• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

wiec lepiej sprawdz jak nie jesteś pewna . mnie też cos kłuje ale nie martwie sie bo przypuszczam że to ucisk na kiszkę stolcową i dlatego kluje dołem i w czesci krzyżowej tym mocniej jak mała sie rusza. też mam wizyte wiec zobaczymy. bedzie dobrze helcia2104

reklama
Witam. A ja dziś w nocy myślałam, że coś się zaczyna u mnie rozkręcać ale niestety był to fałszywy alarm i za pewne doczekam do niedzieli w dwupaku, chyba że wcześniej mi maluszek zrobi niespodziankę. W nocy w ogóle się nie wyspałam i teraz bym się chętnie położyła spać.
Dlatego ja nie rozumiem takiego podejścia, ale wszędzie tak się zdarza. U mnie w Wawie jest kilka szpitali z położnictwem i tak naprawdę tylko jeden ma w miarę normalne opinie. O innych jak czytałam to aż ciarki przechodziły zwłaszcza o tych do których mam najblizej. W jednym ze szpitali nie odsyłają nikogo jak miejsc nie ma i kobiety rodzą na korytarzach a potem leżą jak w schronisku. Normalna załamka.
:szok::szok::szok:

Oj biedna Asia. Trzymaj się kobietko. Już niedługo.

A mi przyplątało się jakieś przeziębienie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Już w nocy czułam, że coś się kręci. A rano ból gardła, kaszel i katar. Jak na złość. I na początku i na końcu ciąży. Nic, do poniedziałku leczę się miodem, cytryną i malinami, a jak nie pomoże to w poniedziałek do lekarza. Czy dobrze pamiętam, ze można w ciąży łykać Rutinoscorbin?
Zdrówka podsyłam:tak:

Wogole ostatnio gadalam z taka dziewczyna i mowilam ze chce zzo, a ona mnie zbesztala ze co ze to to samo co cc, ze nie mozna chodzic, ze sie lezy 2 dni dluzej w szpitalu.. To chyba jakies brednie prawda? Jedyne o czym slyszalam i to chyba od wrzesniowej, ze ma sie mdlosci i bol glowy moze sie pojawic, ale o jakims lezeniu plackiem to nic nie wiem. Pewnie za 2 tyg bede miala konsultacje u anestezjologa to popytam, ale najpierw chcialam sie was poradzic.
Za pewne coś się twojej koleżance pomyliło.

i prosze dzis trzymajcie kciuki za mnie bo mam wieczorem wizytę i mam nadzieje ze dowiem sie cos wiecej i ze jak mnie moja gin porusza od środka to ze cos sie wydarzy na dniach.
Kciuki zaciśnięte :tak:

helka2104: Trzymam kciuki.

helka dobrze robisz ze jedziesz, lepiej teraz dmuchac na zimne.
sylwiczka kciuki zacisniete
ola, sylwia ja to juz sie smieje ze predzej porodu doczekam niz tej nieszczesnej akupunktury i postanowilam sie wyluzowac. Co bedzie to bedzie. Ta polozna przynajmniej na tyle odpowiedzialna ze od razu zadzwonila i przeprosila i mam nadzieje ze jeszcze dzisiaj zadzwoni bo mamy sie konkretniej na termin umowic :-) Ehhh bywaja gorsze rzeczy w zyciu, tylko ja sie po prostu tak na te zabiegi napalilam ze bedzie mi po prostu przykro jesli do porodu sie nie uda.
Ciekawe jak tam aniawos powinna juz byc po wszystkim...

No wlasnie, tez tak sobie mowie, ze moze po prostu po tym cc jeszcze nie doszla do siebie do konca a poza tym przeciez rodzina wazniejsza wiec do nas nie bedzie pisac od razu jak bedzie mogla reka ruszyc tylko jak bedzie miala chwilke spokoju :-)

No i sie wyjasnilo. Wlasnie misiako napisala wiadomosc od Ani.Witamy kolejna ksiezniczke po drugiej stronie brzucha :-D

Wymusiłyśmy wiadomość od Ani myślami:-D Super, cieszę się, że Adusia zdrowa i Ania ok po zabiegu!
U mnie już po wizycie położnej - jestem meeeega zadowolona - fajna rzecz, jak przychodzi przed porodem - dzisiaj mnie edukowała z karmienia piersią, z laktacji (pokazywała jak przystawiać dziecko do piersi)i z rozpoczęcia porodu, oraz kolejne fazy porodu omawiała...
W przyszłym tygodniu przyjdzie, żeby omówić okres połogu przede wszystkim początkowe dni, zanim się przyjdzie do domu bo wiadomo jak to jest w szpitalach...
Dziwiła się, że tak mało przytyłam od początku ciąży - że w jej zawodzie,a jest już położną 20 lat pierwszy raz jej się zdarzyło, żeby ciężarna przytyła 3 kg - stwierdziła, że zawsze musi być ten pierwszy raz;-)

Super ze jestes zadowolona z wizyty poloznej OLA. U mnie tez dobre wiadomosci, polozna zadzwonila, bede miala jutro rano akupunkture a potem jedziemy na pokazy strazackie do Poczdamu wiec jakbym miala rodzic to przynajmniej bede w dobrych rekach :-D

Kolejny wrześniowy maluszek po tej stronie brzuszka :-) Super !! Kto następny chętny w kolejce na rozpakowanie ??

Ja od kilku dni snuję się po domu, śpię dobrze a budzę się nie wyspana a w dzień jak chcę się zdrzemnąć to sen nie przychodzi :-( Poza tym dobijają mnie ciągłe telefony od rodzinki czy już rodzę wrrr jakbym miała na to jakiś wpływ ech...

Ola fajnie masz z tą położną, też myslałam aby wykupić ale niestety u nas w Łodzi nie ma takiej opcji a niby takie duze miasto.

Bluetooth super że jutro twoja upragniona akupunktura, mnie na samą myśl ciarki przechodzą ale najważniejsze aby była skuteczna :-)

sylwiczka kciuki zaciśnięte !!

reklama
ale super że Ania już po!! zazdroszczę już wszystkim rozdwojonym, ja dziś ledwo sie tocze, boli mnie tam na dole coś, nie umiem nawet sprecyzować gdzie, bo jak zakłuje to tak mocno że się zginam w pół i sie ruszyć nie mogę :-(zrobiłam zakupy, byłam z małą na placu zabaw, miałam teścia na wczesnym obiedzie i całe szczęście mąż już go pojechał odwieźć, to moge sie połozyć na chwilę. A potem obiecałam Tysi jeszcze raz wyprawe na plac zabaw, ale już tylko przed blokiem, bo się kulam dziś jak kaleka...

wrześniowa - dobrze że byłaś zadowolona z opieki, naprawdę istnieje prywatna klinika gdzie za poród biorą 500zł?? :szok:

OLA - super że chociaż Ty masz dobre opinie o swojej położnej, niech tak zostanie już aż do po porodzie!!

kurcze ostatnio takie groźne opowieści że aż strach rodzić...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry