reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
No więc od wczoraj od godziny 16 do każdego karmienia stosuję Delicol. W rezultacie dziś rano powróciła piękna musztardowa kupka z białymi grudkami :-) A więc Młody nie toleruje laktozy. Niestety przy kupce pomogłam, bo dalej są problemy z samodzielnym wyproznianiem. :-( I dalej ciągle stęka jak nie śpi. Wygląda to tak jakby nie mógł się rozluźnić przed zrobieniem kupy. Poza tym od dwóch dni ma problemy z zaśnieciem w dzień. Oczy mu sie kleją, marudzi, płacze jak się go odkłada do wózka, bujam, śpiewam i po wielkich protestach zasypia do puki bujam. Dlatego też dziś musiałam zrobić sobie obiad jedną reka:dry: Teraz zasnął przy cycu i żal mi go odkładać. A na dokładkę odkryłam u niego ciemieniuchę w brwiach :wściekła/y: Specjalnie profilaktyczne wcieram w główkę Olejuszkę a to dziadostwo w brwiach się zagnieździlo :-( Trzeba będzie się z tym rozprawić :wściekła/y:

Dziewczyny jak pomóc dzoiecku przy zaparciach? Amelka juz 2 dni nie może zrobic kupki, preży się i idą tylko pryki:-(

Ja niestety stosuję rureczki Windi. Raz na dzien. obiecuję sobie że przy następnej już mu nie pomogę i poczekam nawet jakbym miała czekać trzy dni, ale lituję się jak widzę, że on tak cierpi. Raz chciałam zastosować pół czopka glicerynowego, ale zadziałał tak jak rureczka - wkładając go małemu do pupki, poluźniłam mu zwieracze i kupka wyleciała razem z czopkiem. Nie wiem co jeszcze mam ci doradzić... masaże?, ciepłe okłady na brzuszek? Sama chciałabym znać ten złoty środek :-(

Cholercia znów podwoiłam posta. sorki :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jasminum cudne minki:-)
Pauline, no mina wymuszacza, że tak powiem najlepsza. Ada do tego zaczęła jeszcze dodawać efekty dźwiękowe:-) typu auuu
Kasiazabka ależ uśmieszek:-) Ja pomagałam kupkę zrobić termometrem, ale gdzieś tak po 5 dniach, oczywiście dzieciom na cycku. Ada robi kupkę bez problemu, i teraz żółtą:tak:

a ja dzis zauwazyłam ze na raczce tam gdzie szczepili w szpitalu najpierw miała takie wypukłe czerwone pediatra powiedziała ze dobrze ze tak ma byc ale dzis widze ze to jej ropieje nie wiem czy to normalne czy jutro do lekarza z tym isc,,,jak to u waszych maluchow wyglada

witam robaczki

moje dziecko jest anty łóżeczkowe - czy wasze maluchy chętnie śpią w lóżeczkach?? mój najbardziej lubi spać w wózku i z mamą:eek: w nocy spimy w 4 i jest mega cięzko jak tylko odłożę Adika do łożeczka od razu się budzi...

Starszak spał wczoraj od 17-7 dzisiaj :eek:

Palemko K odstawiasz D podajesz do 2 roku życia najlepiej:tak:

heh, u nas jest tak ze Mlody najchetniej spi na rekach u mnie lub z nami. w lozeczku owszem przysnie na dluzej ale najczesciej sie zaraz budzi i cyrk od nowa. no i ulewanie pogarsza sprawe spania u nas - ofaflunil cala posciel i lozko.

Dziewczyny jak pomóc dzoiecku przy zaparciach? Amelka juz 2 dni nie może zrobic kupki, preży się i idą tylko pryki:-(

masaz brzuszka, rurki windi, termometr w dupke, espumisan kropelki. ale do 5dni jak nie ma kupy jest ok.

ech, Mlody robi sie coraz bardziej zajmujacy, ja umieram na kregoslup, czasem tez brzuch boli tam gdzie blizna. no i myslalam ze nie bede miala cierpliwosci do synka a tu mam niezliczone poklady gorzej z nia dla malza... no i pokarm wraca ;)

Fasolka ja nic nie widzę:eek: nie no na pewno nic nie ma, tym bardziej, że nie wiem gdzie szczepili, i obejrzałam dokładnie:tak:
DiLady śpi dzisiaj cały dzień, śpioszek mały:tak: Rano stwierdziłam, że dzisiaj dzień piżamowy, i córeczka się słucha:-D

moj od 2 dni przesypia prawie cale dnie a w nocy buszuje i pragnie towarzystwa - musze mu wytlumaczyc ze na odwrot jest :)

Fasolko Oli ma taka czerwona kropke na ramieniu patrzylam. pediatra mowila ze tak ma byc.

fasolka u mojej córci też ropiało. i mowili, ze tak ma byc, ale jak się strupek zrobi, to nie moczyc. a Małemu jeszcze nic się nie robi. narazie czerwonawe.

kasiazabka - mi pediatra kiedys powiedziala, ze nie mozna codziennie pomagac rurką czy termometrem, bo mięsnie odbytu się rozleniwią i będzie dziecko coraz trudniej się załatwiać.

ja proponuję mojej podawałam trochę wody przegotowanej na czczo do popicia i nie miala zaparc. a teraz stosujemy infacol, i maly potrafi pomarudzić ale po 5 minutach spinania jest kupka.

reklama
fasolka u mojej córci też ropiało. i mowili, ze tak ma byc, ale jak się strupek zrobi, to nie moczyc. a Małemu jeszcze nic się nie robi. narazie czerwonawe.

kasiazabka - mi pediatra kiedys powiedziala, ze nie mozna codziennie pomagac rurką czy termometrem, bo mięsnie odbytu się rozleniwią i będzie dziecko coraz trudniej się załatwiać.

ja proponuję mojej podawałam trochę wody przegotowanej na czczo do popicia i nie miala zaparc. a teraz stosujemy infacol, i maly potrafi pomarudzić ale po 5 minutach spinania jest kupka.

no wlasnie tez mozna wode przegotowana na czczo i niech dziecko pije ile chce.

Do góry