reklama

wrzesień 2012 ;)

Cześć dziewczyny zanim doczytałam nowe posty trochę minęło :) Ja mam jutro wizytę znów zobaczę moją kruszynkę trochę się martwię bo wyniki krwi nie mam zbyt dobre mam nadzieje że wszystko będzie ok.
Odnośnie tycia to ja od początku ciąży schudłam 7 kg i jeszcze nic nie przytyłam może przez te ciągłe wymioty.
Odnośnie karmienia to bardzo bym chciała karmić piersią mam nadzieje że będę miała pokarm i że będę potrafiła karmić

reklama
Joasia_85to miło bratnia dusza :) no to zobaczymy jak nasze pociechy przyjdą na świat tak jak byśmy chciały czy zrobią nam psikusa:-D A chciała bym żeby mój dzidziuś też był spod znaku Wagi

o rany dziewuszki ja przed ciąża dd a ostatnio musiałam kupić już F!!! aż się boję co bedzie dalej!!! :szok:emek si ecieszy a ja jakos mniej !!!:wściekła/y:
to macie fajne łąćzenei smaku:)
ma któraś z Was przepis na sprawdzone racuchy ?? jesli tak to plisek o przepis bo wlasnei si ewybieram do kuchni takowe wkoncu zrobic:)

Pajka no właśnei i tego się boję :( ehhh no to co będziemy musieli jakoś nauczyć ssaka żeby miał w razie co butle a jak mama bedzie w domku to cycusia w sumei wygdniej w nocy do cyca bo nei trzeba mleczka podgrzewac:)))) no nic zoabczymy po porodzie jak to bedzie czy mleczko wogóle bedzie :)

mam supcio przepis lece robic obiadek dzis na słodko dla nas a emek ma spaghetti z wczoraj wiec giciorek jest , bo on nie lubi takich <dziwnych> obiadów :)
Maja dlugo zejdzie zanim znajdziesz też odpowiednią butlę odpowiedniego smoka itd dlatego na samym początku nie warto kupować dużo drogich butli bo dziecko moze nie chcec z nich pić... ja kupowalam z TT avwentu a skonczyło sie na takich butlach za 5 zł w aptece...z firmy Dyduś... tak samo bylo ze smokami do butli... z niekapkiem itd... dzieci są wybredne:):)tak samo ze zwykłym smokiem z jednej firmy ssie bez problemu z drugiej nie potrafi...Moj Sebek bardzo rzadko pil z butli w trakcie karmienia piersią, ale dzieci ogólnie lubią bo nie muszą się tak męczyć jak przy cycu:P ale tak jak mowie zależy to od smoka:) też w dużej mierze:)
ja byłam szczesliwa bo jak byl na cycu w nocy sie budził na jedzenie to bralam go do łozka cyca wywaliłam on jadł a ja drzemałam :D a tak to trza bylo isc do kuchni wody nagrzać itd...

Ayni no moj mnie co jakis czas puknie :D

Ayni ja znalazłam na necie przepis i tez wrzucam kawalki jablek ale dzis postanowilam wrzucic tez banany bo zostalo mi troche a do juterka nei zdarze ich wciagnąć wiec dorzuce i bedzie pychotka :)
a co do martwienia si eja mam identycznei wczesneij czulam ze cosik tam sie wierci pływa a teraz od 3dni nic poprostu cisza!!! ale wiem ze bedzie dobrze bo przeciez musi byc dobrze !!! a wizyta dopiero za hohoho i jeszcze dłużej :( no nic wytrzymam bo nie mam sumeinia ciagle wyciagac kase od emka na lekarza tym bardziej ze z jednej wyplaty jest juz inaczej niz z dwoch , choc on mowi ze jak chce moge chodzic co tydzien ale on zawsze dla mnie kasy nei zalowal a sobie glupiego jogurtu nie kupi bo ni epotrzebuje zeby tylko dl anas było!!! ehhhh :(
Brygitte witaj!!! mam nadzieje ze nei znikniesz tak samo jak inne nowe wrzesnióweczki które sie pojawiły i szybko się nasz wystraszyły :) sporo schudłaś!!! ale może juz bedzie tak ze nadrobicie z dzidizą !!!&&& ktory tydz??
Pajka no u nas maluszek ma do wyboru moze ze 4butle bo chyba innych firm ja TT avent Dr brown (czy cosik takiego) i mothercare nie widzialam w pl wiekszy wybor :) a qmpelka ktorej maluszek nei chce butli naprawde przetestowala chyba polowe z pl rynku i nadal nic :( smoczkami tez pluje nei lubi poprostu gumy w buzi i tyle:) no nic bedziemy myslec o tym wszystkim ale dzieki w sumie dobrze piszesz zeby nie kupowac duzo butli bo taka prawda moze si emalemu nei spodobac i dooopka bedzie kasa wyrzucona w bloto !!!
qrcze do lozka nie bede mogla brac dzidzi bo moj emek jak spi to tak sie wierzga ze tragedia juz tyle razy mnie uderzyl ze makabra myslalam ze jak bedzie wiedzial ze musi uwazac bo jest brzuszek miedzy nami to jakos spokojniej bedzie spal ale nici z tego juz tyle razy oberwalam ze nauczylam sie spac na prawym rogu lozka albo na plecach ale i tak mi si eobrywa a to w glowe a to w plecy :) bo moj emek ma adhd :) niepotwierdzone przez lekarza ale przez wlasna zone jak najbardzije:)))

Ostatnia edycja:
tydzień 14-15 tydzień, to schudniecie to nawet dobrze mi zrobiło bo zjechałam z 82 (po rzuceniu papierosów tak przytyłam) do 75 więc jestem zadowolona bo pewnie to nadrobię:) na razie nic nie przytyłam ani nie mam żadnych apetytów

( słuchajcie poddaje się z tymi suwaczkami bo nie daje rady porządnie tego wkleić :( )

maja16 - dla Ady kupiłam 10 różnych smoczków, Ona nie chwyciła żadnego, kupiłam jakiegoś jak miała już 8 m-cy, a w sumie dostałam go gratis do zakupów i tego chwyciła, ale tak do mymlania jak zęby szły, do ssania w ogóle nie, także 10 smoków leży w szufladzie :laugh2: Dodam, że palca też nie ssała.

Maja Ty wiesz jak to się zmienia kochana... moj M zawsze mnie w nocy kopał a jak maluch był z nami to spal na skraju łóżka...tak się bal, ze go przygniecie:tak: Ty też będziesz czujnie spała zobaczysz... ile razy ja łapałam w późniejszym czasie oczywiscie jak ręka M leciala w naszym kierunku - moim i mlodego... zawsze łapałam ją w powietrzu...jeszcze 3 lata temu bym nie powiedziała, ze tak czujnie bede spała bo ja z takich co "w razie wojny przenieść w bezpieczne miejsce..." nic mnie nie zbudzi... a teraz każdy szmer...

Oj ciężko za Wami nadgonić :)
Gorgusia - trzymam kciuki !
Fasolka35 - ja już też ma 4 na plusie ..ech a apetyt nadal mi dopisuje
Kasia P-P.. - ten mój pępuszek jakoś nic się nie zmienił :)

Co do snu - abstrahując troszkę od tematu - mnie w nocy budzi ból piersi. Jak tylko chcę zmnienić pozycję na któryś bok... to normalnie przeszywa mnie ból. Śpię już w staniku bawełnianym - podtrzymanie troszkę pomaga. Nie spodziewałam się jednak, że piersi będą aż tak bolec. Was też?

Mnie piersi nie dają dyskomfortu...

A co do brzuszka to mam też tak że wiązadła nagle zaciągną/kuje jak kolka...to norma...

Karmienie to ja będe jak najbardziej:)moich dwóch smyków wkarmiłam to i trzecie wykarmię :D jest to oszczędne wygodne i słodkie;)) ps.ja malutkie piersi z natury ;)

PAJKAA hehe M mi pomagał w nawale gdzie bolało laktatorem ze sciaganiem mleczka :P przyjemność dla niego bo wiaodmo czmeu a mnie ulga hehe

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry