reklama

wrzesień 2011

Magda1977-mnie też ominie glukoza,mój ginek zleca ją tylko wtedy,kiedy są obrzęki lub inne problemy,u mnie nie dopatrzył się żadnych więc nie zlecił...nie wiem czy się cieszyć czy nie...ufam mu i miejmy nadzieję,że się na tym nie przejadę...
U nas w Pile nie było burzy,w ogóle zauważałam tu jakiś specyficzny klimat,jakby wszelkie fronty deszczowe nas omijały,to co mówią w prognozach pogody, Piły zdaje się nie dotyczyć,zawsze jest odwrotnie...:-)

reklama
Mi ginek nie zlecał bo poziom glukozy badany na czczo i po obfitszym śniadanku bez obciążania jeszcze dodatkowo byl na dobrym poziomie więc stwierdził że nie będzie to obciążanie potrzebne.A że tez nie dolegaja mi absolutnie żadne dolegliwości to tez stwierdzam ze chyba nie jest to potrzebne ;).Zreszta nigdy nie mialam problemów z poziomem glukozy.
Jesli chodzi o fronty to te nawalnice jesli u nas sa to najczęściej sa po za miastem na prowincjach lub wsiach w okolicach Łodzi.
Zreszta o takie zjawiska to bogate jest południe Polski najczęściej.

a ja po badaniiu glukozy polecialam po pączka z lukrem. chyba każdą ilość słodkiego moge pochłonąć.

od 17-18 cały czas nie boli coś z lewejj strony u dołu. Takie jak by kłucia co jakiś czas. Zaczynam się martwić.
Spać znowu nie mogę. Do tego mąż chrapie jak najęty wiec chyba znowu noc na kanapie mnie czeka bo nawet stopery w uszach nie pomogą a się tylko poddenerwuje i ze spania już wogóle nici :(

Dziewczyny mam pytanie do mam noszących soczewki. Czy zdejmowałyście je do porodu//cesarki?

witam was kochane w ten piątkowy poranek:)

musze wam sie pochwalić ze wczoraj zakupiliśmy wózek dla naszego maleństwa:)dostaliśmy go w fajnej cenie wiec sie zdecydowalismy:):):) stwierdziłam ze trzeba zaczać od tego miesiaca zakupy bo pozniej to wszystkoby sie skumulowalo i moge nie mieć na to juz siły:):)

dzis mielismy jechac do zoo z niki ale pogoda niepewna wiec chyba przełozymy i wezme sie za sprzatanie:)

co do glukozy to moj gin tez mi nie zlecił narazie...

lece zrobić jakieś sniadanko:) miłego dnia wszystkim :*:*:*

Cześć...
dziuba nic nie mów o zakupach ciuszkowych...mnie też łapie dół..ciągle mam ochotę sobie coś kupic..a to chyba nie ma sensu, bo ciażowych nie chcę a w nieciążowe nie wchodzę- spodnie np...wiadomo..a ile mozna kupowac tunik..odbijemy we wrzesniu..będzie wymiana całej jesiennej garderoby:-) teraz kupiłam już dwie pary butów, coś do domu, chce zegarek i bransoletkę..także szukam innych wydatków;-)bo jakoś jak nic nie wydaję o mi dziwnie:laugh2:
misiako fakt koleżanko, trochę nas olałaś ostatnio...brzydko mówiąc...
asia tak soczewki trzeba ściagnąć..
tofilesia a moja cera nie jest idealna, jakieś czerwone syfki wyskakują..ale nie ma tragedii...

Dziewczyny czy Wam też tak rozdwajają sie paznokcie?? masakra, miałam zawsze łądne swoje, twarde, nie łamiace się, a teraz mam mega krótkie, bo co urosną to zaraz sie rozdwaja...i nie wiem czy to przez ciążę czy moze dlatego, ze przestałam używać odżywki-miałam taka fajną, super-którą używałam po ściąganiu żelków z paznokci, idealnie wyprowadziła pazurki..a teraz sie skończyła, nie kupiłam, bo trochę droga jest..i doopa..łamią się..

Witam porannie.
U nas dzisiaj znowu zapowiada się afrykańska pogoda, a jeszcze 9-tej mnie ma.
Ja optymistka, zadowolona z bezobjawowej ciąży- doczekałam się. Wczoraj nachrzaniało mnie w biodrach i zauważyłam, że do tego spuchły mi stopy (wyglądaja teraz jak stopy z komiksu Kajko i Kokosz- takie pączusie). Nie bolą mnie ani nic, ale wyglądają nieciekawie. Więc od wczoraj sól poszła w totalną odstawkę.
Acha i zapomniałam jeszcze dodać, że dziś chciałam ubrac moją ulubioną sukienkę, którą miałam 2 tygodnie temu i LIPA! hahahahaha brzucho musiał mi urosnąć. Żałuję, że nie mierzyłam się w obwodzie od początku.

Aniawos mi też się strasznie rozdwajają paznokcie :no:
W pierwszej ciąży miałam super mocne paznokcie, wtedy wreszcie byłam z niego zadowolona.
Moja cera bez zmian może dlatego że nigdy nie miałam z nią problemów, włosy bardzo szybko rosną. Tylko skóra na nogach strasznie sucha a smarowanko wieczorne było :eek:

Mi paznokcie sie nei rozdwajaja ale za to szybciutko rozna.Zeszta rozdwoic sie chyba nie maja jak bo ja lubie króciutkie paznokcie i często je obcinam.Mysle że te objawy rózne maja wiele wspólnego z ciążą bo dzidzius nas objada z wiekszości witaminek i minerałów ;-)
U nas pogoda idealna nie za cieplo i nie za chłodno choc rano musiałam załozyc sweterek bo wiał chłodny wiaterek

Dzień doberek :-)

A i jeszcze nie pisałam że jak sie obudzęi chce się przeciągnąć to muszę stopy tak pod kontem 90 stopni robić by mnie skurcze nie łapały w łydkach.A was łapią takie skurcze?

No Mnie też czasami łapią skurcze łydek, aż nie raz boję się przeciągnąć .... :tak:

Witaj Ola, fajnie że napisałaś no i uważaj na Siebie :-) i dbajcie o siebie ...

Co do glukozy to wczoraj byłam u lekarza i powiedział, że skierowanie na badania i właśnie krzywą cukrową dostanę w następnym miesiącu .... U Nas raczej każdej kobiecie w ciąży dają skierowanie na glukozę ...

No a co do wizyty u gina to wszystko w porządku (na szczęście) bo jak zwykle się denerwowałam przed wizytą ..
Maluszek rośnie, jak lekarz robił usg to kopniaki dostawałam uśmialiśmy się z lekarzem ...
Na początku ciąży termin był na 26 września a teraz przesunął się na 16 września, wiadomo że z tymi terminami to różnie i stałego terminu nie będzie, ale na początku było na koniec września a teraz zbliża się ku początkowi ;-) no zobaczymy jak to będzie ...

No i będziemy mieli drugiego synka - JASIU (coś tak ostatnio czułam a poza tym u Nas to rodzinne, siostra też w lutym urodziła drugiego synka) ..... :-) :tak:

reklama
Mycha no ja właśnie wtedy napinam mocno łydke by mnie nie złapał ten skurcz więc zaryzykuj.Jak czujesz ze cie może złapac to napnij mocno łydke i potrzymaj az się mięśień rozluźni,pociagnij stope do siebie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry