reklama

wrzesień 2011

Wydaje mi się że gdy Ty masz RH+ to mąż chyba nie musi .Ale najlepiej zapytać się lekarza lub wygooglaj sobie.Ja mam rh_ a mój mąż ma rh+ więc ja robiłam odczyn coobsa i w czasie porodu podano mi imminoglobulinę
Zależy też jaką grupę odziedziczył dzidziuś bo jeśli ma inną niż ty to wtedy może być problem.Ale badania powinny rozwiać problem.

Ostatnia edycja:
reklama
nalka ja mam dokładnie taką samą grupę i lekarz powiedziała, że mąż nie musi robić jeśli jest grupa +.

magda1977 to ja już nie wiem, może poczekam do wizyty i zapytam lekarza czy robić. W sumie to kiedyś pytałam i powiedziała, że mogę powtórzyć, ale to brzmiało, że jakbym chciała. Także sama nie wiem czy to potrzebne:dry:

Wiesz jeśli chcesz to nie zaszkodzi a jeśli to nieobciąża twojego budżetu to zrób będziesz spokojna.Ale jeśli już w tej ciązy zrobiłąś badanie to moim zdaniem nie jest już konieczne
Ja naprzykłąd to badanie robiłam pierwszej ciązy a w drugiej lekarz mi wogóle nie zlecał tego badania

Ostatnia edycja:
jak sie ma RH+ to nie trzeba żeby ojciec dziecka robił badania bo konfliktu nie będzie niezależnie jaką grupę ma ojciec i dziecko. problem jest tylko z grupami minus.
jak masz udokumentowane grupę krwi to nie ważne z kiedy nie musisz badania robić ponownie. Ja mialam badanie z czasów jak oddałam krew honorowo i to wystrczytło. No chyba że sie jest po przeszczepie szpiku bo tylko wtedy badanie może być nieaktualne ;)

cześć
nie doczytam
coś ciekawego sie działo?? kto zna płeć?
ja mam problemy z nerkami (niewydolnosć) i wysokie ciśnienie mam na codzien 136
a w momentach osłabienia (spadku cukru) mam niskie
mam zakaz wysiłku fizycznego bo macica mi obkurczyła się,
no i o spacerach mam zapomnieć

Witam wieczorową porą:-)

Jestem po wizycie u ginki i wszystko jest ok :-) Macica się podniosła, szyjka ok, więc moge normalnie funkcjonować i wyjść z domu jak człowiek:-) Dzidziola tym razem nie widziałam , za to serducho biło jak dzwon :-) Jutro dzwonię umówić się na usg połówkowe - bo to tak już bedzie 21-22 tydz.

Ja badania krwi i moczu mam robione co 2 wizytę, do tej pory wszystkie były dobre, więc też nie widzę potrzeby by robić je częsciej, teraz dostałam skierowanie na bilurbinę i próby wątrobowe, bo swędzą mnie ręce i nogi- choć ostanio jakoś mniej, ale lepiej dmuchać na zimne.

Ja mam grupę krwi O rh- a mój mąż AB rh +, strasznie się bałam konfliktu serologicznego, ale miałam na samym początku sparwdzane przeciwciała ( odczyn coobsa) i wyszły ujemne, ginka kazała się nie martwić :-D teraz przy kolenej wizycie dostanę skierowanie na powtórkę plus reszta pakietu:-p

Teraz niech się robi pogoda , to będę biegać na spcerki:-p

Wczoraj dostałam smsa od mojej koleżnaki że właśnie urodziła ( termin miała na dziś), dziewczynka 64 cm i 4300 g, kawał kobity !! pród naturalny jak to napisała " poszło szybko i bez problemów".:szok:

sawi, kurcze mam nadzieje ze twoje zdrowie szybko sie polepszy.Trzymam kciuki.

igocencja, ciesze sie ze u Ciebie przynajmniej lepiej ze zdrowiem i areszt juz zniesiony :-)

Ciekawe jak u mnie bedzie. Jak sie maluch w tate wda to pewnie tez z 64 mc i 4 kg bedzie mial, bo jak we mnie to raczej kruszynka :-D

Hej Dziewczynki -
Sawi - dbaj o siebie - dużo odpoczywaj
Igocencja -gratuluję udanej wizyty
Ach dzisiaj produkowałam z synkiem pracę domową. Mieli zrobić coś tradycyjnego świątecznego ze Swojego kraju - jakąś potrawę, ale zmienioną...
Więc, żeby szybko było - jajka w majonezie ( hahaha ) - trochę zrewolucjonowane ;-)
Zobaczcie co wyszło

Jutro ostatni dzień do szkoły idą - i 2 tygodnie wolnego... Uffff ...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry