanego nosa jakos przespalam te noc chociaz tez na poczatku nie bylo dobrze. Rozmawialam wlasnie z moja polozna na temat przeziebienia. Radzi robic inhalacje ziolowe (szalwia, mieta, rumianek) i ssac cukierki. Ja kupuje zawsze jak jestem w Polsce kilka paczek Verbeny ( szalwia, lipa i roza) Szalwiowie bardzo dobrze robia na gardlo i sa niegrozne. Niestety ja juz wszystkie zjadlam a do Polski wybieramy sie dopiero za tydzien wiec musze jakos bez nich przezyc :-(
Szybkiego powrotu do zdrowia.
Co do urlopu to bardzo chce nad morze - Grecja albo Hiszpania - ale wszystko zalezy od tego co powie lekarka. Jedyny termin to czerwiec bo pozniej to sobie nie wyobrazam w taki upal jechac z brzuchem.

Ja też z chęcią bym pojechała nad morze :) i pewnie pojadę na początku lipca chociaż na 3 dni:P ;)
A idziecie na usg 3D? ja się wybiorę w dzień dziecka :) heheh :) w sumie to nie wiem czy iść na 3D czy na 4D :)? jak myślicie?
Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym 3D, 4D w Polsce. Mozna tak sobie wlasciwie z ulicy, do byle jakiego ginekologa pojsc ktory ma taki sprzet i zrobic takie usg czy trzeba miec koniecznie skierowanie? Ile kosztuje taka przyjemnosc?
Myslalam o tym, ze jak bedziemy w Polsce w najblizszych miesiacach to moze sie wybrac na takie 3d lub 4d ale zupelnie sie nie orientuje jakie sa zasady.

Ja bylam na 4D skierowania nie trzeba idzie sie do takiej przychodni gdzie to robia i zapisuje oczywiscie z wyprzedzeniem jakims, ja sie zapisywalam 2 tyg wczesniej. Placilam 160zl z plytka. 4D jest boskie polecam!

Cześć dziewczyny.
Co do kawy to od początku ciąży nie piłam w ogóle a potem jak czasem mnie mocno naszła ochota to sobie zrobiłam. Teraz tak wychodzi może z jedna na tydzień ale i tak piję tylko rozpuszczalną, sypanej nie lubię. No i czasem też wypiję zbożową :-)

Jeśli chodzi o wakacje to jeszcze nie wiemy. Mój mąż zawsze ma urlop w lipcu, zobaczymy jak się będę czuła i jak z kasą będziemy stać. Fajnie byłoby wyskoczyć chociaż na kilka dni, ale teraz troche za wcześnie na planowanie. Jeśli już to raczej morze bo mamy bliżej niż w góry, wylegiwać się na słońcu nie zamierzam ale zawsze to jakieś oderwanie od codzienności. Gdybyśmy pojechali w góry to za bardzo by nas ciągnęło do jakiś wycieczek w wysokie góry ;-)

Też planuje jakieś zakupy. Mam tylko jedne spodnie ciążowe które jeszcze są jakby troche za duże, więc może jakaś spódniczka albo coś. No i koniecznie nowy stanik bo też już mi się "wylewa" ;-)

Ciuszków jeszcze nie kupuję, myślę że troche dostanę od rodzinki bo wszędzie pełno małych dzieci dookoła. A te paczki z allegro to myślę że to opłacalny interes, szczególnie patrząc na ceny nowych ciuszków w sklepach.

Miłego dnia :-)

Ja w maju mam w planach pojechać do męża za granicę - mam nadzieję, że zniosę te 10 godz w samochodzie..najgorzej będzie z przerwami na siusiu w drodze;-) i z normalnych 10 godz zrobi mi się 12 hehe - ale jeszcze jest potrzebna zgoda lekarki na wyjazd...
bo jak usłyszała o planach wakacyjnych na tą Grecję to mi od razu wybiła z głowy i powiedziała, że prosto od niej mogę iść anulować umowę...także więcej nie podskakuję;-)

Co do ciuszków to liczę że skapnie trochę po siostrzeńcu przynajmniej na sam początek bo to przecież nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia co do kolorów dla takiego malutkiego Bobo..:-)

Ale nie każdy lekarz daje skierowanie na to 3D... niestety ;/ ja w Poznaniu ide prywatnie i wiem że za 3D płaci się 200zł a za 4D 250zł dostałam wizytówkę od mojej lekarki, trzeba zadzwonić i się umówić na wizytę ;) pewnie jak pójdę zapytam tego lekarza czym to się różni i wtedy zdecyduje czy 3D czy 4D :P:)

reklama
No nie dostaje sie skierowania, chyba ze sie ma 35 lat wzwyz. Ja nie dostalam skierowania poszlam sama i nie zaluje. No i 4 D zdecydowanie wypasniejsze bo widac ruch! Ja mialam szczescie bo u mnie taka impreza kosztowala 160zł

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry