• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

Wydaję mi się ze takie pulsowanie o którym piszecie to czkawka Waszych dzieciątek :-)
Ale pewna na 100% nie jestem. Ja się denerwuję przed jutrzejszą wizytą, tylko bardzo szkoda że nie będę miała usg.
Ja przez ostatni tydzień sobie pofolgowałam ze słodyczami i od razu na wadze widać. Czuję się jak wieloryb z resztą teraz w ciągu miesiąca czekają mnie 3 komunie i wesele i wcale mnie to nie cieszy.
Najchętniej nigdzie bym się z domu nie ruszała bo rodzinka mojego K jest bardzo dziwna, ciągle tylko komentują "ło matko jaki Ty masz brzuch", "za szybko się zdecydowaliście na 2 dziecko" - co im do tego to nie rozumiem, staram się z tego śmiać ale jak 10 osoba z kolei mówi takie rzeczy to mnie to bardzo irytuje i wkurza.
Czuję się nieatrakcyjnie do tego wszystkiego, i ciagle bym coś jadła :wściekła/y:

reklama
Czesc dziewczyny. Witam po świetach, próbuje przebrnąć przez Wasze posty ale nie wiem kiedy mi się to uda. Tak jak obiecałam szykuje się już na chorobowy wiec w parcy zamykam zaległosci aby wstydu nie zostawić :) Mam nadzije ze to jakoś ogarne, bo narazie mam wrażenie, że jak jedno zamknę to pojawia się następne. Bylam wczoraj na połówkowym usg, ale to było w ramach tych prenatalnych więc na kase chorych i powiem szczerze ze to nie były jakoś wyjatkowo dokładne badania, ale tak naprawde to nie mam pojecia jak te połówkowe powinny wygladac wiec nie będe sie za dużo wypowiadac. Dla mnie najwaznijsze ze serduszko bije :)
POzdrawaim serdecznie i wracam do dalszego czytania zaległych postów. Ciesze się z Waszych dobrych wieści i oby tak dalej - DO PRZODU!

cześć:-)
właśnie wróciłam do domku...:-)
nie uda mi się nadrobić wszystkiego, więc włączę się do bieżącej dyskusji,
u mnie wszystko ok, jestem wypoczęta i całkiem dobrze się czuję!!!! nawet mnie przestało wszystko boleć a dzięki temu że świeci słoneczko mam dużo lepszy nastrój :-)

Hej Babeczki!
Niedawno wróciłam do domu i padam na twarz, ale mimo to mam ochotę na zrobienie porządków w kilku szafeczkach... Mężulka jeszcze nie ma i tak nie wiem co ze sobą zrobić...:confused: Ostatnio mam dużo snów w nocy. Śni mi się moja malutka, że ją przez brzuch swój za rączkę trzymam wystającą:baffled: i takie tam. Pewnie już się nie mogę doczekać kiedy mnie zacznie kopać na tyle wyraźnie, że będę spokojna, że jest wszystko oki. A najchętniej to już bym ją przytulała...
Dzisiaj odwiedziła mnie znajoma z 2 miesięczną córeczką i się trochę nasłuchałam różnych porad. Przeraziłam się, bo o tylu rzeczach nie mam pojęcia! :szok:Więc podisaduję trochę w necie i próbuję znaleźć pojazd jakiś dla małej, opinie pozbierać. Choć tyle...
A u Was jak tam? poczęłyście już jakieś zakupy dla pociech? Ja mam na razie tylko różowe buciczki, bo były takie śliczniutkie, że nie mogłam bez nich wyjść...

Sawi, nie wiem szczerze mówiąc... możliwe to jest, chociaż nie jestem do końca przekonana, bo staram się wychodzić z domu zawsze coś wcześniej wszamawszy, przeważnie płatki na mleku... No ale warto się temu przyjżeć. Na początku ciąży cukier na czczo miałam ponad 80, więc raczej taki w sam raz...
Do tej pory siedziałam w wózkach i oko mi zbielało, a wiele mądrzejsza nie jestem:baffled::szok::confused:

Ostatnia edycja:
Ja też od czasu do czasu odczuwam ciągnięcie w okolicy pępka. Nie jest to bolesne tylko dziwne, więc postanowiłam nie przejmować się tym. Tym bardziej, że widzę, iż niektóre z Was też tak mają.
Za to w nocy czuję mój brzuszek jak wypełniony toną kamieni, coś się przewala, przelewa, ogólnie jest taki "spuchnięty" i delikatny. Już się zaczynam zastanawiać czy aby nie za ciężkie posiłki jem. Ale z drugiej strony, chodzę spać ok 22-23ciej, a ostatni posiłek jem do 18stej (obiadokolacja po pracy). Więc to chyba nie to?
A odnosnie wózków to mój mąż przejął to zadanie. Ciekawi mnie co wybierze, ale obawiam, że popłyniemy z gotówką, bo za każdym razem wychodzi z propozycją droższego wózka...

Hej dziewczynki.
Czy macie problem z nietrzymaniem moczu? U mnie chyba się zaczęło, ale nie jestem pewna czy to akurat to. Od wczoraj zauważyłam na wkładkach (praktycznie na całej jej długości) leciutko zabarwioną plamę. Wielkość jej wskazuje, że powstała z czegoś mocno płynnego co wskazuje na mocz. Nie czuję kiedy się to dzieje, ale rano jak założę czystą wkładkę to po 2 godzinach już to jest. Myślicie, że to to o czym myślę czy mam się już martwić?

Cześć Dziewczyny! O jejuś jak macie fajnie znając płeć Waszego Maleństwa - my nadal czekamy - od zawsze marzę o dziewczynce, teraz ostatnio coś mnie nachodzi przeczucie na chłopca...a wizyta 11 maja - więc może się dowiemy - o ile Małe nie się nie wypnie na maminkę...Wy już możecie robić zakupy, a ja póki co staram się omijać sklepy z dzieciowymi rzeczami, żeby nie kusiło...
Ja też powoli szykuję się na zwolnienie - już odliczam dni - takie zaparcie miałam na początku, że przynajmniej do końca czerwca będę chodziła do pracy, a już teraz to ostatnie zwolnienie mnie tak kusiło i gniotło w torebce, ale nie oddałam i miałam kilka chwil zwątpienia...Ale teraz już zostało mniej niż więcej - dam radę!;-)
A póki co cały dzień do przeżycia, ale wieczorem idę do przyjaciółki na urodzinki to jakoś zleci;)
Miłego dnia życzę!

reklama
Do tego nie wiem czy Wy tak macie, ale szczegolnie jak jestem w ubikacji i jak sie podnosze to mnie tak dziwnie delikatnie ciagnie od pepka. Tak jakbym miala przyszyty pepek od srodka na nitce ktora ciagnie w niektorych pozycjach:crazy:
Odnosnie pepka to mam tez pytanie. Jak to powinno byc, w ciazy powinien sie wywinac na zewnatrz czy mi sie tylko tak wydaje? Ja do tej pory mam gleboko schowany w brzuchu i jakos nie wyglada na to zeby chcial sie pokazac. No i nie wiem czy to dobrze czy nie.
Milego dnia zycze !

Ja tez mam podobny ból jak jestem w ubikacji i sie załatwiam ale to nie za każdym razem
A co do pępka to w miare jak się brzuszek bedzie powiekszał to może ci pępek się pojawic na zewnatrz.
Hej dziewczynki.
Czy macie problem z nietrzymaniem moczu? U mnie chyba się zaczęło, ale nie jestem pewna czy to akurat to. Od wczoraj zauważyłam na wkładkach (praktycznie na całej jej długości) leciutko zabarwioną plamę. Wielkość jej wskazuje, że powstała z czegoś mocno płynnego co wskazuje na mocz. Nie czuję kiedy się to dzieje, ale rano jak założę czystą wkładkę to po 2 godzinach już to jest. Myślicie, że to to o czym myślę czy mam się już martwić?
Ja ten problem to mam juz od baaardzo dawna bo po dwóch ciążach mam słabe mięśnie i jak mam juz mocno napełniony pecherz to przy kasłaniu czy kichnięciu zdarzy mi się popuscić.A teraz w ciązy to mam tak że jak np: biegne to czuje że mi cos wycieka i wiem że musze sie iść załatwić.
Dobre ćwiczenie na mięśnie kegla
krok 1,2,3,4 i 5
Jak ćwiczyć mięśnie Kegla? - porady tipy.pl
Polecam te ćwiczenie każdej bo wiem że po porodzie te mięsnie sie oslabiaja

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry