reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrzesień 2011

Oj widze, że humory dziś różniste. U nas kolejny dzień upałów- dzisiaj tak mi nogi spuchły jak nigdy, właściwie to nie mam kostek- masakra jestem przerażona, okropnie to wygląda.
Teraz latem to ja też staram się w leginsach śmigać i w sukienkach. Mam jeszcze jedne lniane spodnie takie ze zwykłym pasem, ale na gumce- są bardzo wygodne z C&A. Bo jeansy z gumą to już nie wchodzą w grę- za gorąco!

reklama
ja to śmigam w spódniczkach mam dwie z H&M-u ciążowe, są super i nie oddam za żadne skarby:-) no i krótkie spodenki to też podstawa, ogólnie myslę ze w lecie łatwiej się ubrać, nie uśmiechało bymi się ubierać teraz codziennie rajtki, skarpetki i to całą resztę

mi dzień minął super, cały dzień na świeżym powietrzu, ale padnięta jestem na maksa, ale chociaż się opaliłam i wyglądam jak człowiek:-)

Cześć dziewczyny, cały czas Was podczytuję ale różnie jest z tym pisaniem... Co do ciuchów ciążowych to ja ma tylko spodnie :zawstydzona/y: ale nie lubię ich nosić bo wolę ciuszki takie pod brzuch niż te, które go opinają... Osobiście cieszę się, że teraz jest taka moda na ubrania odcinane pod biustem i luźne bo można je wynosić po ciąży. Żeby wejść do sklepu z napisem: Moda ciążowa trzeba mieć mocne nerwy- co za zabójcze ceny! A tak skoczy się na wyprzedaże do jakiegoś centrum handlowego i wyjdzie się z luźną długą bluzeczką za 35zł :tak:

Ja mam w pępku 90cm i jeżdżenie autem nie sprawia mi problemu, za to wysiadanie z niego tak :-D jestem dosyć niska i drobna i wiecie- siedzenie na max do przodu, do góry i wyjdź tu z takim brzuchem żeby nie uderzyć o kierownicę :-D

asia* jeśli chodzi o remont...znam ten ból...ja już postawiłam sprawę jasno- mój mąż ma czas do końca lipca żeby doprowadzić piętro do używalności... Jemu się cały czas wydaje, że jeszcze ma tyle czasu... faceci. :wściekła/y:

OLA368 ja też postanowiłam, że biorę mamę w sobotę i jedziemy coś kupić! Bo w końcu obudzę się z ręką w nocniku jak to mówią... :szok: A Tobie życzę udanego zakupu pojazdu dla maleństwa! ;-)

magda1977 świetny tekst :-D

Oczywiście nie pojechałam do wrocławia więc jutro czeka mnie wycieczka. Po wczorajszym siedzeniu przy kompie normalnie myślałam że kręgosłup mi odpadnie, na dodatek jeszcze bolała mnie noga (chyba od kręgosłupa promieniowało). Dziś to prawie cały dzień przeleżałam. Normalnie to nie siedzę przy kompie tylko robię wszystko na leżąco jednak to były takie rzeczy że nie dało rady - no i się nabawiłam. Będę musiała chyba sobie kupić taki specjalny stolik pod laptopa żeby na łóżko można było postawić bo inaczej ciężko widzę pisanie mgr. Mam nadzieję że jutro mi się uda wszystko załatwić.

Trzymajcie za mnie kciuki bo coś nie daję rady się nauczyć:zawstydzona/y: a muszę muszę muszę jutro to zaliczyć. I nie chcę by moją panią profesor zjadły myszy bo kochana jest.

Trochę się boję bo dziś tylko przeszłam na pocztę i do Biedronki (po maślankę z kawałkami czekolady:-D) i lewa ręka mi już drętwiała. Ciekawe jak to będzie jutro w PKP bleee

Jutro wieczorem zapowiada mi się babski wieczór. Z pociągu po powrocie odbiera mnie moja przyjaciółka i nocuję u niej (pilnuje ona chaty rodziców). Musimy trochę nadrobić bo ona aktualnie mieszka we wrocławiu a z wiadomych względów za często teraz tam nie bywam. Znamy się od przedszkola a przyjaźnimy od 16 lat.:tak:

Dam znać co i jak w sobotę bo będę miała czas i wtedy M ma męski wieczór :rofl2:

Ellsi trzymam kciuki mocniachno :-)
Ja dzisiejszy dzień mogę zaliczyć do udanych jestem z siebie dumna,że tyle dziś zrobiłam i mam jeszcze dużo energii.
Kolorowych snów :-)

Dzień Dobry wrzesnióweczki!
Ja już wstałam a rodzinka jeszcze śpi
Jeejku jak fajnie wstać i słuchac ptaszkow za oknem i patrzeć jak ładnie słońce świeci :-D
Wrześnowa dlatego ja omijam szerokim łukiem sklepy zodieżą dla ciężarnych.Wyzysk i tyle a te ciuszki służą tylko krótki czas.Więc ja też wolę iść do marketu i kupić kilka bluzek czy zwykłe leginsy czy spódnicę na gumce i jest co na siebie włożyć.A spodnie można przez neta kupić używane.
Kasiula mas rację że łątwiej jest latem się w ciązy ubierać niż zimą bo ja to testowałam przy obydwu ciążach.Zima jest okropna bo nie dosyć że czujesz się ociężała to jeszcze te swetry i kurtkę trzeba na siebie wcisąć i to pod koniec to kurtka musi byś słuszniejszych rozmiarów i wygląda się jak wieelkie monsstrum:zawstydzona/y:

A czy wy już czujecie jak maleńswto ma czkawkę?
Bo ja co dziennie czuje w dole brzuszka takie rytmiczne delikatniutkie puknięcia i to wąsnie jest ta czkawka.Bo jakiś czas temu któraś się o to pytała?
Ellsi i ja kciuki trzymam.Oj to kręgosłup nie daje już rady,współczuje.Ja chyba jestem ze stali bo mogę siedzieć długo i nic nie boli no chyba że mały się rozpycha to się muszę do tyłu wychylić by mi nóg pod żebra nie wkłądał:-D

Bry dziewczyny!
Cicho tu jakos, az dziwne ze udalo mi sie watki obskoczyc w pol godziny :-D
asia to faktycznie nieciekawa sytuacja z tym remontem. Nie przejmuj sie tym za bardzo bo w Twoim stanie to niedobrze. Niech sie maz tym zajmie i stanie na glowie ale to wszystko jakos pozalatwia. Trzymam kciuki zeby Wam sie jednak udalo szybko ten remont skonczyc.
paula_zg jakbys kiedys sie wybierala w moje strony to daj znac. A Cottbus to ja bede jutro mijac bo jedziemy do rodziny niedaleko Ciebie :-) BigChild no to witam w klubie. Ja co prawda jeszcze wchodze w spodnie ale juz ledwo ledwo :zawstydzona/y:
Bafinka pozazdroscic pierwszych ciazowych spodni! Ja to nosze tez tak od 6 tc moje pierwsze ciazowki bo inaczej nie dalabym rady sie zapiac tak mi juz wtedy brzuch wywalilo.
OLA kurde, normalnie igrasz z ogniem. Kto to widzial zeby cala chalupe sprzatac w takim stanie. Mam nadzieje ze dobrze sie dzisiaj czujesz po tym maratonie.
ellsi trzymam kciuki i mam nadzieje ze jednak udalo Ci sie czegos nauczyc albo dostaniesz na zaliczeniu olsnienia :-) No i udanej babskiej imprezy :-D
U mnie dzisiaj od rana deszczowo ale przyjemnie. Nie leje caly czas tylko tak sobie troche popaduje. Do tego jest relatywnie cieplo. Ponoc ma byc nawet to 25 stopni pozniej... zobaczymy.
Babka na aquafitnessie dala nam wczoraj taki wycisk ze kazdy miesien mnie bolal ale w z drugiej strony co tu sie dziwic jak ja na kanapie od 2 tygodni siedze :zawstydzona/y:Wczoraj wieczorem mala tak mi sie jakos ulozyla ze wszystko mnie tam na dole bolalo a kazdy ruch to byla meka. Juz sie zastanawialam czy wszystko w porzadku ale jakos w nocy mi to przeszlo. Dzisiaj mam wizyte u gina wiec zobaczymy czy wszystko ok.
Lece na sniadanko i szykowac sie powoli do lekarza.
Milego dnia zycze!

reklama
ola i sylwia - kobity Wy się za dużo nie męczcie i nie sprzątajcie tak samotnie całego dobytku! Nie wolno się zbytnio forsować. Musimy sobie same dać przywileje...:tak: Ja Was rozumiem ;-) też czasem mam tyle siły i energii że posprzątałabym cały dom ale potem ten pęd "wychodzi" i tu boli a tam strzyka i człowiek się martwi.

magda1977 ja też odczuwam czkawkę mojego malucha :-) dokładnie tak samo- rytmiczne stukanie przez jakiś czas i potem nagle przestaje. Na szczęście czkawka to zdrowy objaw i nie szkodzi naszym dzieciaczkom.
Miłego dnia dziewczęta! U mnie dzisiaj okropnie ciepło- już 27 stopni i hyc na całego... dobrze,że zaopatrzyłam się w wentylator;-)

Do góry