reklama

wrzesień 2012 ;)

witam sie
do co pieluch to wg mnie to indywidualna sprawa ... jedne dzieci lapią szybciej inne wolniej a ja jestem zdania nic na siłę... musi sam do tego dojrzeć...szczególnie jak maluch nie jest na do jeszcze psychicznie gotowy to można zrobić więcej szkody.

oj jaka niewyspana jestemmm

reklama
WITAM:)

Wczoraj goscinka u nas fajnie było :))

Dominiś dizsiaj do szkoły bo i zdrowy :))oby jak najdłużej...

Ja też radzę od 2 latek uczyć na nocniku :))zawsze udawało się nam pozbyć pieluch zanim nowy członek rodziny się pojawił :))

Ja rocznik 86 a M 82 tyle że my z grudnia :P

MAFU uch nieźle :P ja ogólnie ledwo do 22 wytrzymuje :P
VERITA auć :/ oby się zagoiło szybko...

Marcelek ogólnie śpioch jest bo nie licząc nocek ze skokiem czy katarkiem to super śpi :)ale nawet jak budzi się często to zasypia od razu po karmieniu i ogólnie długo lubi spać na moje szczęście:)

Ja tez jakas śnieta dzis jestem mimo spokojnej nocy własnie nastawiłam trzecie :szok: pranie i zastanawiam sie czy nastepnej kawy nie zrobic sobie bo usne na siedzaco:dry:

witam

no chyba też sobie kawę strzele :-D

Marlena mi maluch slabo przybieral przez ulewanie ale tylko na poczatku. przez 9dni przybral 200g lekarka wtedy mowila ze tragedii nie ma ale za fajnie tez nie jest stad tak czesto na poczatku kontrolowalismy jego wage w stosunku do ulewania. zmienilismy mleka na bebilon ar i jest prawie pieknie :P
Gorgusia wiesz wtedy mielismy ciezki czas bardzo ciezko brak porozumienia i wspolpracy i nerwy M ktory to wszystko wkladal w podejscie do malucha...
Doloress dzielna mamusko :*
Izus a gdzie chodzisz z mala na rehabilitacje?

każda z nas jest dzielna
a ty szczególnie ;-)

Ja Adę odpieluchowałam w czerwcu 2012, brakowało 2 miesięcy do 2 latek, nie wyobrażałam sobie kupować dwóch rozmiarów pieluch :-p Zajęło mi to 3 dni, gromkie brawa za siusiu do nocnika sprawiały, że puchła z dumy i chciała więcej. Potem się zastanawiałam jak tu iść na dwór, ale słowa "podlejemy trawkę" podziałało. Było tyyyyyle trawki do podlania. ;-) Pewnie z Weroniką zrobię tak samo, tyle, że Jej będzie brakowało 3 miesięcy. :tak:

My dzisiaj spędzamy dzień poza domem i już się cieszę. :-)

podlejemy trawkę :-D:-):-D:-)
dobre

witam przy kawie...brakuje sloneczka :tak:
mloda nocke przespala 2 razy sie budzila na cycusia...teraz robi sobie drzemke
Moj nauczyl sie na nocnik jak mial 1,8 tylko na noc jeszcze pampka zakladalismy...teraz nocnik juz mamy dla Julki i bedziemy uczyc sie latem:tak:chociaz wydaje mi sie ze chłopcow latwiej nauczyc na nocnik, bo bynajmniej widac kiedy bedzie sikanko:-D

hej
widzę, że nie tylko ja jestem tak "3 dni do tylu" nic mi się nie chce, dobrze, że po weekendzie w miarę porządek w domu ah
wasze bąble też się budzą kilka razy do jedzenia w nocy? moja mała wstała o 2 i potem o 5
teraz sobie pojadła i drzemie:)

Witam się :)

Co do pieluch to mój Wojtek z czerwca, a na nocnik sadzany byl jak skończył 1,5 roku i jak siedział to zrobił (też były brawa i zachwyty), ale nie był jeszcze gotowy...lato nie pomogło, podlewał trawkę jak mu się siusiaka wyciągnęło, a jak nie to w majtki i koniec....sam zaczął wołać jak przyjechałam z Marceliną do domu...chyba chciał zwrócić uwagę na siebie....no i wtedy poszło szybko, po trzech dniach już był bez pampersa w nocy :tak: Co podlewania, to my oblewaliśmy jeszcze drzwi od komórki :-D i też bardzo mu się spodobało...tak bardzo, że raz wchodzę do pokoju, a Mlody sika na szafkę:dry: Od tamtej pory już nie sikamy na żadne drzwi:-D

U nas spanie różnie...raz lepiej raz gorzej...ale niektórym tutaj zazdroszczę bo dzieci śpią naprawdę dużo w porównaniu z Moją...a i Wojtek potrafi jeszcze się w nocy obudzić żeby go przytulić np...no i nie ma mowy o żadnym odsypianiu bo Młody nie chodzi jeszcze do przedszkola...

Co do wieku to ja w maju 28, a K w marcu 31...

Miłego dnia życzę wszystkim :)

Ostatnia edycja:
hej
widzę, że nie tylko ja jestem tak "3 dni do tylu" nic mi się nie chce, dobrze, że po weekendzie w miarę porządek w domu ah
wasze bąble też się budzą kilka razy do jedzenia w nocy? moja mała wstała o 2 i potem o 5
teraz sobie pojadła i drzemie:)

moja tez sie budzi ze2 razy,a jak byla mlodsza to potrafila cala nocke przespac:tak:

Super coreczka obroty robi:tak:

reklama
Nie martw się bebe u mnie też kiepsko ze spaniem w nocy. Mały budzi się bardzo często, gdzieś 4 razy w nocy, potrafi też więcej, lub robi sobie przerwy w spaniu. Dziś nie spał od 1.30 do prawie 3.00. Odsypianie też nie bardzo wchodzi w gre. Co prawda Starszak w szkole, ale już za godzinę przychodzi, a chatę też trzeba jakoś ogarnąć i zjeść coś. I pranie też dziś robie, dziś chyba wszyscy piorą :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry