• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

no właśnie nie wiem co bym zrobiła do przedszkola ma szanse iśc dopiero od września bo tak nie przyjmą za duzo dzieci...już w tamtym roku sie starałam, chodziłam, prosiłam bo chciałam wrócic do pracy i sie nieudało bo nie miala nawet rocznikowo 3 lat...a co do babci to troche niemam zabardzo jak bo jedna pracuje, druga tez i mieszka 30 km ode mnie wiec niebardzo mam jak wozić...wiec albo przeduze wychowawczy do konca sierpnia moge jeszcze luz dostane l4 od poczatku...tzn od marca... zobaczymy co lekarz powie, co mi doradzi... bo z dzieckiem jakos niebardzo mam co zrobic:) troche mi wstyd isc do pracy i tak oznajmic... bo co oni pomyslą, ale cóż zdażyło sie tak jak wyszło i bede zmuszona:( wiem ze sobie nienajlepiej o mnie pomyslą ale co ja mam teraz zrobić... jednak się pocieszam ze napewno pierwsza nie bede w takiej sytuacji i niektórzy się tym tez nieprzejmuja:) mąż mój ciągle w pracy takze ciagle sama siedze z małą i jest mi juz troche ciężko ale wierze w to że jakoś dam rade:) bo napweno się ułoży:)

reklama
witam się i ja:) ja to wiecznie czuje się zmęczona... i mogłabym spać całymi dniami.. od paru dni chodziły za mną frytki i wczoraj mąż zrobił mi niespodziankę kończył prace o 22 i wracając wstąpił do McDonalda i kupil to co lubię najbardziej frytki cheeseburgera i mcflury:) no i wciągnęłam to wszystko o 23godz!!!! boje się że to moje zachcianki doprowadzą mnie do wagi słonia...

Witam
Katezbb nie przejmuj sie pracą jeżeli nie jest ona lekka to lekarz napewno da Ci zwolnienie a co w pracy powiedza to nie ważne. Ja pracuje w księgowości, niby praca lekka ale ja już jestem na zwolnieniu, do tego teraz koniec roku w księgowości to urwanie głowy, u nas w biurze 2 dziewczyny na wychowawczym 1 na zwolnieniu bo w ciąży jest, jedna na macierzyńskim i ja właśnie byłam za nią na zastępstwo zatrudniona, teraz została tam jedna dziewczyna, główna księgowa myślałam ze mi łeb ukręci ale dla mnie jest najważniejsze żeby dziecko było zdrowe a wiem z własnego doświadczenia że pierwsze 3 miesiące są najważniejsze dla rozwoju dziecka, gdybym w poprzedniej ciąży była od początku na zwolnieniu być może mój synek urodziłby się zdrowy a tak jest teraz wśród aniołków:-( ale dosyć smęcenia,
zmykam robic obiadek... narka

katezbb - rozumiem Twoją sytuację, ale pomyśl sobie że skoro chciałaś mieć kiedyś drugą dzidzię (a Twoja córcia jest właściwie w tym samym wieku co moja), to teraz jest najlepsza do tego pora! mój tata powiedział kiedy mu oznajmiłam że jestem w ciąży, że owszem, praca pracą, ale jeśli miało być drugie, to czas najwyższy, bo jak będzie za duża różnica wieku to się po prostu nie dogadają!! a Nikolę nie chciałabyś do prywatnego przedszkola wysłać? kwalifikuje się wiekowo i przyjmą ją nawet w trakcie roku szkolnego! chyba że dostaniesz to zwolnienie, to możesz poczekać do września i dać ją normalnie do państwowego... trzymaj się i powodzenia!

Bafinka - ja już mam 3kilo na plusie, więc spoko, będziemy dwie słonice chodzić!

Kasia_P'85 współczuje Ci straty twojego aniołka..jest mi naprawdę przykro
[*], trzymam kciuki żeby teraz Twoja dzidzia była zdrowa i wszystko się ułożyło. Dziękuję za słowa otuchy, masz zupełną rację, ważne jest zdrowie dzidzi, w pierwszej ciązy pracowałam do 8 miesiąca i cięzko było ale dobrze się czułam, chciałam być fair, chciałam pracować do końca ale tam niebyło sentymentów troche nosiłam i w 8 miesiącu musiałam iść już na l4 bo dostałam skurczy...naszczescie wszystko sie ułożyło.

Dziuba127 masz rację róznica wieku będzie idealna, co do prywatnego przedszkola to niebardzo mi sie oplaca gdyż koszt ok.800 zł z jedzeniem to trochę za dużo dla mnie, niewiele by mi zostało po odliczeniu dojazdu do pracy...wieć napewno się nie opłaca...wieć chyba poczekam na panstwowe...choc przemyśle to jeszcze:)

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy, takie wsparcie jest dla mnie naprawde ważne:) buziaki

to fakt, cena za prywatne przedszkole to jakaś masakra, ja całe szczęście mam zniżkę 50% na czesne jako nauczyciel, więc wychodzi mi z wyżywieniem ok. 500zł miesięcznie, to jeszcze idzie wytrzymać, bo te 800 to też bym się głęboko zastanawiała... ale też myślę nad państwowym przesszkolem na przyszły rok, wiec rozumiem Cię, też będę się z wielkim brzuchem do przedszkola po dziecko maszerować z nadzieją ze nie urodzę po drodze :-D

Czesc Dziewczyny
Mam na imie Agata, to jest moja druga ciaza i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
Chcialabym sie do Was dolaczyc.

Pozdrawiam wszystkie mamusie :-)

reklama
witam cię Agatko:) który to tydzień??:) jak się czujesz?
Fajnie że jest już tyle mamuś wrzesniowych, będzie się z kim wymieniać doświadczeniami czy pytaniami:) pozdrawiam

Dziuba127 nie wiem jak to będzie we wrześniu przecież to już blisko terminu...ale jakoś trzeba będzie się mobilizować by chodzić do tego przedszkola:):):):)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry