Moja mala Olivka ma zapalenie oskrzeli...............antybiotyk na tydzien a jak nie bedzie poprawy-szpital, zeby oni flegme sciagneli. Nie mam sily wiecej pisac, moze jutro, dzis mam totalna zalamke, caly czas rycze i nie rozumiem jak moglo do tego dojsc w ciagu 4 dni
reklama
monaliza ojej...
przesyłam mnóstwo ciepłych myśli! Niech zdrowieje szybko Twoja kruszynka! :*
megan09 jeśli nie masz wcześniaka to nie wybudzaj! Moja jest troszeczkę wcześniaczkiem (minimalnie - 36 t.c.) i przez miesiąc ją budziłam, teraz już nie. Zaufaj swojej dzidzi, jeśli będzie głodna to Cię zawoła
Pamiętaj, że nieprzerwany sen dla maluszka jest równie cenny dla rozwoju, jak jedzonko. Że o jego cudownym wpływie na mamę nie wspomnę
Ciesz się i śpij razem z nią!
megan09 jeśli nie masz wcześniaka to nie wybudzaj! Moja jest troszeczkę wcześniaczkiem (minimalnie - 36 t.c.) i przez miesiąc ją budziłam, teraz już nie. Zaufaj swojej dzidzi, jeśli będzie głodna to Cię zawoła
Tygrysek1985
Fanka BB :)
monaliza współczuje i tule, będę się modlić, trzymać &&& etc żeby obyło się bez szpitala, a Ty o nic się Kochana nie obwiniaj, wiem jakie myśli Ci mogą krążyć po głowie, bo tydzień temu my wszyscy mieliśmy po 40 stopni i myślałam, ze zwariuje ze strachu o małego, na szczęście ma na razie tylko katar
P
patrysia*
Gość
WITAM
Weekend udany tylko mi tu dzieci zakatarzone :/ Domiś ok ale Alanek i Marcelek katarki mają aj aj a ja zawalone gardło :/
Urodzinki były udane ale Alankowi na wieczór własnie przeziębienie dało znac i były jeki płacze takze nie do końca fajnie...na szczeście nocki łądnie śpi i teraz tez już ogólnie się fajnie bawi ale ten początek buu...Marcelkowi dało dzisiaj nad ranem o sobie znac a mi gardło wczoraj na wieczór:/
Ok ide pomywac
Weekend udany tylko mi tu dzieci zakatarzone :/ Domiś ok ale Alanek i Marcelek katarki mają aj aj a ja zawalone gardło :/
Urodzinki były udane ale Alankowi na wieczór własnie przeziębienie dało znac i były jeki płacze takze nie do końca fajnie...na szczeście nocki łądnie śpi i teraz tez już ogólnie się fajnie bawi ale ten początek buu...Marcelkowi dało dzisiaj nad ranem o sobie znac a mi gardło wczoraj na wieczór:/
Ok ide pomywac
Monaliza ja też trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło. Życzę Małej duuuuuuuuuużo zdrówka i tulę Was mocno. Trzymajcie się.
Cloudynka ja też się zastanawiam, czy nie budzić Małego jak śpi np. 5 godzin. I właśnie myślę, że będę go budzić częściej, gdzieś po 3 godzinach. Bo on późńiej po tak dużej przerwie jest mega głodny i strasznie łapczywie pije i nie wiem czy przez to później bardziej nie ulewa.
Poza tym mój Mały od dwóch dni nie robi kupki, dziś 3 dzień, na razie nie bręczy z tego powodu i puszcza straszne gazy, ale ja już się martwie. A tydzień temu martwiłam się, że ma biegunkę, bo robił takie luźne kupy. Och ze skrajności w skrajność.:-(
No i te oczka mu ropieją, w ciągu dnia jest ok. Jedynie mu łzawią, ale rano ma ropkę. Oczu nie ma zaklejonych, ale w wewnętrznych kącikach oczu ma zaschniętą ropę. Sama już nie wiem czy iść z tym do lekarza. Czy poczekać, bo w środę idę na szczepienia.
Cały czas myślę też z moim M czy szczepić na te pneumokoki, bo naczytałam się w necie i zastanawiam się czy warto obciążać tak mały organizm, czy lepiej poczekać. Poza tym niby największe wskazania są dla dzieci idących do żłobka, albo mających rodzeństwo do 5 roku życia. Więc myślę, żeby poczekać i zaszczepić go później.
Och taka rola matki, już ciągle będziemy się o coś zamartwiać.............
Cloudynka ja też się zastanawiam, czy nie budzić Małego jak śpi np. 5 godzin. I właśnie myślę, że będę go budzić częściej, gdzieś po 3 godzinach. Bo on późńiej po tak dużej przerwie jest mega głodny i strasznie łapczywie pije i nie wiem czy przez to później bardziej nie ulewa.
Poza tym mój Mały od dwóch dni nie robi kupki, dziś 3 dzień, na razie nie bręczy z tego powodu i puszcza straszne gazy, ale ja już się martwie. A tydzień temu martwiłam się, że ma biegunkę, bo robił takie luźne kupy. Och ze skrajności w skrajność.:-(
No i te oczka mu ropieją, w ciągu dnia jest ok. Jedynie mu łzawią, ale rano ma ropkę. Oczu nie ma zaklejonych, ale w wewnętrznych kącikach oczu ma zaschniętą ropę. Sama już nie wiem czy iść z tym do lekarza. Czy poczekać, bo w środę idę na szczepienia.
Cały czas myślę też z moim M czy szczepić na te pneumokoki, bo naczytałam się w necie i zastanawiam się czy warto obciążać tak mały organizm, czy lepiej poczekać. Poza tym niby największe wskazania są dla dzieci idących do żłobka, albo mających rodzeństwo do 5 roku życia. Więc myślę, żeby poczekać i zaszczepić go później.
Och taka rola matki, już ciągle będziemy się o coś zamartwiać.............
R
RiSiA
Gość
Monaliza wspólczuję niestety u tak malych dzieci bardzo szybko to idzie
i tak się dziwię, że nie dała zastrzykow i szpital... bo u nas wlasnie z powodu kataru u Adiego chciała dać zastrzyki i szpital.. zdrówka życzę
Monaliza, koniecznie oklepuj, to będzie z tych oskrzeli schodzić, leżałam w szpitalu z Adą na zapalenie oskrzeli więc wiem co mówię. Nie wspominam pobytu w szpitalu miło, więc teraz w tym temacie mocno dziewczyn pilnuję. Jaki antybiotyk dostaliście? U dzieci do zapalenia bardzo szybko dochodzi, to mały organizm i wszystko jest od siebie w niewielkiej odległości, stąd to tempo zachorowania. Acha i wietrz pokój, w którym leży.Moja mala Olivka ma zapalenie oskrzeli...............antybiotyk na tydzien a jak nie bedzie poprawy-szpital, zeby oni flegme sciagneli. Nie mam sily wiecej pisac, moze jutro, dzis mam totalna zalamke, caly czas rycze i nie rozumiem jak moglo do tego dojsc w ciagu 4 dni
Za granicą przy zapaleniu oskrzeli i płuc nie kładą od razu do szpitala tylko u nas pakują, ale coraz więcej mam pisze oświadczenie, że będzie leczyć w domu i się im udaje.Monaliza wspólczuję niestety u tak malych dzieci bardzo szybko to idziei tak się dziwię, że nie dała zastrzykow i szpital... bo u nas wlasnie z powodu kataru u Adiego chciała dać zastrzyki i szpital.. zdrówka życzę
My dzisiaj wszyscy pobudka o 6, nie wierzę, że już 3h jesteśmy na nogach

M
malenstwo20
Gość
jasminum to Twoja Hania ma pewnie kolki
anusienka ja właśnie też dziwnie się czuję: Zaskoczony: że co by sobie pomyślał hehe albo że mój B się będzie śmiał chociaż on normalnie rozmawia
RiSiA musiał się zgodzić. jest jeden przesąd że nie odmawia się bo źle wróży dziecku na przyszłość
monaliza zdrówka dla Twojej kruszynki
wczoraj Jaś przed snem dał popalić. był strasznie niespokojny. zasnął dopiero o 21. a płakał od 19 do 21 z drobnymi przerwami, chociaż nie spał od 17.
teraz słodko śpi. ja wstałam o 8 już sprzątnęłam i się nudzę
anusienka ja właśnie też dziwnie się czuję: Zaskoczony: że co by sobie pomyślał hehe albo że mój B się będzie śmiał chociaż on normalnie rozmawia
RiSiA musiał się zgodzić. jest jeden przesąd że nie odmawia się bo źle wróży dziecku na przyszłość
monaliza zdrówka dla Twojej kruszynki
wczoraj Jaś przed snem dał popalić. był strasznie niespokojny. zasnął dopiero o 21. a płakał od 19 do 21 z drobnymi przerwami, chociaż nie spał od 17.
teraz słodko śpi. ja wstałam o 8 już sprzątnęłam i się nudzę
maluszek2012
Fanka BB :)
Czesc kochane :*
Widze,że wszystkie przezywamy to samo, jak nie kolki to katarek, nie przespane noce itd
Moje dziecko w ogole nie chce spac w dzien, masakra... oczka mu sie zamykaja, ziewa itd nawet uda mu sie kimnac ale na doslownie 10 min...a jak wyjdzie na spacer to spi nawet 3godziny, taki jakis niespokojny nerwowy nie wiem czy to faktycznie pogoda dziala?
Ale cudowny jest ten lezaczek bujaczek, dzis wsadzilam go tam i siedzi i siedzi a ja zdarzylam posprzatac caly dom
mimo tego ze cycus wola i wola dzis jesc:-) a ja jestem zadwolona bo mam wiecej pokarmu moze i przez to,że sciagam czesto pokarm wiec praktycznie malo go dokarmiam, jedna max dwie butle dostanie i to nie wiecej niz 60ml:-)
Koniec pisania moje dziecko znow domaga sie amm :-)
Widze,że wszystkie przezywamy to samo, jak nie kolki to katarek, nie przespane noce itd
Moje dziecko w ogole nie chce spac w dzien, masakra... oczka mu sie zamykaja, ziewa itd nawet uda mu sie kimnac ale na doslownie 10 min...a jak wyjdzie na spacer to spi nawet 3godziny, taki jakis niespokojny nerwowy nie wiem czy to faktycznie pogoda dziala?
Ale cudowny jest ten lezaczek bujaczek, dzis wsadzilam go tam i siedzi i siedzi a ja zdarzylam posprzatac caly dom

mimo tego ze cycus wola i wola dzis jesc:-) a ja jestem zadwolona bo mam wiecej pokarmu moze i przez to,że sciagam czesto pokarm wiec praktycznie malo go dokarmiam, jedna max dwie butle dostanie i to nie wiecej niz 60ml:-) Koniec pisania moje dziecko znow domaga sie amm :-)
reklama
Witam dziewczynki :-) no i my juz po chrzcinach mała była spokojniutka ,impreza tez sie udała jescze tylko tesciow jutro do domu wyekspedjuje
;-) ....no i mam z głowy .Jak do rodzicow pojde to zdjecia zgram i wstawie pare fotek:-) no i pogoda była przecudna :-)
;-) ....no i mam z głowy .Jak do rodzicow pojde to zdjecia zgram i wstawie pare fotek:-) no i pogoda była przecudna :-)Podobne tematy
Podziel się: