reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrzesień 2011

witam się i ja mnie dziś również humor opuścił.. pogoda beznadziejna nie mogłam sie z łóżka zwlec.... ogarnęłam mieszkanko i usiadłam do kompa żeby poszukać pościeli dla malucha ale nic w oko mi nie wpadło.. patrzyłam na allegro na te komplety 17 elementowi ale wydaje mi się że poduszka i kołderka do wózka są zbędne bo przecież kombinezon na zime będzie i osłonka wózka... co o tym myślicie??? przepraszam ze na tym wątku o tym pisze... ale jest coś co mnie cieszy:) dziś wizyta więc zobaczę Gabisia:):) no i jeszcze z m jedziemy do agata meble kupić meble do salonu i pralkę także popołudnie intensywne a na razie nudy....

reklama
Ciekawe jak ja sie dzisiaj zmieszcze za kierownica :-D Moze ja sobie podniose troche i bedzie problem z glowy :-)
paula_zg to byl maly deszczyk z duzej chmury ale po tym na szczescie ostro temperatura poszla w dol.
ooo tak czesto bywasz/bywalas w Berlinie? Jesli bys sie wybierala to daj znac, moze spotkamy sie na kawe z naszymi malymi pociechami :-D
bafinka trzymam kciuki za wizyte.

Ostatnia edycja:
u mnie beznadzieja z remontem się porobiła, po dokładnym policzeniu co i kiedy wyszlo ze moze pod koniec sierpnia sie wyrobimy. Po masie nerwów i kombinacji udało sie jakoś to poukładać że do końca lipca powinno sie udać. Jak znajde cykliniaża na wtorek :/
I ogólnie jakoś z każdym sie kłóce wszystko mnie dobija, stresuje się że poród już nie długo, a ja poza masą ciuchów i kilkoma rzeczami nic nie mam.
ide zaraz na jakieś zakupy nadrabiać zaległości to może humor się polepszy.

po południu mam wizyte u nowego lekarza i chyba się tym też denerwuje.

Bluetooth o Berlin tylko w drodze na lotnisko zahaczaliśmy, kilka razy u znajomych byliśmy ;-) Zanim się Hania urodzi będziemy jechać do Cottbus na zakupy :-) ale to dopiero jak nam dowody wyrobią :-) mnie i Adasiowi - a żeby wyrobili trzeba iść złożyć wniosek... :-(
Szkoda, że u nas nie było małej chmurki... ;-)

Asia* z remontem się uloży, na pewno, lekarz okaże się miły i pomocny, a zakupy będą przemiłe :-) i dzień uratowany!! :-)

Bafinka ja kupiłam Adasiowi pościel do wózka, ani razu nie używałam!! Miał śpiworek, na to kocyk jak było bardzo zimno, dzidzia w kombinezonie.. Zimą nie zmarznie ;-)
Pościel do wózka - zbędna rzecz :-)

Dzidziol wciąż śpi, obiad zrobiony, pokój remontowy wysprzątany w kurzu :-) teraz kuchnia, łazienka, kibelek i salon i będzie błysk ;-)

Witam :-)
Wspolczuje Wam tych wszystkich boli mam nadzieje ze szybko przemina.

Gratulacje dla Pani MGR :-)
Bafinka lepiej pozno niz wcale, ja spodnie ciazowe nosze od 8tc (i gdzie tu sprawiedliwosc :zawstydzona/y:)
Dziuba powodzenia w zakupach
Kacha i paula jeszcze troche i wszystko przejdzie ;-) juz nie duzo zostalo
No i nie pamietam co jeszcze mialam napisac :wściekła/y:
Powodzenia na wizytach dziewczyny :tak:

A to na poprawe humoru:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakrecac grajace zabawki w lozeczku.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonic tylko jeśli pojawi się krew.
Trzecie dziecko: Kryjesz sie przed własnymi dziećmi.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Co to sa wnuki ? Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci :o)

Jak to czytalam to pekalam ze smiechu, mam nadzieje ze Wam tez porawi humor. Staralam sie ocenzurowac co brzydkie, jak cos pominelam to przepraszam.
Milego popoludnia

Dobre dobre!
Dziewczyny nie denerwujcie sie, nie smuccie, wszystko bedzie dobrze!
U nas dzis upal chcialam isc na spacer, ale mozna sie roztopic przeciez i poczekam do popoludnia zeby wyjsc. Zmezem na rybki pojade i zjem grilka na obiad tam.
Bylam w sklepie i mierzylam spodnie i wiecie co? Pupa mi tak urosla ze nie chce w zadne wejsc, juz nie wazne jaki rozmiar, ja sie poprostu nie mieszcze! Ratuja mnie legginsy.
Czuje sie wielka orka!

kurde no, mnie też maż wyrolował, ja chciałam do Tesco sie przejechać bo w domu nudno mała mi wariuje nie daje nawet posprzątać tylko ona chce zajęcia albo na rower, a leje jak z dupy jeża, wyciągam se ciuchy a tu zonk, oba staniki w które obecnie się jedynie mieszczę wyprane mokre :wściekła/y: to mąż szybko wymyślił że to on pojedzie :wściekła/y: a chciałam bodziaki w Tesco popatrzeć, tam są takie 5-paki, a tak nic nie zrobie... całe szczęście chociaż wziął Tyśkę ode mnie bo przecież zwariuje chyba dziś!! w dodatku Lenka ma dziś mega aktywny dzień, po zresztą mega aktywnej nocy, ciągle się wierci, jak leżę na boku to aż sie cała trzęsę tak mną wywija :wściekła/y: no masakraaaaa!! także rozumiem wszystkich złe nastroje!

Witam,

Ja dziś od rana poza domem. Rano tylko, jak jeszcze mąż spał szybko odkurzyłam i umyłam pogłogi, bo jakby to zobaczył, to by mi zabronił, a ja już patrzeć nie mogłam na ten syf.
Potem poszłam na zakupy, następnie posiedziałam z mamą i bratanicą na placu zabaw, poszłyśmy na obiad do mamy, a potem z całą rodzinką na piwko ( oczywiście ja na soczek), i dopiero niedawno weszłam do domku.
Zajadam się teraz litrowymi lodami i nadrabiam zaległości na salam.
Upał się u nas dziś zrobił od południa i grzeje po głowach niesamowicie. Mam nadzieję,że tak zostanei do soboty, bo na wesele jedziemy a ja nie mam żadnego żakieciku.
Jutro mąż ma wolne, więc cały dzień mamy już zaplanowany bo mamy trochę spraw do pozałatwiania, no i wkońu prezent musimy kupić dla młodej pary:).

Wczoraj przed snem naoglądałam się pościeli dla maluszków na allegro i spodobała mi się jedna ale cena jest zabójcza jak dla mnie za 3 częściowy zestaw. No i tak zapadła mi ona w pamięci,że całą noc śniła mi się i dopasowywałam do niej kolor ścian i tak sobie pomyślałam,że może pomaluję jednak te ściany w pokoiku maluszka, ale postawiłam sobi ejeden warunek,że muszę znaleźć pościel w podobnych kolorach u nas w sklepach i to w normalnej cenie:). Nie ma to jak sobie coś ubzdurać i myślęc o tym całą noc:)

Mój maluszek już coraz mocniej daje się we znaki i coraz częściej można wyczuć pewne części ciała. Nie mogę się już doczekać gdy go uściskam, a to jeszcze 2 miesiące i 3 tyg.

Witam :-)
Wspolczuje Wam tych wszystkich boli mam nadzieje ze szybko przemina.

Gratulacje dla Pani MGR :-)
Bafinka lepiej pozno niz wcale, ja spodnie ciazowe nosze od 8tc (i gdzie tu sprawiedliwosc :zawstydzona/y:)
Dziuba powodzenia w zakupach
Kacha i paula jeszcze troche i wszystko przejdzie ;-) juz nie duzo zostalo
No i nie pamietam co jeszcze mialam napisac :wściekła/y:
Powodzenia na wizytach dziewczyny :tak:

A to na poprawe humoru:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakrecac grajace zabawki w lozeczku.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonic tylko jeśli pojawi się krew.
Trzecie dziecko: Kryjesz sie przed własnymi dziećmi.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Co to sa wnuki ? Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci :o)

Jak to czytalam to pekalam ze smiechu, mam nadzieje ze Wam tez porawi humor. Staralam sie ocenzurowac co brzydkie, jak cos pominelam to przepraszam.
Milego popoludnia
Ojto mój Bartuś będzie biedny :laugh2:

Ja też dziś do południa po za domkiem bo pogoda w końcu taka jaka ma być latem.

Big child mi w leginsach teraz jest najwygodniej bo spodnie ciążowe to mi nie wygodne bo ten stan u góry jest aż po same piersi prawie a przy upałach to nie dla mnie.

reklama
Hej Dziewczyny! Ja dzisiaj cały dzień sprzątałam, ale jestem z siebie dumna, bo cały ogromniasty dom udało mi się sprzątnąć samej, w sumie na dwie raty z przerwą na obiad, ale sama:-)
A my dzisiaj z Nadią czekamy na M - już jest w drodze, myślę, że jeszcze z 3 godziny i będzie w domu, więc noc prześpimy razem:-)
A jutro mamy wyprawę po wózek...mam nadzieję, że uda nam się kupić i wrócić z nim..:-)jak się uda to jeszcze materacyk do łóżeczka, wanienkę, o szczegółach nie wspominam, wg listy postaram się trochę uzupełnić wyprawkę..
Miłego wieczoru, spokojnych i przespanych nocy:)

Do góry