reklama

wrzesień 2011

agusia
gratulacje :)
ja po obronie też mówiłam że nigdy więcej, potem na podyplomówke poszłam. Czasami człowiekowi jednak brakuje studiowania :)

Coś w tym jest, ja tez po obronie wyjechałam do włoch i już do szkoły miałam nie wracać, i tak wyszło ze jeszcze dwie podyplomówki zrobiłam i na angielski chodziłam ( ale dalej nie umiem ) :( :) :)

reklama
agusia gratulacje. Normalnie zazdroszczę. Wprawdzie sama mam mgr + lic z drugiej uczelni ale ciągle nie potrafię obronić mgr z Uwr bo już też mi się nie chce uczyć. Jeszcze jak pomyślę że dyplomy tak naprawdę średnio mi dały. Najgorszę że to co teraz kończę to naprawdę lubię. Cóż brak motywacji jest okropny.

asia z drugiej strony to masz rację z tym studiowaniem. Ja myślę że to mi tyle czasu trwa bo po prostu nie mogę się pożegnać z uczelnią. Na UWr jest super i prowadzących mam kochanych.

ewelinka ja cały czas trzymam kciuki za ciebie i Maleńką. Kurczę dziewczyno ja ciebie podziwiam. A forum jest też do ponarzekania bo kto zrozumię "babę w ciąży" jak nie druga baba w ciąży.

kasiula literki są cudne. Masz zamiar sama te literki robić. Bo ja właśnie nad tym myślałam i jak gdzieś dorwę taką sklejkę to myślę że jakiegoś problemu nie będę miała tym bardziej że uwielbiam prace ręczne. Tylko muszę poczekać do wyboru imienia i do porodu bo ciąglę nie wiem co tam Maleństwo między nóżkami chowa.

Ja to popadłam w marazm. Od tygodnia mam się zabrać za uczenie bo teoretycznie mam ostatni egzamin ale jakoś nie mogę się nauczyć. Jutro muszę w związku z tym jechać do wrocławia. Jak zawsze po łebkach. Dziś dzwoniłam do pani profesor i będzie na pewno. Chociaż tyle dobrze - zobaczymy co tam ze mną wymyśli. Pytała się mnie czy we wrześniu dam radę się obronić a ja na to że nie wiem bo prawdopodobnie wtedy będę rodzić :rofl2: A ona biedna nic nie wiedziała i kazała mi iść do dziekanatu i tam ich poinformować "bo ci się należy":-D (jeszcze się pani profesor zastanawiała jak to dam radę z Maleństwem ale stwierdziła że ja to dzielna i sobie poradzę).Zobaczymy co jutro wymyśli z moją niewiedzą. No po prostu mi się nie chce. Może jeszcze dziś coś sobie przypomnę (przez 3 lata ten sam materiał się przewija) i ewentualnie w drodze. W dziekanacie pani to chyba parsknie śmiechem.

Mam ogólnie doła. M już trochę się o mnie chyba martwi lub też wychodzę przy nim na histeryczkę. Co 5 minut płaczę i to o byle pierdołę. Nie wiem jakaś taka samotna się czuję i nic mi się nie chce. Wszystko to te hormony.:wściekła/y:

Teraz podgrzewam sobie gołąbki ze słoika:tak:, a co nie chce mi się gotować a lodówka w dodatku pusta.

Gratulacje Pani magister :-)
Dziewczyny piszecie, że u Was taka pogoda deszczowa, a u mnie słońce i gorąco- aaaaaaaaaaaa marzę o deszczuuuuu!!!!!!
Od dwóch godzin siedzę i skręcam się w pracy z bólu, mam skurcze w podbrzuszu i chyba jak mi nie przejdzie za 10 minut to wezmę jakąś tabletkę- no normlanie ledwo mogę chodzić. Widać u nas wszystkich zaczyna sie postękiwanie III trymestru:crazy:

No w centrum tez pochmurno ale deszcz nie pada.Ja marze o słńcu bo pogoda depresyjna ostatnio i nie mam energii.
dzis sie wybiore na miasto na jakies ciuszkowe polowanie ;)

Witam,

Agusia serdecznie gratuluję Pani MGR!! :-)
Ja też mówiłam, że nigdy więcej na studia, a idę od października :-) pierwszy zjazd w połowie września :-)
Brakuje mi tego bardzo, ojjj bardzo :-)

Idę odpocząć, bo coś dziś kiepsko... :-(
Miłego dnia!

hehe wiecie co od wczoraj zaczęłam nosić spodnie ciążowe i od razu czuje się bardziej ciążowo:) śmieszne to jest ze ciuchy tak mogą wpływać na samopoczucie...

Bry dziewczyny! :-)
agusia gratuluje magistra!
ellsi uszy do gory, na pewno humor za chwile powroci. Ja swoja droga tez przechodze jakiegos lekkiego dola. Zaczyna mnie strasznie dobijac to bezczynne siedzenie w dom. Nie moge nawet po miescie polatac bo ledwo chodze i po 10 minutach mam taki bol w stopach ze wyc mi sie chce :crazy: wiec siedze uziemiona. Do tego nie moge skonczyc urzadzania kacika dla malej bo brakuje nam najwazniejszej rzeczy czyli szafy w ktorej wszystkie jej rzeczy i zabawki beda sie miescic.Siedze wiec bez sensu w domu i czuje jak mi czas miedzy palcami ucieka :baffled: ehhh
Bluetooth,mam Ci dobra wiadomosc :) dzisiaj bylam meldowac sie w szpitalu w ktorym bede rodzic i pytalam jak to jest z "sani" jezeli bede musiala wezwac bo akurat bede sama w domu i np. zaczna sie skurcze ,albo odejda wody i ...... karetka ma OBOWIAZEK zawiesc Cie do szpitala w ktorym jestes zameldowana do porodu chodzby byl i 50 km od miejsca w ktorym sie znajdujesz ,a nie do najblizszego.Wiec spoko nie bedziesz musiala jechac taksowka :)
trixi dzieki za info ale chyba co szpital to inna wersja bo ja ta informacje ze pogotowie zawozi do najblizszego szpitala dostalam wlasnie w szpitalu gdzie bede rodzic. Za miesiac mam termin z lekarzem i polozna w tym szpitalu to sie jeszcze raz zapytam jak oni to widza.
U nas dzisiaj fajna pogoda. 23 stopnie i slonce ale za to lekki chlodny wiatr wiec nie moge narzekac. Jutro ma byc ponoc 27 stopni i juz sie boje jak ten upal wytrzymac. Zobaczymy.
Co do kremow z filtrem to jesli masz jasna skore a nie sniada to powinnas wziac przynajmniej filtr 30. Ja mialam 50 ale bylismy w Portugalii i tak sie spalilam w cieniu pod parasolem ze wlasnie mi schodzi skora z rak. Nie chce wiedziec co by bylo gdybym wzielam filtr 30. Polecam krem z Pharmaceris http://www.apteka.gda.pl/pharmaceris-nawilzajacy-spf30-p-7433.html
a po opalaniu Avene http://www.okazje.info.pl/okazja/zdrowie-i-uroda/avene-balsam-po-opalaniu-skora-wrazliwa-400ml.html
Bardzo dobrze sie rozprowadzaja i trzymaja na skorze.
Lece do sklepu i prasowania :crazy:
Milego dnia zycze!

hej,

Agusia, gratuluję obriny tytułu MGR! Ja już mam go ponad 5 lat, i tak jakiś czas temu stwierdziłam,że za wiele to on mi nie pomógł.

Ja dziś z mamą od rana pojechałyśmy wybierać firanki do pokoju maluszka. Zeszło nam tam chyba z 1,5 godziny, ale naszczęście firanki wybrane i oddane do szycia. W piątek odbiór. Wybrałam w woal bez żadnych wzorów i będzie uszyty w kształcie efektu motyla, czyli jakby z dwóch części, a boki będą zebrane na ścianie. Nie brałam żadnych dziecięcych wzorów, bo tego już byłoby za dużo, skoro na mebelkach są już zwierzaczki, a przy łóżeczku być może też zdecydujemy się na imię.
Po 15tym mam zamiar już przystosować pokoik dla synusia, żeby później zostały już tylko ewentualne lekkie prace.

P.S. Dla dziewczyn z Poznania. 6-7 sierpnia, Poznań Plaza, ul. Drużbickiego 2. Fundacja "Szczęśliwe Macierzyństwo" zaprasza kobiety w ciąży, młode mamy, rodziców do udziału w ogólnoposlkiej akcji społecznej.
1) Dla przyszłych mam bezpłatne badanie USG i USG 4D
2)Bezpłatne konsultacje z położną, konsultantem laktacyjnym, dietetykiem, fizjoterapeutą
3) W trakcie prowadzonej akcji przewidziane są również: nauka masażu niemowlęcia, instruktaż bezpiecznej kąpieli, prezentacja sposobów układania dziecka w chuście.

Ostatnia edycja:
reklama
Agusia gratuluje pani magister!
Ja bylam dzis na objazdowce rodzinnej, dziadkowie, ciotki, wszyscy zachwyceni moim brzuszkiem, ohy i ahy :P
Pozniej szkola rodzenia a teraz odpoczywam przy tv. Moj malutki tak wariowal na szkole rodzenia ze czysta przyjemnosc :P
Co tam u was?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry