reklama

wrzesień 2011

kurde wiecie co, aż mi się łza w oku zakręciła jak przeczytałam o Trixi... szok że to już się zaczęło!!!!

ja do plaży nie dojechałam, mała spała do 9.30 wiec zanim sie zebrałyśmy, plac zabaw, zakupy, to się zrobiło po południu :zawstydzona/y: jeszcze se taki ambitny obiad wymyśliłam, bitki, kopytka i zasmażana kapusta kiszona, to tradycyjny obiad mojej babci i tak mi się tego chciało. I co?? dupa dupa dupa, kopytka dobre ale z wyglądu jakieś takie rozciapciane, mięso nie jest takie samo jak robiła babcia, a kapusta oprócz tego że zrobiła sie mega gorąca to nic więcej sie z nią nie stało, a już zaczęła sie przypalać. Nie jestem dobrą kuchark ą :-( kuchnia oczywiście wygląda jak by tornado przeszło, szafki syf, podloga już nie wspomnę, wszystko do szorowania, full naczyń brudnych, a mnie tak boli kręgosłup i dostałam znowuż takich skurczy bolesnych że nie mogę się ruszyć :wściekła/y:

reklama
Paula może rzeczywiście za dużo myślisz o tym, a później po nocach się śni. Może przed snem obejrzyj jakiś ciekawy film, albo książkę poczytaj jakąś taką wciągającą :-)
BigChild współczuję nocnych pobudek- ale jeszcze miesiąc i będziemy mogły spać do woli- hahahahaha
Anisen- no w takim łóżku to zapewne każda z nas spałaby ze smakiem i nie narzekałybyśmy na niedogodności noce hihhihi Córeczka widać wniebowzięta :-)
Ania dobrze, że auto sprawne i że jesteś zadowolona. Ze swojego doświadczenia, mogę poradzić (dla przyszłych nabywających auta), żeby nie kupować samochodu w zimie. My tak zrobiliśmy, i powiem Wam, że wiele felerów wyszło w trakcie już naszej eksploatacji. Jakieś skazy na karoserii (bo śnieg i nie widać było do końca), nie obejrzeliśmy dokładnie co ma pod maską (bo mróz -20C), no i nawet jazda próbna nie była do końca dokładna, bo ślisko było jak cholera na drogach, więc co to za jazda. Poza tym później wyszły jakieś niewiadome usterki i teraz pali nam ok 9 litrów przy silniku 1,5. Masakrycznie dużo. Chyba będziemy zmieniać z benzyny na gaz.

Dziuba poleż trochę , kuchnią sie nie przejmuj ;) najwyżej zamkniesz i nie wpuścisz tam nikogo ;) a jedzenie będzie smakowalo na p[ewno bo zrobione przez Ciebie :)
ja też dałam sobie w tyłek bo mam dziadowskie mole w kuchni , zła jestem jak diabli. wlazły mi do zakręconego słoja typu Twist do mąki kukurydzianej i trzeba było wywalić całe kilo. a do tego tak z pól torebki kucharka bo nie domknęłam wieczka pojemnika. Wywaliłam z szafek wszystko, wyszorowałam cilitem, popakowałam, przeglądnęłam i mam dosyć.
a jeszcze dziś pozdzierać zasłony i firany w kuchni, poprać resztę pościeli Gabrysia tej pod którą nie śpi Kinia i tą nową.

kurcze już bym chciała tego mojego szkraba ;)

Ale zazdroszcze Trixi, wspaniale!
Ja po ogarnieciu mieszkania znowu padam... wiec zaleglam na kanapie i odpoczywam. Chce jeszcze porzadki w jednej szafie przynajmniej zrobic ale zobacze jak kondycja.
Dziewczyny wysyp sie rozpoczal! I tak pieknie doczekalysmy konca sierpnia. Cudownie. Ciekawe ktora nastepna.
Moj maz juz pojechal, ja zostalam sama. Jutro mam caly dzien zaplanowany, piatek w zasadzie tez.

Bry dziewczyny! :-)
Cudowna wiadomosc to i humor fantastyczny! :-D Nie moglam uwierzyc jak zobaczylam ta wiadomosc od Trixi i tez sie lekko poryczalam. Ehhh super ze juz mamy pierwsze malenstwo. Napisalam jej ze wszystkie jej gratulujecie i ze czekamy na zdjecia :-D Odpowiedz wlasnie przyszla ale to napisze za moment w odpowiednim watku :-) Zdradze tylko ze Trixi pyta sie ktora teraz nastepna :-)
Widze ze sie wszystkie robicie na bostwa przed porodem. Ja tez mam wizyte u fryzjera w ta sobote i pedicure pod domem robie 6 wrzesnia a co, trzeba sie troche odpicowac do szpitala :-)
aniawos bardzo sie ciesze ze tak szybko udalo sie ukupic autko i ze jestes zadowolona. Mam nadzieje ze bedzie jezdzil bez problemow.
Dziewczyny dzieki za troske o mnie. Brat z bratowa niedawno wyjechali a potem byla polozna wiec nie mialam totalnie czasu zeby Was czytac. Fajnie spedzilismy te dwa dni. Oni sobie drinkowali na mase a ja tylko siedzialam heh, takie zycie....
anisen sliczna masz corcie i widac ze szczesliwa z powodu nowego lozka.
Igocencja zalozylysmy przeciez specjalny watek na zdjecia w wrzesniowkach czy cos mi sie pomieszalo?
dziuba nie przejmuj sie, mi tez czasami a tym bardziej teraz w ciazy jedzenie sie nie udaje. Nawet takie ktore do tej pory zawsze wychodzilo. To pewnie hormony :-D
paula wspolczuje Ci bardzo takich snow. Mam nadzieje ze sie juz nie powtorza.

Polozna byla u mnie dzisiaj prawie godzine. Obmacala cycki, brzuch i nastraszyla mnie ze jak tak dalej mala bedzie latac mi po brzuchu to urodzi sie przed terminem, bo wyraznie szuka sobie dogodnego miejsca do wyjscia. Zakazala mi przez tydzien nie glaska malej bo tak na to intensywnie reaguje ze powoduje skurcze macicy :szok: Tak mnie przestraszyla ze zabralam sie za ostatnie pranie poscieli, bo jeszcze sie okaze ze nie zdaze :szok: Nawet cos slonce troche wyszlo wiec jest szansa ze szybko wyschnal.
Lece cos zjesc i powiesic pranie
Wszystkim zycze milego dnia!

Ostatnia edycja:
mi też się łezka zakręciła jak przeczytałam o trixi...strasznie zazdroszcze:) chcialabym już też móc tulić swoją kruszynkę:)

dziuba narobiłaś mi smaka na te bitki i kopytka....mmmmmm:) napewno dobrze smakują :)
jutro chybba ja zrobie bitki:) bo normalnie już czuje ich smak :D idz odpoczywaj teraz sobie kochana:*

ja włascnie koncze obiadek:)
buziaki dla wszystkich

reklama
Hej kochane:-) siedze i tusz mi spływa po twarzy po tym jak przeczytałam, że Anulka Trixi jest już na świecie:-) jakież to wzruszające. No kochaniutkie zaczeło się wielkie rozpakowywanie:-)
misiako z tymi paznokciami to pewnie zależy od szpitala, w tym moim musowo trzeba zmyć czy rodzisz SN czy masz CC chodzi o to, że jak np coś zaczyna się dziać z mamą, coś z krążeniem nie tak w czasie porodu to po paznokciach sprawdzają. Dlatego w tym moim na dzien dobry zmywacz dają i watkę, u nóg nie trzeba koniecznie ale u rąk owszem, nie wiem jak w innych szpitalach.
aniu wielkie gratki z okazji kupna autka:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry