Bry kobitki,
Ja sie wkur... od samego rana

w Berlinie dzisiaj konferencja NATO oczywiscie w centrum przy Bramie Brandenburskiej. Ja pracuje kilkaset metrow od bramy....w konsekwencji zamkneli cale centrum w obrebie kilku kilometrow na 2 dni

A ja bylam naiwna i mialam nadzieje ze jeszcze uda mi sie rano przejechac zanim zamknal ulice. No i niestety sie nie udalo

Jezdzilam w kolko centrum prawie 3 godziny. Totalny chaos i same korki dookola....w koncu jeden policjant pozwolil mi skrecic na zakazie zebym mogla wyjechac z tego matrixa

Zadzwonilam do mojego szefa i powiedzialam ze nie dam rady dojechac do pracy i ze jestem taka wkur... ze szkoda gadac i jade do domu. No i nerwy mi puscily i sie poryczylam

Tak sie przestraszyl ze kazal mi gleboko oddychac i jechac spokojnie do domu. Jeszcze nie zdazylam drzwi od mieszkania otworzyc a juz dzwonil czy calo dotarlam. Jedyny pozytyw tej calej sprawy to fakt, ze mam na prawde super szefa. Ale do tej pory co sobie o tym pomysle to mnie jeszcze rzuca.Mam nadzieje ze moja niunka na tym nie ucierpiala

Co prawda teraz biega mi w brzuszku wiec chyba jest ok :-)
Do tego ta pogoda.....7 stopni, zimno, deszczowo i ponuro.... i jak to dzisiaj w dobrym humorze byc

No dobra, dobrze ze sie wyzalilam ale nie bede Wam juz wiecej trula.
Acha co do oddawania zwolnieniń - to lekarz musi swoje wysłać - bo się rozlicza z druczków na których wystawia L4 - a pacjent sam decyduje o oddaniu zwolnienia - dowiadywałam się w ZUS-ie mam dwie znajome pracujące tam, w tym jedna właśnie zajmuje się typowo zwolnieniami i powiedziała, że skoro ja czuję, że zwolnienie nie jest mi potrzebne to nie mam obowiązku go zdawać u pracodawcy i w żaden sposób to nie jest weryfikowane w ZUS-ie i żadnych konsekwencji jak któraś pisała się nie ponosi...
Dzieki za wyjasnienie, co prawda mnie to nie dotyczy ale warto wiedziec.
Mnie bąbel coraz mocniej kopier, to juz nie bulgotki tylko takie kopniaczki, takie pukanie. Ale złosliwiec mały puka, a jak położę rekę to przestaje..a jak P położy łapkę to w ogóle cisza eterze;-)
Moj maluch tez tak robi :-) jak czuje ze sie tam porusza to przykladam reke a tu cisza

zabawy sobie uzadza

Jak bedzie wiekszy i wystawi noge to bede lapac, jak nic!
Ja wczoraj z ciekawości zmierzyłam obwód brzuszka na wieczór i rano jak wstałam. Zawsze na wieczór wydaje się sporo większy ale obwód jest ten sam to może nasze złudzenie po całym dniu objadania i zmęczeniu.
Niestety obwodu nie podam bo jest strasznie wielki, mogę tylko powiedzieć że zwiększył się już o ok 20 cm :-)
Niektóre z Was chudzinki pewnie będą mieć taki obwód tuż przed porodem ;-)
Asiu garderoba nam się kurczy z dnia na dzień

Fajnie bo wtedy oznaka że dzidziusie nam rosną.
Według mnie wizyty co 3 tyg tak jak w moim przypadku to zdecydowanie za rzadko. Dobrze że obwód brzuszka się powiększa i ruchy już czujemy to łatwiej dotrwać do następnej wizyty
Ja tez sobie zmierzylam i odwaznie sie przyznaje ze w pepku mam 93cm. Nie wiem czy tutaj sie mierzy czy moze nizej. Przybylo mi wiec w ciazy jakies 25cm
Pomimo pogody zycze wszystkim milego dnia!