reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Znalazłam odpowiedz okazuje sie ze tak ma byc:-)

Szczepienie na gruźlicę

Nikt Cię nie poinformował z tych co zaszczepiali, że tak ma być? Ja pamietam jak mnie szczepili w podstawówce i jak to się paskudziło, ropiało, strup wielki, długo sie trzymał, ale to wszystko normalne i tak ma być...

ropka i strupek to normalne po szczepieniu, u nas póki co tylko czerwona kropka, ale mamy czas

mały śpi w gondoli w naszej sypialni a w ciągu dnia w swoim pokoju w łóżeczku

mój mały tez ma wysypke na policzku, taka jakby "kaszka", póki co nie jest szorstka w dotyku, alke sobie przypomniałam,że kiedys w kupce też widziałam takie białe grudki więc może to jednak skaza....:no:

a ja dzis zauwazyłam ze na raczce tam gdzie szczepili w szpitalu najpierw miała takie wypukłe czerwone pediatra powiedziała ze dobrze ze tak ma byc ale dzis widze ze to jej ropieje nie wiem czy to normalne czy jutro do lekarza z tym isc,,,jak to u waszych maluchow wyglada

U nas to samo juz z dwa tygodnie, jak zobaczylam ten babel to zawalu dostalam... ale wyczytalam na necie,że to normalne i moja mama to potwierdzila,że tez tak mielismy :)

Awersja kropelki to DICORTINEFF kosztowaly 10zl i byly na recepte. One maja antybiotyk neomycyne ktora jest wlasnie dobry na wysypki,zapalenia itd poki co widze poprawe oby zeszlo calkiem :)

bo mi sie przypomnialo: czy Wasze dzieci poplakuja lub pokrzykuja sobie w czasie snu?

Taak czasami jeczy płacze i widac ze cos przezywa, cos jej sie sni a malo tego potrafi otworzyc oczy i wywracac gałkami ale spi i wtedy naprawde mozna sie przestraszyc:-D

Co do miejscu po szczepionce to tez miala takie brzydki, ropiejacy slad, teraz jest lepiej ale nadal ma czerwone, gdzies czytalam ze to moze sie utrzymywac dlugie miesiace, i ze trzeba ogladac czy nic sie z tym nie dzieje.

My dzisiaj na zakupach bylismy i kupilismy malej hustawke, a brat jej kupil laleczke pluszowa ''my first doll'' sam ze swojej inicjatywy i ze swoich pieniedzy ktore dostal na urodziny, az mi sie łzy cisnely do oczu ze wzruszenia :zawstydzona/y:

A ja dostałam okres :wściekła/y::wściekła/y: :wściekła/y: , a wy dostalyscie juz pierwszy okres po porodzie?

Dzieki dziewczynki trzecie dziecko a czasami człowiek nie pomysli dobrze nie przypomni sobie a w panike wpada:zawstydzona/y::-p moja przez sen to tak stenka kwenka czasami ze masakra i zdaza sie jej spac z,, niedomknietymi,, oczkami:szok::-) .Byłysie juz na katroli u gina ja sie wybieram za tydz na katrole i cos anty:-p i ciekawa jestem jak te moje miesniaki czy znikły czy wrecz przeciwnie :dry: no i powoli zycie intymne trzeba by było przywrocic;-):-p:-D.... co do spania to młoda w nocy rekord pobiła spała 6,5 h:szok::-D za to cały dzien steka i spac nie chce :eek:

reklama
ja w ogole dzis bylam w szoku jak bylismy w szpitalu. badali Malego to oczywiscie sie skarzyl donosnie a potem zasypial bez smoczka bez lulania i spal do nastepnego badania. jakby mi dziecko podmienili :-D

poki co u mnie na okres chyba za wczesnie, dopiero 4 tygodnie minely, na kontrole sobie pojde jakos w srodku listopada. ale ze ja zawsze mialam nieregularne wiec zobaczym jak to bedzie. ale jak sobie mysle ze co miesiac znowu hurtowe ilosci podpasek to nieee, w ciazy bylo fajnie pod tym wzgledem :tak:

jejku synek ma dopiero miesiac a juz daje mu espumisan, dicoflor i mleko specjalne... troszke mnie to zalamuje ale jak ma pomoc [a pomaga] to no coz trzeba... najwazniejsze ze ten refluks wykluczony.

ja chyba bede nadopiekuncza zeschizowana mamuska :-D:-D:-D

Do góry