reklama

wrzesień 2011

wita sie piątkowo:) ja dziś jak nigdy pospałam dłużej i całkim dobrze mi z tym co prawda rozleniwiona jestem trochę ale w sumie nie mam jakich szczegulnie ważnych planów na dziś...
co do ubran ciążowych to ja jeszcze nie nosze bo mieszczę się we wszystkie swoje ciuchy choć brzuszek już powoli staje sie widoczny i boczki zaczynają wystawac ale puki co nie zamierzam zmieniać garderoby... z jednej str nie mogę sie doczekać brzuszka a z drugiej ukrywam go jak tylko mogę...
a co do sprzątania to ja mam codzienny rytuał odkurzenia całego mieszkania umycia podłogi starcia kurzy ogarnięcia kuchni i zrobienia obiadku i to robię ja a łazienką zajmuje się mój m ostatnio nawet okna umył więc też nie mogę narzekać:)

a mam jeszcze pyt czy wy planujecie jakieś wakacje?? ja chciałam w czerwcu jechać w góry ale mój mówi że to za duży wysiłek a nad morze znowu nie za bardzo żeby brzuszka nie nagrzewać... i sama nie wiem co wymyślić...

reklama
mam nastepna wizyte 27 kwietnia nie wiem jak sie nazywa ale bedzie trwala dluzej niz od tych zwyklych poniewa bedzie wykrywac wady np jak -dawn....itp.

Pallissa, strasznie poznio masz wyznoczony termin tego badania.
Nie wiem jak sie ono nazywa w Polsce i jakie sa zwyczaje w Polsce ale u Niemczech nazywa sie NT USG i robi sie je ok. 13 tygodnia ciazy a nie tak pozno jak Tobie wychodzi hmmm moze inne forumowiczki sie wypowiedza na ten temat kiedy mialy robione to badanie albo zajrzyj na watek o badaniach, bo chyba tam widzialam kilka postow na ten temat. :tak:

Tak przy okazji, czesc dziewczyny :-D
U mnie tez szaro i ponuro chociaz nawet cieplo ale mi i tak obojetne bo caly czas zkatarzona siedze w domu :-( Mam nadzieje ze do poniedzialku w koncu minie mi to przeziebienie bo juz mam serdecznie dosyc.
Milego weekendu wszystkim zycze

wita sie piątkowo:) ja dziś jak nigdy pospałam dłużej i całkim dobrze mi z tym co prawda rozleniwiona jestem trochę ale w sumie nie mam jakich szczegulnie ważnych planów na dziś...
co do ubran ciążowych to ja jeszcze nie nosze bo mieszczę się we wszystkie swoje ciuchy choć brzuszek już powoli staje sie widoczny i boczki zaczynają wystawac ale puki co nie zamierzam zmieniać garderoby... z jednej str nie mogę sie doczekać brzuszka a z drugiej ukrywam go jak tylko mogę...
a co do sprzątania to ja mam codzienny rytuał odkurzenia całego mieszkania umycia podłogi starcia kurzy ogarnięcia kuchni i zrobienia obiadku i to robię ja a łazienką zajmuje się mój m ostatnio nawet okna umył więc też nie mogę narzekać:)

a mam jeszcze pyt czy wy planujecie jakieś wakacje?? ja chciałam w czerwcu jechać w góry ale mój mówi że to za duży wysiłek a nad morze znowu nie za bardzo żeby brzuszka nie nagrzewać... i sama nie wiem co wymyślić...

Bafinka
jesli chodzi o góry to zależy jak chcecie spędzić tam czas? bardzo czynnie ? jeśli tak to odpada, bo faktycznie duży wysiłek. A jeśli spokojnie, to polecam. Nie wszystkie trasy są trudnie, wszędzie można dojechać, czy też wyjechać kolejką, a klimat górski widoki i powietrze niezastąpione.

Bafinka - myśmy mieli już wykupioną wycieczkę na lipiec do Grecji - niestety obeszliśmy się smakiem, bo to jednak ryzyko jechać tak daleko w tak zaawansowanej ciąży....;-(
Odibjemy sobie potem w trójkę;-))
Więc pewnie skończy się na morzu - nielubianym przeze mnie:(
Bo góry też mi chodziły po głowie, ale już mi je skutecznie wybijają bo ja to taki łazik jestem, że mimo wszystko chciałabym jak najwięcej jeszcze schodzić...

Pallissa, Bluetooth - no tak ja takie badanie miałam robione w 12 tygodniu jak byłam na ostatniej wizycie, ale następne będę miała w 15-16 tygodniu na kolejnej wizycie - dlatego teraz mam taką przerwę miesięczną w wizytach...

Ostatnia edycja:
Pallissa, strasznie poznio masz wyznoczony termin tego badania.
Nie wiem jak sie ono nazywa w Polsce i jakie sa zwyczaje w Polsce ale u Niemczech nazywa sie NT USG i robi sie je ok. 13 tygodnia ciazy a nie tak pozno jak Tobie wychodzi hmmm moze inne forumowiczki sie wypowiedza na ten temat kiedy mialy robione to badanie albo zajrzyj na watek o badaniach, bo chyba tam widzialam kilka postow na ten temat. :tak:

Tak przy okazji, czesc dziewczyny :-D
U mnie tez szaro i ponuro chociaz nawet cieplo ale mi i tak obojetne bo caly czas zkatarzona siedze w domu :-( Mam nadzieje ze do poniedzialku w koncu minie mi to przeziebienie bo juz mam serdecznie dosyc.
Milego weekendu wszystkim zycze

Pallissa, pewnie pisze o badaniach połówkowych te ok. 20 tygodnia ciąży. Ja też je bedę miała pod koniec kwietnia.

bafinka dokładnie, nad morze też czemu nie? przecież nie musisz śmigać w stroju dwuczęśćiowym. Ja z Iga, zakładałam majty od stroju i bluzkę bez ramion, zasłaniającą brzuch i siedziałam na leżaczku. a po 2-gie możecie spacerowac i siedzieć w cieniu, pod parasolem..brzuch nagrzewac mozesz nie tylko nad morzem, do mnie takie tlumaczenie nie przemawia..no chyba że morze kojarzysz tylko ze smażeniem sie:-)Góry też, jak nie bedziesz chciała zdobywac szczytów:-D to czemu masz się zmęczyć? przecież wiesz, na ile masz sił i jak się czujesz? czy masz ochotę dużo chodzić czy rekreacyjnie bez przemeczania..

My w tym roku nigdzie nie jedziemy, bo jakoś nie wiem gdzie..najlpiej śmignęłabym gdzies do Grecji albo Hiszpanii, ale odpuszczam..w przyszłym roku wszyscy polecimy. Teraz działka i morze.. w góry za daleko, podróz..od nas to cały dzień, nie chce mi się tyle jechać. A Mazury mnie nie kręcą, takze bez sensu..
W tym roku zamiast urlopu, elewacja domku albo zmiana auta:-)

palissa chyba rzeczywiscie pisze o połowkowym usg..bo na wykrycie zespołów to 11-14 tydz. potem miedzy 20-24 tyg jest połówkowe, wykrywające ewentualne wady rozwojowe, ale nie wady genetyczne.

ja właśnie tez jestem z tych co wolą aktywnie spędzać czas i uwielbiam się wspinać i nie wiem czy bym umiała sie powstrzymać... myślałam o mazurach bo jeszcze nigdy nie byłam.. zawsze morze lub góry ale w ogóle nie znam atrakcji mazurskich i nie mam koncepcji jaką miejscowość wybrać..

co do tego badania genetycznego to mój gin powiedział żebym je zrobiła w 22tc ale mi sie wydaje ze to późno....

Mam nadzieje ze o polowkowych chociaz jesli pisze o tym, ze wlasnie wtedy beda sprawdzac czy nie ma zagrozenia downa i inne takie to troche dziwnie to brzmi na polowkowe badanie :crazy: Nie wiem sama...
Pallissa, mialas juz takie badanie usg gdzie mierzyli Twojemu dziecku przeziernosc karkowa?

reklama
Witam w ten pochmurny dzień,szkoda że nie taki słoneczny jak wczoraj;)
Tak sobie czytam i czytam co piszecie ale jakoś od tygodnia nic nie napisałam... w sumie to nie wiem dlaczego;/ może dlatego ze wydaje mi się że coś napisze to i tak nikt na to nie zwróci uwagi...a gdy czytam co piszecie to przynajmniej na chwilkę mam zajęcie,bo tak to strasznie się zanudzam w domu... Ja w domku,facet od rana do wieczora w pracy a ja jak pomyśle sobie ile jeszcze będę siedziała w domku to naprawdę chyba dostane na głowę:P
teraz czekam na kolejną wizytę u lekarz ale to będzie dopiero 14 kwietnia i mam nadzieje że się dowiem czy to chłopczyk czy dziewczynka... to już będzie 17 tydzień więc myślę że mi powie:P
Kupujecie już ciuszki dla dziecka??? Bo ja już mam sporo ale to są zdobycze z lumpeksów :P Gdy tylko zbliża się dostawa to tam śmigam:P naprawdę można wyszukać cudne ciuszki:P tylko muszę szukać jeszcze takich uniwersalnych:P:) pokażcie co macie ślicznego ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry