reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

Zaufanie do lekarza to najważniejsze. jak ci ta babka nie podpasuję to mozesz zawsze zmienić. Ale może na wszelki wypadek umów się na wizytę do Bodniaka, bo tam czeka się miesiąc na pierwszą wizytę. Porównasz sobie do kogo będziesz miała większe zaufanie :)

reklama
Witam mamusie:-)
Byliśmy z rana na zakupach i wymienić moje nowe buty, bo kupiłam z zepsutym zamkiem, na szczęście babka nie miała nic przeciwko

Ja to w ogóle nie czuje że w ciąży jestem, jedyne co mi dokucza to ból brzucha i trudności z zaśnięciem, ale na wizycie i tak biorę zwolnienie, mam nadzieję że ta ginka jest spoko, bo nigdy u niej nie byłam, ale słyszałam dużo dobrego o niej

Witaj madzik!
Mi też dokucza ból brzucha, głównie wieczorem. Też nie mam żadnych objawów i trochę się martwię a wizyta dopiero 11 luty.
W pierwszej ciąży mdłości zaczeły sie w 6 tyg. więc jeszcze wszystko możliwe. Mogłabym mieć to bym wiedziała że wszystko ok.

Zaufanie do lekarza to najważniejsze. jak ci ta babka nie podpasuję to mozesz zawsze zmienić. Ale może na wszelki wypadek umów się na wizytę do Bodniaka, bo tam czeka się miesiąc na pierwszą wizytę. Porównasz sobie do kogo będziesz miała większe zaufanie :)

Ja chodzę do Bodniaka już od kilku lat i jestem zadowolona, prowadził moją pierwszą ciąże i tą też prowadzi.

dziewczyny pomocy, bo ja już zdurniałam

Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam dokładnie 1 grudnia.

Który to więcy tydzień ?
wg suwaczka pokazuje 6 tydzień że się zaczoł,
a np wg kalkulatora na mamazone, babyonline pokazuje 7 tydzi, jak tak licze w kalendarzu to też mi wychodzi że zaczyna się 7 tydz. Jak to w końcu jest?

Ja @ miałam 30.11 suwaczek pokazuje 6 tydz a kalkulatory wskazują 7 tydz.
Zobaczymy co powie mi jutro mój gon.:tak:

hej laski
mam refleksję
to jest forum i rzecz opiera się na rozmowie, wymianie poglądów i tak dalej, a jedyne co obserwuję to naprawdę pojedyńcze osoby odpisujące komuś na posta, większość wpada, pisze wyłącznie o sobie, i ucieka; trochę to bez sensu...
a poza tym szkoda, że niektóre nie odpowiadają na zadane im pytania... nie ma tego tyle żeby nie ogarnąć; ja jestem na 1,5 etatu mam do ogarnięcia dziecko dom i wszystko inne i często nie zaglądam ale staram się nadrabiać na bieżąco...

idę drzemać póki młody śpi

hej laski
mam refleksję
to jest forum i rzecz opiera się na rozmowie, wymianie poglądów i tak dalej, a jedyne co obserwuję to naprawdę pojedyńcze osoby odpisujące komuś na posta, większość wpada, pisze wyłącznie o sobie, i ucieka; trochę to bez sensu...
a poza tym szkoda, że niektóre nie odpowiadają na zadane im pytania... nie ma tego tyle żeby nie ogarnąć; ja jestem na 1,5 etatu mam do ogarnięcia dziecko dom i wszystko inne i często nie zaglądam ale staram się nadrabiać na bieżąco...

idę drzemać póki młody śpi

Dorcia i dlatego prosilam zeby zalozyc kilka tematow bo jak sie wszystko pisze w jednym to wyobraz sobie ze kogos nie ma caly dzien i ma do nadrobienie kilka stron a potem chce odpisac i w koncu zapomina co i komu mial napisac:/ Nie da sie tylu informacji na raz zakodowac i do tego na rozne tematy. Pomozcie mi zalozyc kilka tematow to bedzie nam wszystkim o wiele prosciej.
Prosilam o podanie jakis tematow i nic.... skonczylo sie tylko na tym ze bedzie osobny watek zakupowy i osobny wozkowy.

hej laski
mam refleksję

Wydaje mi się, że nie każdy lubuje się w częstym bywaniu na forum i odnoszeniu się do każdego tematu, uważam, że to każdego indywidualna sprawa jak i to ile ma czasu w ciągu dnia na to żeby poświęcić go na forum. Niech każdy pisze kiedy chce i ile chce według swojego uznania nie rozliczając innych - to jest idea forum. Ja osobiście wpadam raz na jakiś czas napiszę jeśli mam coś ciekawego do powiedzenia a jeśli nie mam to nie piszę i tyle.. Może inni mają podobnie

Dorciaa pozdrawiam (moja współimienniczko):)

Dorcia i dlatego prosilam zeby zalozyc kilka tematow bo jak sie wszystko pisze w jednym to wyobraz sobie ze kogos nie ma caly dzien i ma do nadrobienie kilka stron a potem chce odpisac i w koncu zapomina co i komu mial napisac:/ Nie da sie tylu informacji na raz zakodowac i do tego na rozne tematy. Pomozcie mi zalozyc kilka tematow to bedzie nam wszystkim o wiele prosciej.
Prosilam o podanie jakis tematow i nic.... skonczylo sie tylko na tym ze bedzie osobny watek zakupowy i osobny wozkowy.

Zgadzam się , że potrzeba więcej rzeczowych wątków.
W takim razie zakładam (jeśli pozwolicie) nowy, mam nadzieję, że przydatny:tak:;-)

reklama
Zgadzam się z Dosią - chyba nie wszystkie musimy odpowiadać na wszystkie pytania, które były zadane. Ja jestem na tym forum już od pewnego czasu i w mojej poprzedniej grupie też było tak, że nie wszystkie pytania doczekały się natychmiastowej odpowiedzi. Niektóre trzeba było zadawać po wielokroć nim ktoś je zauważył. Moim zdaniem nie ma w tym nic złego, że piszemy o sobie - w końcu po to tu jesteśmy, żeby się dzielić naszym stanem fizycznym i psychicznym. A poza tym to nie zauważyłam, żeby jakoś strasznie dużo pytań pozostawało bez odpowiedzi, ale może po prostu jestem marnym obserwatorem:confused:

Mononoke na Twoim miejscu nie przejmowałabym się tak tymi wątkami - wszystko jeszcze wyjdzie w praniu. A poza tym, jak coś komuś wpadnie na myśl, to zawsze może wątek założyć - potem się najwyżej wszystko "posprząta" i odpowiednio pogrupuje. Mnie tylko zastanawia jedna rzecz, czy my mamy jakiegoś moderatora, któryby jako tako porządku pilnował?

Do góry