reklama

wrzesień 2011

Cześc Dziewczyny!
Miniaaaa - przykro mi, że nie możesz spać, ja też tak miałam przez jakiś czas na początku - powiedziałam o tym mojej lekarce poradziła mi przed snem wypijać kubek ciepłego mleka, pomimo, że nie przepadam to codziennie wieczorem wypijam ciepłe kakao i muszę przyznać, że to mi faktycznie pomaga - tylko przerwy na siusiu mam częstsze;-) Ale chyba wolę wstawać co 3 godziny niż nie spać w ogóle:)
Dziuba127 - witaj w końcu! I zdrowiej!
Właśnie mnie główna księgowa na przymusowy zaległy urlop wysyła - więc zanosi się od jutra wolne;-))
Miłego dnia!

reklama
Cześć dziewczynki,
co do zamartwiania to ja też jestem w tym dobra, martwię sie że coś mnie boli, potem martwię się że już przestało, do lekarza to najchętniej chodziłabym co dwa tygodnie, miesiąc odstępu miedzy wizytami to stanowczo za długo.

Co do spania to mam podobnie, o godzinie 21 padam na poduszkę i nawet żadnego filmu nie jestem w stanie dokończyć, a już o 1- 2 w nocy mogę wstawać i do 5 się przewracam, a od 5 do 7 odsypiam resztę. i prawie codziennie jest to samo.

Witajcie w klubie ja mam tak samo! Marrtwie sie wszystkim, objawami i brakiem objawow! Do tego bylam teraz na wizycie i nawet mnie nie zbadal... Musze czekac do 17 kwietnia...

Dziuba witaj i dużo zdrówka!!!

co do kg to mi przybyło 4 kg, jem mało i zdrowo, ale to raczej z braku ruchu:zawstydzona/y: ale od wczoraj porzuciłam samochód, bo taka śliczna pogoda i do pracy chodze na nóżkach no i się za ten aqua aerobic musze wziąść:-)

Cześć wtorkowo i trochę słonecznie..

Mi sie wydaje, ze jak ktoś jest z tych szczuplejszych to szybciej kg ida do góry. Jak ktoś ma trochę albo więcej tłuszczyku to nie tyje tak szybko, bo dzidzia ma z czego "ciągnąć"..tak gdzieś nawet wyczytałam. Ja miałam koleżankę, która raczej była otyła, miałą BMI powyzej 26, to na poczatyku ciaży nie było widać..gdzieś się rozeszła.. dopiero później.

Pierwsza nocka bez męża za mną. Iga ładnie spała, ja nie, ciągle się budziłam. Jeszcze jakieś pierdy mi się śniły..ciąża, choroby..to chyba jakis sters przed dzisiejszą wizytą..chociaz raczej się nie stresuje, dobrze się czuję, dzidzia się rusza. Wczoraj wieczorem tak fajnie się przewalała, chyba cała się obkręcała, bo az mi się brzuch podnosił..śmieszne uczucie, juz zapomniałam jak to jest.
dziuba w końcu się pojawiłaś..bo już wszystkie się zastanawiały co się dzieje..zdrówka dla Was..
kasiula ja 3 kg na plusie, ale auta raczej nie odstawię..za daleko do pracy plus odwożenie małej..ale wierzę, ze przy łądnej pogodzie też bede się więcej przemieszczac na nogach..bo na razie tylko doopa w aucie.
ola fajny taki przymusowy urlop..ja też czasami mam ochotę nie iść do pracy, ale szkoda mi urlopu, zwolnienie na arzie nie chce, wiec chodze..najgorzej wstać..jak już przyjdę to ok..

Witam wszystkie wrześnióweczki :-)
Dziuba127 ja chorowałam na zatoki i lekarz rodzinny przepisał mi syrop stodal, tabl na gardło i kropelki ziołowe Sulfarinol 3x1kropla do nosa. Na ulotce oczywiście nie ma inf że ciężarówki mogą przyjmować, ale dzwoniłam do swojego gin i mi pozwolił. Po 1 dniu po tych kropelkach była mega poprawa. Nie mogłam już sobie rady z tym dać i musiałam zasięgnąć rady lekarza.
Powrotu do zdrowia dla wszystkich !!! Choróbska precz:angry:
U mnie 3 kg na plusie na razie się nie przejmuje, w poprzedniej ciąży więcej przybywało więc może teraz nie bedzie tak źle ;-) oby

Ostatnia edycja:
Aniawos - ja mam to samo, zwolnienia póki co nie chcę, urlopu na nic też nie wykorzystuję bo zawsze mi szkoda, żeby tak bez niczego wziąść i siedzieć bezczynnie w domu - niestety teraz przyszło na siłę - zbliża się koniec kwartału dyrektor zarządził, że trzeba obowiązkowo wybrać urlopy za 2010, bo on kar nie będzie płacił - więc zaczynają ode mnie z uwagi na ciążę i pierwszą z działu mnie wysyłają, żebym odpoczęła;)
U mnie najgorzej jest w poniedziałki, a potem jak już się rozkręcę to leci - tylko teraz to już nawet nie mam się na co rozkręcać haha

Hej
U mnie było tak
W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg a ze jak szczuplaczek byłam to konsekwencja były roztepy bo szybko sie rozroslam w okolicy bioder i ud.
W drugiej ciąży przybyło mi 12 kilo ale miałam juz dziecko towciąglym ruchu bylam i rozstepy juz nowe się nie pojawiły.
Licze ze teraz tez nie przybedzie mi duzo bo zresztą nie mialam nigdy tendęcji do tycia ;)

Co do spania to nie mam problemów i nigdy nie miałam z nocnym zasypianiem.Ale teraz jak jestem w ciązy to czasem mnie sennośc bierze po południu ale już to mija ;)
No i wreszcie wrócil mi apetyt :D
Ja na zwolienie ide od 1-go bo pracuje whipermarkecie i tam kierownictwo samo mnie wygania bo warunki wiadomo że nie sprzyjaja a ja nie chce sie przenosic na inny dział i bym tylko pewnie się męczyła bo cóż mogła bym robic tam :confused:.Zreszta rodzinka tez nalega bym już nie pracowała a dzieci tym faktem zachwycone że mama będzie w domku ;)

Ostatnia edycja:
reklama
takie są przepisy że do końca marca trzeba wykorzystac urlopy za 2010 .Chodzi pewnie by pracownik miała zagwarantowany wypoczynek ale wiadomo że i to da się pewnie obejść ;)
Ja wykorzystałam za tamten rok bo u nas do konca roku zawsze trzeba rozplanowac urlop na rok kolejny

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry