reklama

wrzesień 2012 ;)

*Martusia*- u ciebie na żebra chyba jeszcze za wcześnie. Mały jest chyba za nisko. Ale ja się nie znam.

Oj Pajkaaa- niezły jest z niego agent. Niedawno skończył 2 lata i właśnie Siostra walczy żeby nauczyć go siusiać jak trzeba. Ostatnio był z siebie dumny bo zsiusiał się na trawę-tak jak mama kazała- tyle,że zapomniał o zdjęciu spodenek i majtek :-D
Głodna jestem...na obiad się nie mogę doczekać.

reklama
No ja właśnie kolekcjonuję już też dla Adrianny kolorowanki i bajeczki i ciastolina play doh ma przyjść na dniach, bo uzbierało mi się z programu lojalnościowego w spożywczaku i jeszcze planuję coś za punkty payback Adzikowi pozamawiać, właśnie w tym celu, o którym pisała Fasolka35, choć jestem przekonana, że nasze najbliższe rodziny o Adziku nie zapomną, tak nie wiem jak z ciotkami dalszymi i w ogóle. ;-)

Czytanie bajek podczas karmienia podsunął mi już jakiś czas temu A. Jak karmiłam Adriannę to sobie leżałam, ale tutaj chyba zastosuję metodę mieszaną, czyli leżenie to czytanie bajek, siedzenie to kolorowanie.

No i Ada uwielbia place zabaw, więc dzieć w wóziczku będzie sobie spał, a my wariactwo na placu zabaw. ;-)

Swoją drogą zrobiłam sobie taką pomocną listę, co to Adrianna uwielbia, co jest dla Niej ważne i choć wydaje mi się, ba wręcz jestem przekonana, że mi to nie umknie to jednak spisałam, by w razie czego móc sobie przypomnieć i przywołać się do porządku. ;-)

To co jeszcze mam w swojej skarbnicy to kolekcjonuję różne stemple dla Ady oraz dziurkacze, które podczas użycia całe wzorki wyciskają. Koszt jednej sztuki i niewielki i wielki, bo jednak te małe, które do Jej rączek pasują idealnie to ok. 9 zł/za sztukę, w zależności od wzorku, ale właśnie małymi kroczkami skarby rosną.

:-D

a jak z surowymi? Tzn. konkretnie o sok z surowych buraków mi chodzi taki świeżo wyciśnięty z sokowirówki.
Czytałam, że dobry na anemię ale czy nam wolno?
Burak surowy ma niski indeks glikemiczny, bo zaledwie 30. Można jak najbardziej pić.

Dziewczyny korzystacie z tabel indeksów glikemicznych, czy w ciemno się badacie próbując tego i owego?

gorgusia no mozliwe, ale takie chwilowe uczucie mialam, zreszta po raz kolejny. moze jakis skurcz miesni czy cus no nie wiem co ta moja bestia tam cuduje ;)

Pajka ja kiedys myslalam ze umre po zupie kalafiorowej z koperkiem. najpierw mnie meczylo na wymioty ale nic z tego a pozniej wymiotowalam dalej niz widzialam. i od tamtego czasu nie jem koperku nawet zdejmuje z potraw i kalafiora tez nie, bo to jeden ze wzdymaczy jest tez.

fasolka super pomysl z tymi drobiazgami, i w sumie nie musi to byc nic drogiego, jakas kolorowanka, naklejki, spineczki, pelno maja takich drobiazgow np.w chinskich sklepach po 1zl
*martusia* ja Ci powiem, ze mi moj Dzidz juz dlugo pcha sie pod zebra, dla mnie nic przyjemnego

u nas tez cos w powietrzu wisi, ciezko sie oddycha i spiaczka mnie bierze, w pogodzie, ktora mi sie najlepiej sprawdza na interia.pl pisza ze na polnocy bedzie dzis lalo w nocy porzadnie oby, oby

fasolka super pomysl z tymi drobiazgami, i w sumie nie musi to byc nic drogiego, jakas kolorowanka, naklejki, spineczki, pelno maja takich drobiazgow np.w chinskich sklepach po 1zl
*martusia* ja Ci powiem, ze mi moj Dzidz juz dlugo pcha sie pod zebra, dla mnie nic przyjemnego

u nas tez cos w powietrzu wisi, ciezko sie oddycha i spiaczka mnie bierze, w pogodzie, ktora mi sie najlepiej sprawdza na interia.pl pisza ze na polnocy bedzie dzis lalo w nocy porzadnie oby, oby

no wlasnie, dla mnie tez nic. malz sie smieje a ja mu na to 'zebys Ty chociaz raz poczul jak to jest w ciazy jak Cie wszystko boli' :P

acha dziewczynki ktore maja podejrzenie cukrzycy ciazowej i sa z Warszawy: w Formedice jest bezplatna ambulatoryjna opieka diabetologa ale sie trzeba dowiedziec w jakich godzinach przyjmuje itp. wkleje linka Wam, moze ktoras skorzysta[Formedica jest niepubliczna placowka, ale niektore specjalizacje maja na NFZ]. link: FORMEDICA

a jak z surowymi? Tzn. konkretnie o sok z surowych buraków mi chodzi taki świeżo wyciśnięty z sokowirówki.
Czytałam, że dobry na anemię ale czy nam wolno?

Wiesz co to o gotowane chyba tylko chodzi....ale pewna na 100 % nie jestem

quote_icon.png
Napisał Lilijanna
Burak surowy ma niski indeks glikemiczny, bo zaledwie 30. Można jak najbardziej pić.

Dziewczyny korzystacie z tabel indeksów glikemicznych, czy w ciemno się badacie próbując tego i owego?
Staram sie korzystac ,ale widzisz nie wszystko na wszystkich tak samo działa ...u mnie po ciemnym pieczywie cukier wyzszy niz po białym a powinno byc odwrotnie teoretycznie....pisze z dziewczynami na cukrzycowym watku i tak naprawde co organizm to inaczej reaguje

Ostatnia edycja:

ja sprawdzam ten indeks, ale co indeks to inne wartości, dla przykładu tutaj INDEKS GLIKEMICZNY tabela
fasolka szparagowa ma tylko 15, więc jak najbardziej jest OK, a tutaj Indeks glikemiczny
już ma 71:szok:
i jak się to ma?????

ja jestem zdezorientowana. Nie znam się na żywieniu, ale czytając te różne artykuły jeszcze bardziej można zgłupieć. Np. w tym samym artykule autorka pisze, że arbuz to jak najbardziej dla diabetyków polecany, bo cukru nie podnosi no ale już sok z arbuza to się nie nadaje, bo cukier po nim skacze wysoko. To ja się pytam, jak mam zjeść arbuza bez soku??????? Przecież w tym miąższu sam sok pływa.

reklama
Fasolka35 - tak wiem, że każdy organizm inaczej przyjmuje pożywienie i trzeba znaleźć sposób na siebie, ale zawsze to jakaś podpowiedź. :dry:
Jasminum82 - no pestki jeść z tego arbuza :-p

Ja swojego czasu jak stosowałam niski IG, to trzymałam się przepisów Montigniaca, czy jak to się pisze i nawet mam książki, no i pracowałam na podstawie jego tabeli IG. Inna sprawa, że nie robiłam badań poziomu cukru, więc nie wiem jak to się miało do wyników. :dry:

W każdym razie dziewczyny powodzenia i cierpliwości życzę, no i właściwych wyników.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry