reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrzesień 2011

bebzonik właśnie szarości:-) cały domek będzie jasny szary a bonie ciemniejsze, do tego jest grafitowy kamień..musi być ładnie:tak:

Idealnie ! szarości i grafity to jest to :)

No my też dostaniemy becikowe i z ubezpieczenia chyba po 1300 zł. Troszke się odkuję po wydatkach. Oby tylko moja Zosieńka była zdrowa! reszta sie ułoży!
A jak to jest, czy od miasta ( jeśli jest zatwierdzone ) dostają wszyscy czy tylko Ci którzy mają niższe dochody ?

I mam jeszze jedno pytanie? jesli nie jestem zameldowana tu gdzie mieszkam, nie będę miała problemów z tymi wszystkimi dokumentami ? becikowym i takie tam ? jest któraś w takiej sytuacji ?

http://dziecko.onet.pl/64442,5,8,pierwsze_dwie_godziny,artykul.html
:)

Ostatnia edycja:
reklama
u nas jest tak że szpital wysyła dokumenty do urzedu i oni każą się zgłosić w ustalonym terminie.
A co do becikowego to nie wiem dokładnie.
Ale moja koleżanka urodziła w zeszłą niedziele więc będe mieć info na bierząco co i jak to jest teraz :)
Wczoraj byłam oglądać maluszka, jest przesłodki, teram tylko musz epoczekać na mojego pulpecika i będzie z kim chodzić na spacerki :)
dowiedziałąm się też że sąsiadka rodzi we wrześniu więc troche dzieciaczków na podwórku będzie.

u mnie dziewczyny remontowego koszmaru ciąg dalszy. mieli wczoraj skończyć bo cykliniaż wchodzi, nieskończyli wszystkiego a to co zrobili to nie do końca tak jak bym to widziała. Ale chyba za bardzo wymagająca jestem. mam nadzieje że chociaż z cykliniażem lepiej pójdzie.

od rana okropnie kręci mi sie w głowie :( az się chodzić boje, bo podobne uczucie miałam zawsze przed omdleniami.

A jak to jest, czy od miasta ( jeśli jest zatwierdzone ) dostają wszyscy czy tylko Ci którzy mają niższe dochody ?
I mam jeszze jedno pytanie? jesli nie jestem zameldowana tu gdzie mieszkam, nie będę miała problemów z tymi wszystkimi dokumentami ? becikowym i takie tam ? jest któraś w takiej sytuacji ?

Becikowe samorządowe jeżeli na jakimś terenie jest to też dostaje każdy, bez względu na zarobki, czyli tam gdzie jest becikowe samorządowe to można dostać w sumie 3 tysiące (trzeci tysiąc to jest to "socjalne" kiedy dochody nie przekraczają).
A jeżeli chodzi o zameldowanie, to jeżeli np twój mąż jest zameldowany to on się będzie starał o becikowe, a Ty podpiszesz oświadczenie że nie ubiegałaś się o nie gdzie indziej.

misiako czyli nie czeka się na pierwszą @? pogadam z ginem jak pójdę. A o tej mirene też słyszałam same dobre opinie.

My już na nogach, remontu ciąg dalszy, od rana wiercenie, stukanie..ale jeszcze trochę..ładne słonko, także zaraz ewakuujemy się z młodą.
Moje brzuszkowe dziecko rozpycha się na maxa, chyba jej coraz ciaśniej..a tu jeszcze z 7 tyg..kurczę niby długo i niedługo..

u mnie remonty ida pełną parą, tylko pan nie wie czy d arade przyjechac i wycyklinować mały pokój :( nie dziwie się że mu się nie chce tak robić na raty, ale my innego wyjścia nie mamy. najważniejsze że teraz robią i że w poniedziałek może kuchnia przyjechać.

moja mała tez maga aktywna od rana, wierci sie i wierci. :)

Witam,

Dziewczyny niestety dziś dopadła mnie opryszczka :O( byłam w aptece i Pani nie chciała mi nic sprzedać. Jak myslicie powinnam zadzwonić do lekarza?

Oryszczkę mam od zawsze, zawsze brałam leki, teraz wiadomo, nie mogę, masci też nie. Już sama nie wiem co robić, nie chcę z każdą pierdołą dzwonić do gina. :O(

Witajcie. Właśnie tak sobie myślałam, że powinnam w końcu zrobić zakupy potrzebnych rzeczy do szpitala bo ten czas tak szybko leci że nawet się nie obejrzę a tu będzie trzeba jechać do szpitala a ja zostanę bez niczego.
A z załatwianiem po porodzie to nawet nie wiem. U mnie P się tym zajmował i teraz też. Becikowe dla wszystkich a z ubezpieczenia to zależy od podpisanej umowy. My oboje dostaniemy z PZU plus becikowe..także wpadnie ciut kaski- mamusia od razu zainwestuje w spirale:-) ciekawe po jakim czasie po porodzie można zakładać..bo u nas "produkcja" już się kończy..
U mnie też małżonek się tym zajmował nie musiałam się nad tym głowić.

Kobietki a co myślicie o tych nowych standardach które obowiązują od kwietnia:
1. Ciąże może prowadzić albo ginekolog, albo położna
2. Powinnaś dostać tzw. plan porodu
3. Po narodzinach dziecko od razu trafia na brzuch mamy i zostanie tam 2 godziny
Macie już jakieś informacje jak to w praktyce wygląda?

Hej:-)

Witam sie kawką. Moja córcia w drodze z moją mama, a ja już tęsknie. Ale może trochę dychnę i zajmę się drugim dzieckiem.
Upał u nas straszny, nic sie nie chce. Na 16 ide do gina.

Asia trzymam kciuki za remont:-)

Mira ja w zimie używałam vratizolinu, ale u mnie opryszczka to mały pęcherzyk i to sporadycznie. Wydaje mi sie ze nieleczona opryszczka jest grozniejsza niz leki na nią.
Pytałam przed chwilą internistki i powiedziała właśnie że vratizolin można i zovirax (droższy).

Ania ja mirene polecam. Nie czekałam do pierwszej miesiączki bo u mnie jak karmiłam to praktycznie nie wystepowała (przez rok) a potem przez kolejny rok miałam tez bardzo skape krwawienia i tak właściwie aż do tej ciąży. Wiadomo, że to są kwestie indywidualne do konsultacji z lekarzem. Ja na pewno sie zdecyduję chyba że zaproponuje mi gin coś innego albo A. wazektomia straszę:-D

Miłego dnia:-)

reklama
miki
moja koleżanka urodziła tydzień temu i u nas we wrocku niestety porodówki są w koszmarnym stanie i wszystko nie wygląda najlepiej. Cieżko jest nawet z przyjęciem do szpitala jak rodzisz, potrafią odsyłać ze szpitala do szpitala a wszędzie przepełnienia. więc pewnie o planach itd nie ma co marzyć. Mam wrażenie że u nas te lepsze standardy to tylko dla tych co chodziły prywatnie do doktórków ze szpitali. A jak idziesz z ulicy to już gorzej.

z tymi 2 godzinami dla matki i dziecka to z tego co wiem to to respektują.

mira
ja bym smarowała, odrobinka nie zaszkodzi. a w aptece nie moga ci nic innego powiedziec bo nie wezma na siebie odpowiedziallnosci i ew problemów.

Do góry