reklama

wrzesień 2011

asia, ja niestety nawet tutaj nie zaznalam do dzisiaj zyczliwosci jesli chodzi o przechodzenie bez kolejki. Jedynie w Portugalii na lotnisku obsluga byla super. Bez pytania i proszenia przepuszczali mnie wszedzie sami jak tylko brzuchol zobaczyli. Fakt ze najdziwniejsze jest to, ze to wlasnie kobiety sa bardziej znieczulone na ciaze innych kobiet tak jakby nie wiedzialy jak ciezko jest w tak zaawansowanej ciazy stac i to jeszcze w upale. Mam czasami wrazenie ze one specjalnie na zlosc, zeby inna kobieta sie po prostu specjalnie meczyla udaja ze nie widza albo po prostu bezczelnie odmawiaja obslugi poza kolejka. Straszna znieczulica...
aniawos a jak Ci na L4 w ogole? Pracujesz z domu jeszcze czy sobie odpuscilas? Jak Iga sie czuje?

reklama
U nas w przychodni są dwie kolejki ( opisane ulotkami ) jedna " normalna " a druga dla emerytów, matek z dzieckiem dla kogoś chyba jeszcze i dla kobiet w ciąży, więc sobie stanełam w tej drugiej no i usłyszałam parę niemiłych słów w moją stronę. Byłam w szoku ze ktoś miał odwagę w ogóle zwrócić mi uwagę! tylko się odwróciłam i zapytałam czy podać okulary... takiego miałam nerwa że szok! bbuuuu
Wszędzie chodzę prywatnie, a tam poszłam pierwszy raz, z uchem co miałam to zapalenie, zresztą wcale jeszcze się nie wyleczyłam do końca

Mnie też w kolejce jeszcze nikt nie przepuścił i raczej się nie wciskam.Jedynie miałam miłą sytuacje że w autobusie parę razy już ustapiono mi miejsca :-D
Bebzonik ludziska naprawdę są bez serca i zimni jak sople lodu:no:.A najbardziej to mnie wpieniaja te starsze panie które wszędzie wscibiaja swoje 4 literki i są obłożnie chore i z byle z pierdołą lecą do lakarza jak by nie wiem jak cierpiały :wściekła/y:.Choć wiem że młodzież też nie nalezy do lepszych ech:-(

Ostatnia edycja:
Gdyby nie dwa okienka to ja nawet bym się nie wychylałą do przodu, ale skoro jest specjalnie przeznaczone i w dodatku było pusto. Te starsze Pani to tak z nudów do doktorków chodzą, sczególnie u mnie w wojskowej przychodni.

odnośnie kolejek,to mnie zamiast przepuszczać to jeszcze się wciskają przed nos,wczoraj byliśmy z mężem w Lidlu i jakaś bezczelna kobieta weszła na sklep przeciskając się między nami stojącymi w kolejce do kasy zamiast głównym wejściem a żeby tego było mało z dwoma rzeczami w ręce próbowała się przed nas wcisnąć bo ona ma tylko dwie rzeczy...na szczęście mężuś zareagował bo ja bym chyba tą kobietę rozniosła a staram się nie denerwować...nie no tragedia,ostatnio w banku była podobna sytuacja.Było czynne tylko jedno stanowisko i jacyś ludzie przed nami.No to czekamy.Nagle jakaś pańcia podchodzi do kolejnego stanowiska i jest obsługiwana a wcale nie stała przed nami.Więc ja ją pytam dlaczego wepchnęła się przed nas.A ona mówi,że ona ma firmę i ma pierwszeństwo.Już wtedy nie wytrzymałam,nie wiem skąd we mnie tyle złości,ale doprowadziłam do tego,że to właśnie nas obsłużono a nie panią z firmą a przy okazji obsługa banku została totalnie zjechana za brak znajomości podstawowych przepisów a pani za brak kultury i znieczulicę.Ehhh,jak ktoś mi powie,że w Polsce respektuje się prawa kobiet w ciąży to go wyśmieję.Nikt tego nie przestrzega!!!

I potrafia godzine przed otwarciem przychodni już koczowac by być pierwszymi:wściekła/y:
Ja jutro idę na badania(krew,mocz i toxo do kontroli) i zapewne jak pójdę na 8(tak otwierają) to już pewnie będzie kolejka ze starszych pań złożona:eek:.Ostatnio jak byłam to mi się słabo zrobiło i przede mną był młody chłopak i mnie przepuścił ale te babcie miały miny.
Ja pracuję w Realu na obsłudze stoiska z serkami żółtymi i jeśli widziałam kobietę w ciąży to obsłużę ją po za kolejnością a co!I jak na razie miałam może z dwie takie sytuacje i nikt mnie nie jeszcze nie zbeształ z klientów ;-)

Ostatnia edycja:
Ja mam to samo. Nikt Cie nie przepiusci. Musze odebrac karte NFZ juz 2 raz tam ide bo ciagle kolejki po kilka godzin a kazdy sie tylko lampi ale nie zaproponuje. A ja sie prosic nie bede.

reklama
Aż się człowiek denerwuje jak takie coś czyta, ja raz się "wepchałam" do kolejki w ambulatorium, bo nie uśmiechało mi sie stac na czczo 1,5 h w kolejce, oczywiście komentarze były, ale jak się obruciłam i ludzie zobaczyli moja minę nikt juz sie nie odezwał, aaa..i faktycznie strasze panie sa najgorsze, a co do młodzieży to ja akurat mam miłe doświadczenia. Wiecie jak się dobrze czuję to ja nawet nie wymagam żeby mnie ktoś jakoś soecjalnie traktował, ale jak proszę o ustąpienie pierwszyństwa to aż mi się nie wierzy że ludzie są na tyle beszczelni, zeby powiedzieć nie lub komentować

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry