reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

Ja kupuję w typowo herbacianych sklepach takie w "liściach" nazwijmy to tak. Mięta, majeranek, pokrzywa mam swoje.

Piję z róży czy różaną czy jakąś taką. Potem mam coś co z Egiptu moja siostra hurtem sprowadza, na zasadzie jakiś szczęśliwiec jej znajomy jedzie to zawsze przywozi jej. Takie bordowe "kwiatki".

A poza tym to wszelkie owocowe, z suszek. Ekspresówki również mam, na wszelki wypadek.

Sama uwielbiam normalną czarną herbatę i do niej dodaję swoje przetwory malinowe, truskawkowe, teraz w weekend będę robić śliwkowe, morele i brzoskwinie w tym roku dały mi ciała.

Ja kocham kakao. Nie wiem dlaczego najbardziej smakuje mi w niedzielę rano albo wieczorem jak jestem w grubych skarpetach wełnianych i pod kocykiem. :laugh2:

reklama
Lilijanna mi tez jeszcze w wielkim kubku :-p:-D w sumie takie długie wieczory tez maja swoje plusy ,fajnie własnie tak powoli i leniwie spedzac czas z rodzinka ,wyciagnac z szafy zapomniane przez lato gry planszowe itp:-)

Moja mama juz dobrze po 60 wiec wiek swoje robi no i ona schorowana troche , zreszta nasze dzieciaczki zywczyki wiec nie ma co sie dziwic ;-).
No moja mama też już po 60, a połówka mama nawet 80 lada dzień skończy. Z tej okazji nawet wielka impra z tańcami się szykuje:laugh2:.
My już po spacerku, deszcz nas złapał:crazy:. Gośka nie chciała mi dziś rano zasnąć. Dwa podejścia robiłam i nic, poszłyśmy na dwór też nic. W końcu w domu padła. Teraz mam chwilę na kawę i ciasteczko:cool2:. Herbaciarą nie jestem. No, dosyć dobrego idę robić obiad.

Ja też za herbatami nie jestem,ale gorąca czekolada.. mnnn ;-)
My też po spacerku, Krystian spał dwie godzinki. Obiad mam wczorajszy- kapuśniak. Tak więc lenistwo bo deszcz zaczyna padać.

moja juz po 70 ale ile to nie powiem bo wiek kobiety...:-D
ja dzis poszlam na zajecia dla corki do nowego osrodka ok pol godziny szybkiego marszu, wychodze a tam oberwanie chmury :szok:, do domu doszlam przemoknieta, kurtka do prania, i sweter ktory mialam pod caly mokry :shocked2:, z wozka kapie musilam recznik podlozyc, najgorsze ze kurtke dalam od razu o prania bo jaki sens suszyc i pralka sie wylaczyla, nie ma w niej pradu i ie chce sie otworzyc, albo bezpiecznik poszedl albo bede bardzo zla :no:, moja jedyna duza ciazowa kurtka uwieziona w pralce a na jutro musze miec,

VERITA tak wlasnie patrze na tekst pod suwaczkiem, ale ten czas zapitala.
u nas dzis na luch byly warzywa na parze (z bulionu) z kuskusem, maly wtrabil i poszedl na spacer, po uprzednim przebraniu oczywiscie caaaly uwalony. strasznie dzis marudny, gdyby nie moj tato chyba bym dostala szalu.

Liljana pewnie chodzi o karkade, czyli herbate z hibiskusa ;-) te bordowe liscie :laugh2: dobre na cieplo ale na zimno jeszcze lepsze

ja tymczasem zabieram sie za kolejne pranie i odkurzanie.

w kwestii herbat ja uwielbiam zieloną z jasminem/opuncją figową :-)
z liści zaparzam w imbryku i mam na 2 porządne kubasy :tak:
piję tylko w kubkach, szklanek nie cierpię :-D
TZ z wcześniejszej pracy poprzywoził herbat oryginalnych (indyjskie, marokańskie,tureckie itp.)

kakao też lubię nawet bardziej niż czekoladę pitną,ale tylko te Wedlowskie gorzkie ,które sama sobie słodzę :tak: te wszystkie mieszanki z cukrem są bleeeee, ja muszę czuć moc :-D;-)

junior może przybić 5 Adamo w kwestii ząbków :no: atakują 2 i 3 dolne :szok:

wygoniłam TZ z juniorem na ćwiczenia a ja mam spokój w domku :-D

reklama
Do góry