• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

e-de- mnie w ciąży ani razu nie bolały piersi, na początku to kompletnie nie miałam objawów ciąży, później w 3 miesiącu byłam drażliwa na zapach smażonej cebuli i otwartej lodówki, trwało to do 4 miesiąca i później od 6 miesiąca często chodziłam siusiu, poza tymi objawami kompletnie nic. ;-)

reklama
*martusia*dzięki spróbujemy
e-de GRATULACJE !! Wszystkiego dobrego wam ! Tak jak piszą dziewczyny nigdy nie porównuj swoich objawów do reszty bo to niepotrzebne a każdy jest inny jedyne co to warto znać objawy tego co złe w ciąży może sie przytrafić i na to być wyczulonym. Mnie piersi w ogóle nie bolały, zabolały tylko raz jak po porodzie miałam pierwszy nawał (do dziś karmie piersią). Mnie na początku okropnie mdliło do 3mc, zapachy - żadnej reakcji, problemy z siku około 7 miesiąca jak dziecko było już nisko i siedziało sobie na pęcherzu :tak: Jak masz pytania wal śmiało :tak:
anmika oczko to samo łazawiło nam po urodzeniu przez jakiś tydzień, później przestało też przemywaliśmy tylko solą fizjologiczną, i później nic kompletnie nie było dopiero teraz od jakiś 2 dni i mam dwa podejrzenia wyszliśmy jak było wietrznie i go zawiało albo przez to ucho w którym zebrała sie woskowina - bo to po tej samej stronie. Zobaczę jeszcze 3 dni i jak coś pójdę do pediatry żeby go obejrzała. I ono nie łzawi tak cały czas ze jest mokre, nie tylko najczęściej zauważyłam że jak długo leży na brzuszku no i na wieczór

Merlin a to oczko Małemu zaczęło teraz łzawić? Naszemu łzawiły prawie od samego początku, bo ma nieodetkane kanaliki łzowe wzdłuż nosa. Byliśmy u okulisty i pokazała nam jak masować i kazała zrobic wymaz oczu, czy to nie bakteria. Okazało się, że moje trzymiesięczne masowanie (i męczenie Małego) do niczego, bo ona kazała całkiem inaczej. Po tygodniu jedno oczko odpuściło i nie łzawi, dalej masujemy drugie i to tak 4-5 razy dziennie i przemywamy solą fizjologiczną.
Jak chcesz mogę Ci napisać, jak nam kazała masować, bo ja już różne techniki robiłam.

napiszja bo moze i ja zle masuje...bo co jakis czas ropka w oku jest

Martusia dziekowac;-)

e-de GRATULACJE! Ja mdlosci nie mialam, cycki mnie bolaly...Spokojnej ciazy, i sie nie zamartwiaj bo kazda ciaza jest inna...

Ostatnia edycja:
Marlena to jeszcze zależy czy masz ropę czy łzawi. Ropa oznacza stan zapalny, mój Mały też miał ropę i konieczny był antybioty w kroplach. Potem ropa zniknęła, ale oczy ciągle łzawiły i jedno nadal łzawi, a to oznacza niestety że ten kanalik nie jest drożny. Nie wiem czy będę umiała wytłumaczyć. Lekarka kazała nam przyłożyć palec (opuszek palca wskazującego) w wewnętrznym kąciku oka, tam gdzie czuć jakby takie zgrubienie. I jak przyłożysz ten opuszek to nie puszczając go naciskasz palcem w dół i tak 2-3 razy. Potem puszczasz i tak powtarzasz z 2-3 razy, że ogólnie tych uciśnięć jest ok. 10. Chodzi o to, żeby nie puścić tego palca,bo ty masz jakby zatkać ten kanalik do góry i uciskając spowodować, żeby wytworzyło się ciśnienie które będzie "pchało" na dół i spowoduje że pęknie ta błona od zatkanego kanalika. Kurcze nie umiem tego dobrze wytłumaczyć. Jak robie tym palcem to kojarzy mi się jakbym jakiegoś chodzącego robaczka zduszała palcem. :baffled:

edit: Acha i jeszcze jedno, Mały na pewno nie pozwoli sobie tego dobrowolnie zrobić. Musisz go przytrzymać ręką za brodę, żeby Ci się nie ruszał, bo tylko wtedy te uciśnięcia będą efektywne.

Ostatnia edycja:
Witam;-)
U nas nocka w miarę pobudka na dobre o 5 a teraz śpi. Czytałam i jak nic wychodzi teraz czas skoku ale to dopiero początek..:szok:

Co do walentynek - ja tez zawsze mam w głowie pusto..a nie lubię tych dennych prezencików od których półki w sklepach się uginają..Na szczęście mamy z M takie porozumienie że zazwyczaj razem coś sobie robimy np. wychodzimy gdzieś albo po prostu spędzamy czas razem, rzadko coś tam kupujemy.;-)

Animka- no ja też się już wycwaniłam..no to znaczy nauczył mnie tego syn. Nawet jak ma pełną pieluchę to go nie budzę a jak mu źle o sam się budzi i nie zdarzyło się jeszcze zeby się odparzył.;-)
Future- zdrówka!
Fasolka- ja jak dzis pamiętam swój pierwszy egzamin. Stresior straszny. A to Ci akrobatka mała z Pati:-D
Doloress- współczuje..ilez można się tak męczyć..eh nie to dziadostwo odejdzie..
Stokrotka- hehe nie zle z tymi kaszkami! pierwsze słyszę..:szok: dobrze że ich nie lubie bo w połączeniu z chodakowska to nie wiem co by wyszło ze mnie.:-D Współczuje się bidak musi namęczyć..
Merlin- daj mi jakiegoś kopa bo mi się już od dawna malować nie chce..a jak zacznę to mały zaraz dokazuje i muszę zmyć..
Martusia- u mnie to samo bylo wczoraj.. Arti obudził się o 1 a zasnął po 4..I nie szło go uspać .:crazy:.
E-de- Ja tak miałam nic mnie nie bolało ani nie mdliło, dopiero gdzieś po 27 tygodniu to już brzuszek zaczął ciążyć ale to tyle z objawów reszta mnie ominęła. Ciesz się bo to na prawdę super jak tak można przez to przejść;-):tak:i GRATULACJĘ!!:-)
Monaliza- Super!! Będę Cię wyglądać w TV:-)

Patlysia pewnie :)
Merlin, Marlenka, Anmika jeszcze sobie mysle ze jak oczko mocno lzawi lub ropieje lepiej do okulisty. i na te masaze to tak daja tydzien na poprawe i po tygodniu idzie sie na kontrole i pediatra decyduje co dalej. u nas tak bylo ale obylo sie tylko na masazu i soli. masaze powtarzajcie kilka razy dziennie tak samo przemywanie oczka. ja mialam przepychany kanalik lzowy i sie balam ze u mlodego tak samo sie skonczy...
Monaliza ok buziaka chcem od Was :)
Mafu no daj spokoj w glowach sie im powywracalo...

chyba mam dzis PMS.

Dobry ten tego :-)

Babcia z dziadkiem przyjechali z teściem noszą malego potworka, jak tylko zakwili,a wiadomo, że potworek sprytny i drze się w niebogłosy za każdym odłożeniem :-D hahahhahahaha:-D:-D niech noszą, kręgosłup mój dziś taki szczęslwiy i blazów na stopach wieczorem nie będzie .... oohhhh błogi stan.....
gorsza iwdomość, potrwa ten stan tylko do soboty

Dobra przejdzmy do sedna !!!!
Kwestionariusz ankiety musicie mi pomoc zrobić:-):tak:;-)pliiiiiisssss :laugh2:

Temat:przejawy agresji stadionowej:
do tego mam 4 pytania szczegółowe, które zataz napiszę i na ich podstawie mam ułożyć pytania do ankiety dla kibiców, ma ich byc 18, mniej więcej po koleji, tak bym otrzymałą odpowiedz na te szczegółowe właśnie - kapiszszi :happy2::baffled::happy::-p:-D:-D ????????????
podaje szczegółowe:
1. jakie są przyczyny agresji wśród kibiców?
2. jakie są główne rodzaje agresji wśród kibiców ?
3. jak można zapobiec powstawaniu agresji wśród kibiców?
4. Percepcja przemocy stadinowej przez kibiców ?
Jak mi nie pomożecie, to się nie obronię i będę osłem patentowym :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:happy2:

hellllllllllllllllllp !!!!!!!!!!!!!!! hilfe !!!!!!!!!!!!!

U mnie w takim razie jakoś chyba się nakładaja te skoki, jeden się kończy i następnego dnia zaczyna kolejny:-D

My też nie kupujemy tego walentynkowego szajsu...jakby mi K przyszedł z kubkiem w serduszka to bym go śmiechem zabiła:tak:

E-de Gratulacje i ciesz się, że nie masz objawów:tak: Wszystko na pewno ok...Ja wymiotowałam dalej niż widziałam:dry::dry: i to ze wszystkich dolegliwości (a miałam chyba wszystkie) było najgorsze...

Monaliza fajne te nakładki na skarpetki, ale cena mnie zwaliła z nóg...niedługo będzie lato i dzieci będą boso śmigać:laugh2:

patlysia nie czaj sie tylko pisz:tak:

reklama
amnika dziekowac :-)ja robilam podobnie tyle ze pyszczalam ten palec:tak:A mala nie raz ma ropke ale juz naprawde niewiele,oczko tez lzawi , wyglada to tak, ze w oczku stoi lza...

Martusia u nas okulista niestety tylko prywatnia, no ale jak do pol roku nie minie to sie wybiore , tak mi polecila pediatra...antybiotyk do oczka juz mielismy,ale nie pomogl

moja jak zrobi kupke, to sobie intensywnie gada, chyba lubi tak lezec:-D
Uwaga dzisiaj byly 2 obroty na brzuszek ,ale takie fartowe:tak:
Mloda spi po obiadku,zjadla pol sloiczka zupki z mieskiem
Moj na walentynki dostanie corke na spacerek,(love:-D)

patlysia witaj!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry