reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

Tygrysek- mam nadzieję,że jednak ta różnica będzie większa i tym razem nam się upiecze :-)

Mały śpi. Zjadł na kolację 210ml mojego mleka- dobrze,że miałam zapas zrobiony :szok:
Teraz tylko napić się Karmi, ogarnąć i odpoczywać.....
Spokojnej nocy wrześniówki.

reklama
Nie moge uwierzyc!! moj synek spał dzis 4 godziny, dwie na spacerku i dwie w wozku jak wrocilismy:szok::-D i głodny nie byl??? no jak to?:szok: alez on wydziwia:-D wstal o 18.50 a ja juz przezywałam,że co on bedzie robil w nocy tym bardziej,że maz na nocke poszedl to juz w ogole sama z malym bym buszowala po nocach :-D ale wykapalam go, pogadalismy itd posluchal nuty z radiobaby co dzis ktoras wrzucila dostal cyca i zasnal:szok::szok: niepowiedziane,że zaraz mu sie odwidzi ale poki co spi 30min:-D:-D a ja czekam na film przyjaciolki jest swietny a dzis moge go obejrzec:-):tak: oby!!

A ja mam masazystke w domku:-)szwagierke fakt jeszcze sie uczy ale masuje swietnie:-) dzis wlasnie mnie wymasowala zebym znow miala sily nosic mojego klocusia:-) dzis tak sie przygladalam i stwierdzam,że on zaraz nie bedzie sie miescil w wozku:szok:musi do wiosny!!! haha

W ogole on jest taki silny az jestem z niego dumna:-) na brzuszku uwielbia glowko ladnie trzyma i sie rozglada. A w nocy patrze a on spi sobie na boku i sie podnosil!!! az oczy przetarlam normalnie glowke mial kilka cm od podusi w szoku bylam!

ciekawe jaka bedzie noc? Wam kochane zycze spokojnej i przespanej nocki no i sobie tez:-)

Jak czytam o tej zazdrości starszaków to aż mi smutno się zrobiło. U mnie bardzo pozytywnie, Ada zakochana w swojej siostrze, ale naprawdę sporo pracy włożyłam w to by takie podejście miała to raz, a dwa bardzo dużo uwagi Jej poświęcam i teraz, a jak nie mogę to daję albo zajęcia typu malowanie wodą albo zachęcam Ją do pomocy, przerabiając to w zabawę, np, gdy zmieniam pieluszkę i Weronika leży sobie na kanapie to wołam "kto pierwszy złapie nóżki/rączki/brzusio/paluszek itp?" i Ada zachęcona zabawą łapie nóżki, a ja udaję, że łapię. W ogóle jakaś taka kreatywność mi się zwiększyła.

Witam porannie:-) noc spokojna bo moje dziecie w dzien mamusi popalic daje ale w nocy od jakiegos czsu budzi sie tylko raz ok 3-3.30 wtedy biore ja z łozeczka do nas pociumka cyca i spi dalej:-) U nas takich objawow zazdrosci nie było musiałam tylko młodego pilnowac bo resoraki młodej do łozeczka wrzucał ''bo ona bawic tez chce sie'':-p albo raz jak na lezaczku lezała to ciastkiem ja nakarmic chciał ''bo ona głodna'':-D...A teraz taka roznica duza jest ze wszyscy wkoło małej skaczemy :szok::-Dostatnio mała w lozeczku kwekła dwa razy a Szymon do mnie no mała płacze nie słyszysz :-pa ona stekła tylko:-D ...

Mluszek ja to samo wczoraj pomyslałam jak młoda w gondoli sie przeciagała ,jaka ona długa juz a gdzie tam marzec:szok::-)

Miłego spokojnego dnia;-):-)

Moja mama się śmieje, że Weronika za chwilę całą gondolę zajmie, a ja mam najdłuższą gondolę jaką można kupić, bo to był jeden z warunków jak wózek kupowałam dla Ady. A Weronika dłuższa i w ogóle większa niż Ada w tym samych tż.

My dzisiaj uciekamy do Poznania, trzeba troszkę zakupów zrobić na zimę, jakieś rajstopki, grubsze skarpety, sweterek itp. Do tego jadę poszaleć do Ikei troszkę, pierdół mi potrzeba :-p No, a o 16 spotykam się z psiapsiólami, będzie dzieciarni, że hoho, a organizatorka jeszcze w ciąży. Także temat pewnie będzie przewijał się jeden "dzieciowo" :-p

no witam fasolowa witam - widze, ze Ty tez ranny ptaszek, jak ja :)
Moj Nacik od paru dni idzie spac o 18 , budzi sie o 23.30 (mleko), potem o 3.30 ( mleko ) a potem 5.30 i 6.30 , no i bujaaaaamy sie w bujaku ... i jęczymy ;) i jęczymy ... he he ...
no i kuzwa czy wasze dzieciaczki tez swiruja czasami przy butli, kurde od dwóch dni mamy dzien swira, raz ładnie wypija mi 120 a innym raze krzyki wrzaski i jakies dziwne 40 , 50 co półtorej godziny, dławi sie , wierci , a przeiez smoka nie zmieniam.

Mąż mi pojechał po ciacho do kawki , która zje ze mną ?;-)

lili - udanych zakupów i miłego posiedzenia ;)

Palma mojej tak sie zdarza choc nieczesto ja wtedy pionizuje i odbijam i probuje znowu czasami pomaga a czasami robie chwile przerwy gadam i do niej i probuje znowu ...moja tez charakterna jak moj m ostatnio stwierdził ze trzy baby i wszystkie nerwozy plus suczka wariatka a ich tylko dwoch biedakow:-p :-D

reklama
Do góry