Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ejjj ale zupełnie nie o to w mojej wypowiedzi chodziło!Księża są różni, znam super z powołania a znam i niefajnych, co tylko wszystko utrudniają... dlatego jak napisałam nie należy generalizować
![]()
no wiec rano wstaje taka nietomna i zla...i powiem Wam,że wlasnie wtedy szybciej o łzy...nerwy i wlasnie wczoraj sie poplakalam, ze nawet nie moge usiasc i slodkiego zjesc a tak bardzo je uwielbiam
wiem,że na zdrowie mi to wyjdzie ale no zeby nic tak nagle? na wszystko uwazac,zadnych %,kolejny lek zeby zapamietac i podawac,tuz to glowa peka. 
mi sie marzy troche pospac a Ty smigasz po necie zamiast korzystac
zajebiste zdjecie
dajcie jeszcze!!
ale MAM NADZIEJE,ŻE NIE ZOBACZE JAK FUTURE cos na usg:-) 
i wogole najchetniej w kacie bym usiadła i ryczała,młoda tez marudna nie wiem czy to pogoda na nia tak wpływa czy te dziasła
wiec obie jestesmy zmierzłe a to nie jest dobre połaczenie
,a moi jak wroca zaczynajac od najwiekszego tz m a na Dorocie konczac to taki opi......dol dostana , taki syf mi rano zostawili w kuchni ze nie wiedziałam w co rece wsadzic jakby trodno było po sniadaniu do zmywarki po sobie powkładac
, a nakruszone ze stado kur by sie najadło ...no pomarudzilam sobie ;-)Mam fb alenie za bardzo wiem jak to zrobicdziewczyny macie fejsa? mozecie mnie zaprosic jak cos![]()
nie mam za duzo Twoich danychA to jest Polski kosciol ?Ja też do wielkich kościołowych nie należę. Do tej pory nie dawałam zbyt dobrego przykładu, bo do kościoła nie chodziłam. Ale gdy urodził się Adrian, przemyślałam wiele rzeczy i postanowiłam się poprawić, bo chcę go wychowywać w wierze. Pierwszy krok "zalegalizowanie związku" i od razu schody....
Mieszkamy w Irlandii od 7 lat, ale chcielibyśmy wziąć ślub w Polsce, wiadomo bo cała rodzina tam. Dowiedziałam się, że w związku z tym, że nie mieszkamy już w Polsce, ksiądz irlandzki musi dla nas spisać protokół przedmałżeński, ale zanim to zrobi, musimy mu donieść masę zaświadczeń, papierków etc. - masa latania i załatwiania. Istna biurokracja! Nauki przedmałżeńskie mieliśmy ukończone w liceum, ale nie chcą nam ich uznać, bo "teraz już się wszystko pozmieniało". Co się pozmieniało?! Żeby zrobić nauki przedmałżeńskie po polsku, musielibyśmy jeździć 3 soboty pod rząd do miejscowości oddalonej od naszej o 80km z małym dzieckiem. Już pomijam fakt, że mój D. jest kucharzem w restauracji i wiadomo w sobotę nikt wolnego mu nie da, a co dopiero trzy pod rząd! Żaden ksiądz bez protokołu przedmałżeńskiego nie chce nam ustalić daty ślubu. A najgorsze, że jesteśmy traktowani nie równo - moi znajomi są w podobnej sytuacji co my, i im ten sam ksiądz ustalił datę ślubu, a protokół, powiedział, że może dojść później. Dla jeszcze innych moich znajomych inny ksiądz ustalił datę ślubu w ogóle bez protokołu i wszystkich tych zaświadczeń! Wiec albo są jakieś zasady albo ich nie ma, albo ich przestrzegamy albo nie. A tu wszystko zależy od widzimisię jakiegoś (zacytuje koleżankę) Zorro! On ma być podobno pasterzem owieczek, nawracać na dobra drogę, a puki co tylko zniechęca! Po tym wszystkim odechciało nam się hajtania... ;/;/;/
Po pierwszym porodzie jak w koncu przyszedl @ to w miare regularnie a teraz od 2 dni mam swoj pierwszy ale strasznie obfity, tez kp.Axa mam nadzieję tylko że to jeszcze nie mój czasDopiero co znowu mogę winko, piwko..w ciąży takiego miałam smaka na piwsko że ledwo wytrzymywałam. Nie no.. ledwo dupcia odżyła i już?? Nie nie nie
Myślę( mam nadzieje) że to zwykłe po ciążowe rozregulowanie cykluW sumie liczyłam na to że mi się wydłuży...bo 24 dni to MASAKRA ledwo człowiek odsapnie a tu znowu...
No właśnie pytanie do Mamuś które mają więcej niż jedno Dziecko: jak było u Was po porodzie z @?? jak przyszła to od razu regularna?? Gdzieś czytałam że u kobiet karmiących KP unormowanie @ może trwać do roku..
ostatnio tylko tak robi kupe - komus na kolanach

miesięcy kończy Nasz Maxiu Maybebaby!
(odezwij sie Kochana co tam u Was!)

(też zaginiona w akcji!)
(wychodź z krzaczorów!!!)
I już więcej nie poszłam do polskiego lekarza w DE, bo są tacy sami jak w Polsce! No chyba że prywatni oczywiście, to wtedy KAMERKI mają!