martela
Fanka BB :)
w przychodni też była ciekawa akcja,poszłam na badanie krwi i tak sobie siedzimy z różnymi babciami i dziadkami na ławeczce i wszystko jest ok.Nagle wbiega taka babcia i nawet się nie zapyta kto ostatni,tylko ładuje się do labolatorium bez kolejki.Na to inne babcie podniosły alarm,że tak nie można.Ona im na to,że ona jest kombatantką i może wejść bez kolejki,więc jej powiedziałam,że w takim razie skoro ona wchodzi to ja też i to przed nią, ma mnie wpuścić bo jestem w ciąży i zaraz zemdleję z głodu bo badania robi się przecież na czczo.Mówię wam jakie zamieszanie się zrobiło.Wcale bym nie zareagowała,gdyby ta kombatantka grzecznie usiadła i czekała na swoją kolej.A tak,jak ona ma prawa,to chwila,ja też je mam...w końcu i tak się wepchnęła wykorzystując chwilę nieuwagi a ja siedziałam i poczekałam na swoją kolej.Złośliwość ludzka nie zna granic.Dziwne jest to,że ja nie jestem jakaś nachalna,nie wciskam się w kolejki,nie obnoszę z ciążą i nie wymagam niewiadomo czego.Po prostu trochę zrozumienia i tolerancji...to chyba zbyt wiele.
i jak widzę kolejki, a u nas to standard w Kufie, to idę od razu do kasy przywilejowanej i z tekstem "Przepraszam mogłabym przed państwem bo to kasa przywilejowana?" i jak mi ktoś by powiedział, że ciąża to nie choroba i mogę poczekać, to jeszcze wrzeszcząca młoda w wózku, legitymacja inwalidy I grupy w torebce
Okropna jestem wiem, ale to po prostu ja
nauczyłam się już, że starszemu wolno być chorym etc. ale młodemu już nie. Nie raz w autobusie korzystam ze statusu inwalidy, bo w sklepie się nie obnoszę.
.
.Wiec połozna po konsultacji odesłała mnie do szpitala Tam KTG ,badanie glinekologiczne ,badanie moczu i krwi.Skurcze sie troche uspokoiły bo sa w granicach 50-70 (ponad 100 skurcze porodowe) dzidzia sie rusza i fika
.Skurcze mam bo malenistwo jest bardzo nisko i uciska ,wody na pierwszy rzut oka nie wyciekaja ale dla pewnosci zostały pobrane prøbki z "małej" i zobaczymy wtedy.Mam infekcje w pochwie dostałam tabletki i za kilka dni powinna byc poprawa jesli nie mam zgłosic sie do połoznej albo GP .Jesli skurcze wrøca mam dzwonic na porodøwke.