reklama

wrzesień 2011

No ja mam wizyte 16 maja a wczesniej to za tydzien po L-4. Mysle ze tego maja to bedzie 21 tydzien czyli idealnie. Kurcze to juz bedzie polmetek! jeee
Wogole macie zlecane badania krwi co miesiac? Bo ja mialam tylko chyba 10 tygodnia i koniec. Dziwne co nie.

wg mnie bardzo dziwne, ale wg lekarza nie. Ja tez miałam tylko raz robiony mocz i krew, za każdym razem jak się pytam czy zrobić badania, mówi że nie ma takiej potrzeby :baffled:

więc nic się nie martw, dla nas jest to dziwne, a dla lekarzy norma :o)

reklama
U nas film 4d zrobił furrorę wśród znajomych i rodzinkii. Ponieważ z Majcią nie mam ani jednego zdjęcia, to teraz szaleje na maksa bo nie planuje więcej dzieci.
Ania to się podszyłaś pod urodziny hahaha
Co do masaży to my się z A. masujemy i przytulamy przynajmniej 2,3 razy w tygodniu. Ostatnio jednak chyba troche przegięliśmy i go odpędzałam, więc dzisiaj chyba się oddam:-D:-D
A Ty tez zlituj sie niech ma mąż z okazji urodzin super prezent. Nie ma chyba lepszego dla faceta:tak:;-):-D

No ja też idę na 3/4d z Igą też nie byłam..to sobie teraz pójdę..26 kwietnia. Też idziemy całą familią..wiecej dzieci też nie planuje:-)
a o tych przytulaskach to ciiii...bo jak mój mężuś usłyszy, to złapie doła:-p ale dzisiaj oczywiscie będę dobrą żoną:cool2:

Mam dla Was pocieszającą wiadomość. Po prawie 4 miesiącach ciąży mam 2kg na plusie :wściekła/y: Dziś rano stanęłam na wadze i tu zonk. Zaczęło się. Teraz będzie tylko coraz więcej. Także nie martwcie, nie tylko Wy tyjecie.

ciesze sie, ze nie tylko ja tyję:-D

No ja mam wizyte 16 maja a wczesniej to za tydzien po L-4. Mysle ze tego maja to bedzie 21 tydzien czyli idealnie. Kurcze to juz bedzie polmetek! jeee
Wogole macie zlecane badania krwi co miesiac? Bo ja mialam tylko chyba 10 tygodnia i koniec. Dziwne co nie.

ja tez miałam raz..i od tamtej pory nie, ale dobrze sie czuję, więc chyba nie ma potrzeby.

Musze się odgiąć na krześle, bo właśnie moje dziecię w brzuchu puka mnie..chyba mu-jej za ciasno..

Ostatnia edycja:
Ja mam polowkowe 17maja czyli w 22 tc.
Krew ostatnio dawalam do badania tez jakos w 10tc, a mocz sprawdzaja mi przy kazdej wizycie czyli co 4 tygodnie.

Gratuluje kolejnych kilogramow! Ja jutro chyba tez wskocze na wage. Po tym jak mi brzuch urosl w ciagu ostatnich kilku dni to az strach stanac ;-)
aniawos, faktycznie fajnie sie podszylas pod urodziny meza :-)

Mnie od wczoraj takimi paskudnymi pryszczami na twarzy obsypalo ze normalnie tragedia :szok: i to jeszcze takie ropne bolace :baffled: pewnie to od tego wcinania tonami slodyczy :wściekła/y:
Jak mnie tak oszpecilo teraz to na pewno dziewczynka bedzie :-D

Ostatnia edycja:
ja z Martyną w ciąży byłam na 3D, mam film i zdjęcia, a byłam właściwie z przypadku bo mała miała podejrzenie arytmii serca, w szpitalu był kiepski sprzęt żeby zrobić dokładne badania więc poszłam w takie miejsce gdzie lekarz mi przebadał dziecko wzdłuż i wszerz dokładnie. I to jedyne zdj jakie mam. A teraz mam zdj z każdej wizyty, lekarka ma nowy dokładny sprzęt, więc nie będę dodatkowo płacić za 4D. Zwłaszcza że za każdym razem są przeboje żeby zbadać malucha bo tak się kręci i dupskiem wypina, więc oszczędzę mojej dzidzi wrażeń tego typu. I raczej też nie planuję więcej dzieci, jeśli będzie w końcu dziewczynka to na pewno mi dwie wystarczą, a jeśli będzie chłopiec - to może kiedyś, ale na pewno nie szybko, najpierw będę musiała mieć pewność że mam warunki do tego, bo na razie z trójką dzieci sie zwyczajnie nie pomieścimy w mieszkanku ;)

witam sie i ja:) zasmarkana i bez siły ale jestem.. nie cierpie chorować.. a jeszcze muszę napisać prace do szkoły wiec nie ma leżakowania... ja na +2,5-3 kg mam więc jakoś sie trzymam ale ostatnio mam coraz większy apetyt.. ananasy surowe to bym mogła jeść 2 duże dziennie:)
ja też mam twarz w jakiejś wysypce czy nie wiem co to jest i cieszyłam się ze to na dziewczynkę a tu chłopak... także to nie zawsze sie sprawdza... ale za to brzuch mam typowo na chłopca na dole stercząca kulka..

Bafinka - wiesz że takie gadania 'na chłopaka' i 'na dziewczynkę' to się nijak mają do rzeczywistości...

BigChild - ja badania robie co wizyte jakieś, ale pewnie każdy lekarz inny, jeśli ufasz swojemu to przecieć najważniejsze!

reklama
Big Child ja tez nie mam teraz badań krwi co wizyte. Miałam ostatnio dobre i czuje sie dobrze, wiec nie widZe potrzeby. Następne badanie to bedzie po 20 t obciążenie glukoza. Mocz robiłam dzis i jakieś bakterie mi wyszły ale nieliczne wiec mam żyć spokojnie;-)

Bafinka widZe ze ciagoty masz corciowe, moze następnym razem sie uda:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry