Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No ja mam wizyte 16 maja a wczesniej to za tydzien po L-4. Mysle ze tego maja to bedzie 21 tydzien czyli idealnie. Kurcze to juz bedzie polmetek! jeee
Wogole macie zlecane badania krwi co miesiac? Bo ja mialam tylko chyba 10 tygodnia i koniec. Dziwne co nie.
Witam dziewczęta!
Mam mniej czasu, żeby do Was zaglądać, ale tęsknie to staram się być w miarę na bieżąco, mimo, że duuużo piszecie. Ostatnio zmęczenie znów mnie dopada i trochę kręgosłup pobolewa, ale na szczęście nic poważnego. Czekam na kolejną wizytę u gina za tydzień i już zaczynam się robić niespokojna, bo dawno nie sprawdzałam co u mojego maluszka. Jutro lecę zrobić badania krwi, bo ostatnio marnie mi wychodziły płytki krwi, więc mam to na oku. Poza tym zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze raz na toksoplazmozę, żeby sprawdzić czy jest ok. Ile razy w ciąży powinno się to powtarzać? Bo ja tylko na samym początku robiłam i było ujemne.
Gratuluję serdecznie mamusiom, które już czują swoje pociechy w brzuszkach!!! Ja czekam;-)
Acha co do oddawania zwolnieniń - to lekarz musi swoje wysłać - bo się rozlicza z druczków na których wystawia L4 - a pacjent sam decyduje o oddaniu zwolnienia - dowiadywałam się w ZUS-ie mam dwie znajome pracujące tam, w tym jedna właśnie zajmuje się typowo zwolnieniami i powiedziała, że skoro ja czuję, że zwolnienie nie jest mi potrzebne to nie mam obowiązku go zdawać u pracodawcy i w żaden sposób to nie jest weryfikowane w ZUS-ie i żadnych konsekwencji jak któraś pisała się nie ponosi...
ja krew i mocz miałam badane w lutym i teraz też dostałam skierowanie więc wypada co dwa miesiące. Teraz jeszcze mam badanie na przeciwciała, poczytałam o tym w necie i mam pytanie: mój mąż nie zna swojej grupy, czy powinien zrobić badanie na grupę krwi? Ja mam B Rh+