reklama

wrzesień 2011

mój ma chyba coraz ciaśniej bo ostro dzisiaj kopie.
Pośpiewałam mu piosenke to przestał :) może spać poszedł ? Albo woli być cicho zebym więcej nie śpiewała :P

ja też mierzyłam sobie brzucho, ale przestałam jak zaczął chudnąć zamiast rosnąć, niepotrzebnie sie zamartwiałam. Więc teraz jedynie obserwuje. Przedwczoraj jeszcze w spodnie wchodziłam a wczoraj już nie, więc rośnie.

reklama
Asiu garderoba nam się kurczy z dnia na dzień :-D Fajnie bo wtedy oznaka że dzidziusie nam rosną.

Według mnie wizyty co 3 tyg tak jak w moim przypadku to zdecydowanie za rzadko. Dobrze że obwód brzuszka się powiększa i ruchy już czujemy to łatwiej dotrwać do następnej wizyty

Według mnie wizyty co 3 tyg tak jak w moim przypadku to zdecydowanie za rzadko. Dobrze że obwód brzuszka się powiększa i ruchy już czujemy to łatwiej dotrwać do następnej wizyty

W pierwszej ciąży też tak myślałam, chciałam biegać do gina co tydzień i strasznie się dziwiłam, że muszę przychodzić tylko raz w miesiącu, ale z czasem się do tego przyzwyczaiłam :-). Teraz już nie widzę potrzeby odwiedzania lekarza częściej niż 4 tyg jeśli oczywiście ciąża przebiega prawidłowo. Wiadomo, że jesteśmy ciekawe, co tam w brzuszku się z dzidzią dzieje, ale bez przesady, gdybyśmy chodziły co tydzień czy co dwa, to co ten biedny lekarz mógłby nam nowego mówić? A tak co miesiąc jakaś nowina jest :tak:

Bry kobitki,
Ja sie wkur... od samego rana :baffled: w Berlinie dzisiaj konferencja NATO oczywiscie w centrum przy Bramie Brandenburskiej. Ja pracuje kilkaset metrow od bramy....w konsekwencji zamkneli cale centrum w obrebie kilku kilometrow na 2 dni :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A ja bylam naiwna i mialam nadzieje ze jeszcze uda mi sie rano przejechac zanim zamknal ulice. No i niestety sie nie udalo:baffled: Jezdzilam w kolko centrum prawie 3 godziny. Totalny chaos i same korki dookola....w koncu jeden policjant pozwolil mi skrecic na zakazie zebym mogla wyjechac z tego matrixa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zadzwonilam do mojego szefa i powiedzialam ze nie dam rady dojechac do pracy i ze jestem taka wkur... ze szkoda gadac i jade do domu. No i nerwy mi puscily i sie poryczylam :zawstydzona/y: Tak sie przestraszyl ze kazal mi gleboko oddychac i jechac spokojnie do domu. Jeszcze nie zdazylam drzwi od mieszkania otworzyc a juz dzwonil czy calo dotarlam. Jedyny pozytyw tej calej sprawy to fakt, ze mam na prawde super szefa. Ale do tej pory co sobie o tym pomysle to mnie jeszcze rzuca.Mam nadzieje ze moja niunka na tym nie ucierpiala :baffled: Co prawda teraz biega mi w brzuszku wiec chyba jest ok :-)
Do tego ta pogoda.....7 stopni, zimno, deszczowo i ponuro.... i jak to dzisiaj w dobrym humorze byc:wściekła/y:
No dobra, dobrze ze sie wyzalilam ale nie bede Wam juz wiecej trula.

Acha co do oddawania zwolnieniń - to lekarz musi swoje wysłać - bo się rozlicza z druczków na których wystawia L4 - a pacjent sam decyduje o oddaniu zwolnienia - dowiadywałam się w ZUS-ie mam dwie znajome pracujące tam, w tym jedna właśnie zajmuje się typowo zwolnieniami i powiedziała, że skoro ja czuję, że zwolnienie nie jest mi potrzebne to nie mam obowiązku go zdawać u pracodawcy i w żaden sposób to nie jest weryfikowane w ZUS-ie i żadnych konsekwencji jak któraś pisała się nie ponosi...
Dzieki za wyjasnienie, co prawda mnie to nie dotyczy ale warto wiedziec.

Mnie bąbel coraz mocniej kopier, to juz nie bulgotki tylko takie kopniaczki, takie pukanie. Ale złosliwiec mały puka, a jak położę rekę to przestaje..a jak P położy łapkę to w ogóle cisza eterze;-)

Moj maluch tez tak robi :-) jak czuje ze sie tam porusza to przykladam reke a tu cisza :-D zabawy sobie uzadza :-D Jak bedzie wiekszy i wystawi noge to bede lapac, jak nic! :-D

Ja wczoraj z ciekawości zmierzyłam obwód brzuszka na wieczór i rano jak wstałam. Zawsze na wieczór wydaje się sporo większy ale obwód jest ten sam to może nasze złudzenie po całym dniu objadania i zmęczeniu.
Niestety obwodu nie podam bo jest strasznie wielki, mogę tylko powiedzieć że zwiększył się już o ok 20 cm :-)
Niektóre z Was chudzinki pewnie będą mieć taki obwód tuż przed porodem ;-)

Asiu garderoba nam się kurczy z dnia na dzień :-D Fajnie bo wtedy oznaka że dzidziusie nam rosną.

Ja tez sobie zmierzylam i odwaznie sie przyznaje ze w pepku mam 93cm. Nie wiem czy tutaj sie mierzy czy moze nizej. Przybylo mi wiec w ciazy jakies 25cm

Pomimo pogody zycze wszystkim milego dnia!

Bluetooth - z dzidzią napewno wszystko ok - najwyżej troszkę adrenalinka poszła w górę ;-)
Zobacz na pozytywne strony - masz wolny dzień, zrelaksuj się, zmiksuj troszkę owoców ze świeżą melisą, wrzuć lód i relaksik na całego :tak:

Witam się :)
Ja dziś w domku, jutro też. Wzięłam dwa dni urlopu na nadgonienie pracy magisterkiej. Termin oddania się zbliża a ja dalej w lesie. Ostatnio się zastanawiałam czy nie iść do dziekanatu i nie prosić o to żeby wpisali mnie jako pierwszą w kolejce na obronie. Będę się napewno strasznie stresować a to napewno nie będzie dobre dla maluszka. A tak będę miała to szybko z głowy. Tylko zastanawiam się jak to jest jak sie idzie pierwszemu. Czy przypadkiem sobie nie zaszkodzę, bo komisja będzie jeszcze pełna energii i mnie przemaglują dokładnie. Hmmm, sama nie wiem. Macie może jakieś doświadczenia??

Tak wogóle to właśnie skończyłam jeść truskawki z cukrem. Zjadłam całe opakowanie mrożonych. Zaraz mnie rozerwie, ale nie mogłam się powstrzymać :rofl2:

tak z ciekawosci sie zmierzylam w brzuchu i wyszlo mi 84 cm, 7 lutego mialam tylko o 1 cm mniej. A brzucho ewidentnie wiekszy, mały chyba tłusz mi z brzucha pochłania. Mam nadzieje :)

agusia
ja nie wiem jak to jest byc pierwszysm, ale czekanie jest okropne, szczególnie jak siedzi przed salą kilka osób i sie nakręca nawzajem. Ja to nawet przed zwykłymi egzaminami wolałam nie przychodzic za syzbko i niesłuchać marudzenia jak to ciężko będzie. A sama obrona to był pikuś :) świadomość że to już ostatnie chwile naprawde dodaje skrzydeł. Pozatym jak to mówią. Jak się samemu napisało prace to nie ma problemu z obroną. A komisja specjalnie też niechce nigogo uwallić.

Ostatnia edycja:
oj Asiu to chudzinka z Ciebie :) oj ja mam dużo więcej ale każda z Nas jest inna jedne zaczynały z obwodem 60, 70, a inne z 90. Ta cyfra jest mało istotna, najważniejsze że dla naszych kruszynek jest to domek i oaza spokoju :-)

cześć mamuski:) u mnie też pogoda beznadziejna, leżę pod kocykiem z gorącą herbatką. Po wczorajszej wizycie strasznie się zeschizowałam, że mam to łożysko nisko i mam się oszczędzać, lekarka wykryła małe plamienie prawdopodobnie z powodu tego łożyska, więc leżę i tak przynajmniej do poniedziałku mam zamiar. Tak pozatym mój Chłopczyk śliczny i tak fikał, dzisiaj tez wariuje troche w brzuszku, ale też jak tylko rękę położę to udaje, że go nie ma:-)

reklama
Bluetooth - z dzidzią napewno wszystko ok - najwyżej troszkę adrenalinka poszła w górę ;-)
Zobacz na pozytywne strony - masz wolny dzień, zrelaksuj się, zmiksuj troszkę owoców ze świeżą melisą, wrzuć lód i relaksik na całego :tak:
Dzieki ewelinak :-) Tak mnie wykonczyly te nerwy ze mnie na kanapie scielo i wlasnie sie obudzilam :baffled:Od razu lepiej :-). Owocow niestety juz brak bo jak przyszlam to pochlonelam pol kilo truskawek ze smietana i tyle samo winogron ale zapamietam sobie przepis na upalne dni, kiedy mnie cos wkurzy :-D
Tak przy okazji zapytam jesli mozna, dlugo juz mieszkasz w Anglii ewelinak? Zamierzasz zostac na stale?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry