reklama

wrzesień 2011

Cześć..
ja dzisiaj po pracy do kosmetyczki..pedicure, manicure, brewki..relaksik:-)
Wczoraj byłam u koleżanki i dostalam całą wielką reklamówę tunik i bluzek na ciążę..super, nie musze nic kupować, no chyba że coś bardzo wpadnie mi w oko :-) teraz tylko jakieś spodnie by sie przydały..białe, wąskie..narazie widziałam tylko takie szerokie sportowe..no jakieś getry jaśniejsze zakupić, bo mam tylko czarne..

Ja zakupów nie poczyniłam dla niuni żadnych..obkupuję starszą, będzie potem dla młodszej:-) a małe ciuszki mnie nie kuszą..wiem tylko, ze moja kumpela przywiezie mi coś ze Stanów dla Ady, bo poleciała dzisiaj na zakupy:-) pytała sie czy nie jestem przesądna, czy moze coś kupic..pewnie że tak, niech kupuje. Załatwiłam też nią wczoraj, ze pozyczy nam fotelik, miseczke, bo nie mamy, dla Igi też mielismy pożyczony, takze super, nie musze kupować.

Mój pępek też zrobił sie taki płaski i brzydki..przy Idze mi nie wyszedł, tzn. wyszedł ale nie był takim wystającym cyplem, zrównał sie poprostu..mam nadzieje, ze teraz też nie wylezie..chociaż nie mam na to wpływu.
Moja córka w brzuszki też urzęduje, ciagle ją czuję..wczoraj leżałam wieczorem i przypomniało mi sie, jak po porodzie w pierwszych dniach było mi dziwnie, ze nic mnie od środka nie kopie..

Miłego dnia..

reklama
Hej dziewczynki.
Czy macie problem z nietrzymaniem moczu? U mnie chyba się zaczęło, ale nie jestem pewna czy to akurat to. Od wczoraj zauważyłam na wkładkach (praktycznie na całej jej długości) leciutko zabarwioną plamę. Wielkość jej wskazuje, że powstała z czegoś mocno płynnego co wskazuje na mocz. Nie czuję kiedy się to dzieje, ale rano jak założę czystą wkładkę to po 2 godzinach już to jest. Myślicie, że to to o czym myślę czy mam się już martwić?
A może to jakieś wodniste upławy, bo wątpię, żebyś nie poczuła kiedy popuszczasz mocz ;-)

Za to w nocy czuję mój brzuszek jak wypełniony toną kamieni, coś się przewala, przelewa, ogólnie jest taki "spuchnięty" i delikatny. Już się zaczynam zastanawiać czy aby nie za ciężkie posiłki jem. Ale z drugiej strony, chodzę spać ok 22-23ciej, a ostatni posiłek jem do 18stej (obiadokolacja po pracy). Więc to chyba nie to?
Tofilesia, ja w nocy mam to samo, mam tak obolały brzuch, że nawet przy zmianie pozycji budzę się z bólu, może maluchy nam ugniatają już jakieś organy czy ośrodki nerwowe i tak to na nas działa? ;-)

Moja Nelka wczoraj złapała jakąś gorączkę nie wiadomo skąd i dziś siedzimy w domku, niby już zeszło i jest ok, ale wolę ją dziś przetrzymać tym bardziej, że jakiś chłodniejszy wiatr u nas.
Ze świąt przyciągnęłam od siostry reklamówę tunik, spodni i rybaczek ciążowych, także zaopatrzona jestem w ciuchy do września :-).
A tak w ogóle ciągle bym coś kwaśnego jadła, w święta objadałam się galaretką z nóżek z octem :szok: kto by pomyślał!!! A mama specjalnie zrobiła jak się dowiedziała, że mnie do kwaśnych ciągnie. NIc innego mogłabym nie jeść :szok::-D

Hej dziewczynki.
Czy macie problem z nietrzymaniem moczu? U mnie chyba się zaczęło, ale nie jestem pewna czy to akurat to. Od wczoraj zauważyłam na wkładkach (praktycznie na całej jej długości) leciutko zabarwioną plamę. Wielkość jej wskazuje, że powstała z czegoś mocno płynnego co wskazuje na mocz. Nie czuję kiedy się to dzieje, ale rano jak założę czystą wkładkę to po 2 godzinach już to jest. Myślicie, że to to o czym myślę czy mam się już martwić?

Ja mam podobnie, ale mi się wydaje że to upławy ale są bardzo wodniste.
Za to z trzymaniem moczu mam problem przy pełnym pęcherzu jak kicham albo kaszle.

U nas piękna pogoda dzisiaj. Na weekend znowu wujezdzamy i już mi sie nic nie chce.

hej witam sie po wczorajsze wizycie nie mialam zbyt wiele ochoty na wejsie na kompa byla zmeczona wizyta trwala z 30 minut na pewno doktor wymierzyl wszystko i rosnie dobrze prawidlowo noi pod serduszkiem nosze CHLOPCZYKA! takze maz sie cieszy noi owszem ja wczoraj bylam na zakupach ciuszkowych cos zakupilam....no ale to jeszcze troche ogolnie ja tez mam bolacy brzuch szczegolnie rano jak wstaje to jak pobita z wszystkich stron.no ale to tak juz bedzie,,,coraz czesciej czuje ruchy a widzielismy strasznie sie rusza nawet doktor stwierdzil ze jest ruchliwy !a u was jak leci kochani?

Bry dziewczyny,

U mnie bez slonca ale ponoc ma byc nawet do 23 stopni. Zaraz ide na przerwe po sklepach polazic to zobaczymy czy sie prognoza sprawdzila.
My kolejny weekend spedzimy poza domem. Tym razem komunia chrzesnicy wiec obecnosc obowiazkowa no i oczywiscie obrzeranie sie na potege :baffled: Marze o tym zeby w koncu po 4 tygodniach usiasc w weekend na wlasnej kanapie i sie troche polenic. Nie mowiac o tym, ze mieszkanie wyglada jakby przeszlo tornado, bo do tej pory nie wypakowalam rzeczy z jednego wyjazdu a juz szykuje sie kolejny:baffled: Nie wspomne juz o standardowym sprzataniu ktore bylo miesiac temu :-( Juz patrzec na mieszkanie nie moge ale moze jutro bede miala sile troche ogarnac podlogi, lazienke i kuchnie.
Na szczescie kolejna krotka podroz do Polski dopiero pod koniec maja wiec mam nadzieje, ze naciesze sie wolnym weekendem za tydzien.

Co do boli w brzuchu to ja miewam czesto wieczorem i z samego rana jak sie obudze. Takie praktycznie kolki i dopoki sie porzadnie nie wyproznie to nie jestem wstanie stac prosto.Nie jem ani pozno ani duzo na noc a mimo tego widocznie zalega mi jeszcze jedzenie z obiadu. No coz, metabolizm jest teraz coraz wolniejszy wiec moze to normalne ze tak pozno wszystko sie trawi.
My teraz, bedac na urlopie kupilismy troche ciuszkow dla malucha i pare innych rzeczy ( nosidelko i fotelik do samochodu) ale tylko dlatego ze sklep z ciuchami wlasnie likwidowali i mozna bylo za grosze markowe ciuchy kupic a reszte po prostu od znajomych tez bardzo tanio wiec okazyjnie bylo i nie dalo sie tego odlozyc na pozniej. Wozek chce kupic na poczatku czerwca bo i tak bedziemy musieli czekac 4 tygodnie poniewaz na stanie go nie maja w takim kolorze jak nam sie podoba a przy odbiorze kupimy tez i lozko.Reszte rzeczy mysle ze zaczniemy organizowac w lipcu. Trzeba troche przemeblowac sypialnie na przyjscie nowego czlonka rodziny no i dokupic szafe dla malucha i pare innych rzeczy.
Milego dnia zycze i dobrych humorow :-)

Ostatnia edycja:
witam sie i ja wróciłam z zakupów oczywiście sobie nic nie kupiłam ale maluszkowi owszem:) ostatnio tak mam że wole kupić małemu niż sobie.. ja narazie nie cierpię z powodu żadnych bóli za to irytuje mnie mój powiększający się brzuch jeszcze nie wygląda jak ciążowy tylko jak obżarty.. wstyd się pokazać gdziekolwiek...

cześć wrześniówki:-)
co do bóli ... to mnie zawsze w nocy brzuszek boli... ciężko mi się zmienia pozycję... a jeśli chodzi o wypróżnianie to przynajmniej wiecie co ja czuję bo takie bóle mam od samego początku:-(:-(:-(:-(

ja ogólnie też wyglądam jak bym się obżarła porządnie a nie jak bym była w ciąży:-):-):-)

Witam wszystkie :o)

Dawno mnie nie było i nawet nie próbuję nadgonić bo nie ma szans.

Nie było mnie przez jakiś czas stad też to milczenie.

Dziewczyny, czuję ruchy :) czasami są tak wyraźne, tak mnie dzidziol gila od środka, że aż nie mogę i pod nosem się uśmiecham, a już myślałam, że nigdy nie poczuję ich :)

Dziewczyny miałyście juz badania połówkowe? długo one trwają? Ja mam dopiero za dwa tygodnie i tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać.

reklama
Dziewczyny może sie podpiszecie POD PETYCJĄ ABY KOBIETY W POLSCE MIAŁY PRAWO DECYDOWAĆ JAKIE ZNIECZULENIE ZASTOSUJĄ PRZY PORODZIE !
http://www.rodzic-bezbolu.pl/index.p...submenu=0&ok=1

Ja nie korzystałam i nie będe korzystac ze znieczulenia

witam sie i ja wróciłam z zakupów oczywiście sobie nic nie kupiłam ale maluszkowi owszem:) ostatnio tak mam że wole kupić małemu niż sobie..
Pocieszę Cię że tak już ci zostanie na dłuuugie lata

Witam wszystkie :o)

Dziewczyny miałyście juz badania połówkowe? długo one trwają? Ja mam dopiero za dwa tygodnie i tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać.
ja mam je dopiero przed soba.Ale główne to badanie usg i to zalezy od lekarza jakie długie ono będzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry