My juz po spacerku, bylismy zazywac swiezego powietrza nad morzem i jak zwykle po drodze wstapilismy do farmy dla dzieci gdzie obskoczyly nas czikeny czekajac na chleb. Zeszlo nam ze dwie godziny. Teraz umieram z glodu...
Witam :-)
My po pierwszym szczepieniu nastepne za miesiac.
Dzidzia wazy juz 5.5 kilo czyli od urodzenia przybylo jej 3 kilo ( w ciagu 2 miesiecy

) czy to nie za duzo?? Troche jestem przerazona ale co zrobic. Teraz sie biore za czytanie zaleglosci na forum
Ja slyszalam od mojej opiekunki poporodowej, ze dzieci z niska waga urodzeniowa czasem (nie zawsze) musza "nadrobic". Moj maly powoli przybiera, ale pielegniarek to nie dziwi , bo urodzil sie z waga 3990 g...
Napewno bym nie tym nie martwila, gorzej, jakby nie przybieral, a tak to Ci rosnie silna, zdrowa dzidzia. (dziewczynka?)
Ale od 4 miesiąca, czyli po skończonym 3-cim, czy po 4-tym miesiącu?
Sama sie zastanawiam, bo jest napisane od 4 miesiaca. Wiec nie wiem czy od poczatku czy od skonczonego.
Dziewczyny no mam problem :-( Krzysztof dostaje chyba ząbków ... wygląda to tak pcha łapska do buzi bardzo nerwowo i gryzie sie, trochę sie ślini ale nie tak mocno jak to opisywałyście ma lekko zaczerwienione dziąsła ale sama nie wiem czy to nie od pchania łapek, no i najważniejsze ... wczoraj zaglądałam i z przodu i z tyło bylo widać lekkie bałe równe coś a dziś już jest takie bardziej wyraziste białe i zaczyna być twarde więc chyba ząbki, nie ma temperatury jak mu mierze w czółko, ale czesto sie poci jak pisałam tak nagle no brzuszek go męczy od 2 dni ale bardziej jako zaparcie/kolka niż biegunka Dodam ze jest nerowy na maxa i krzyczy pchając te łapki do buzi
Ja nic nie poradze, ale pogratuluje !
Ja sie troche wglebilam w temat tego kleiku i wyczytalam, ze to faktycznie niepotrzebny element diety, ale mozna uzywac, jako zapychacz wieczorny do przesypiania nocek. Zaleca sie od 6 mies, ale na opak stoi od 4-tego, z powodow czysto komercyjnych. Fakt faktem, niektore dzieci moga go dosc dobrze przyjac, ale inne moga doswiadczyc bolu brzuszka. Tak napisala pani z poradni laktacyjnej

co ciekawe w tym folderze (reklamowym) pisza, zeby wlasnie zaczynac od kleiku zamiast np warzywka. Co oni tez nie zrobia, zeby cos sprzedac