reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

Gorgusia właśnie! 12.12.12 dziś:-D Ja brałam ślub 08.08.08:-)
Palemka Adola też nogi jeszcze do góry nie zadziera, ona to leniwiec ładny. Tu Kaci jak miał 3 miesiące kaciii.jpg

reklama
Palma-ćwiczymy i właśnie też to wkladanie stopy do buziaka nam się udaje,ale Kac chyba nie wie,że to jego element :-p
I u nas na rączki jest po 18,a tak to grzecznie leży na kanapie lub na macie albo siedzi w bujak postawionym na stole. Kacper uwielbia swój przewijak:-) bawimy się na nim nawet godzinę :tak:

Palma moja co prawda przebiera nogami w powietrzu jakby udział w maratonie brała tak pedałuje:-p:-Dale tak wysoko nie zadziera nie łapie i do dzioba nie wsadza wszystko w swoim czasie kazde dziecie inne i w innym czasie rozne rzeczy robi .Moje trzecie a kazde inne w rozwoju psycho -ruchowym:tak:,zreszta Axsa to zademastrowała pieknie fotka synusia :-p:-)

axa - ale Kacuś do Ady podobny :))))

gorgusia - po 18 :szok: zazdroszczę, moja po 18 śpi juz na noc, ale do 18 od 6 rano noszę ją na rękach, mamy

bujaka , huśtawkę i milion innych cudów, nic nie działą, a jak bym ją na macie położyła, albo na łóżku - olabogaaaaaaaaaaaaaaa :szok::szok::szok: chyba by mi "w pysk" dała:-D:-D:-D:-D:-D hahahhahahahah

fasolka- no wiem, że na każdego pora, ja mam teraz jazdę po wizycie mojej tsciowej :cool: głupek ze mnie :confused2:

A wiecie co, patrze wczoraj a mój Kaci ma na dole szparę między jedynkami i to sporą, obejrzałam zęby, a mu się dwie jedynki na dole bujają:szok: :-D szkoda ząbków, bo Kaci ma ząbki bez żadnego ubytku, zresztą wszystkie moje dzieciaki mają takie zęby, i zawsze było mi żal jak wypadały. Rany jaki mój synek duży, zęby zmienia. A Emi 13 stycznia 18-nastka, a 17 egzamin na prawko. Dobrze, że mnie Ada odmładza:-D
Fasolka ma rację, każdy dzieć inny. Kaci był najzdolniejszy. O rany właśnie przypomniało mi się, że w nocy miałam sen, że Ada już sama siadała:-D Haha, a ona nawet głowy nie chce podnieść:-)

Ja do Zuzolki dzisiaj:
- powiedz słoneczko kocham cię mamusiu
na co moje dziecko:
- ach :D
chyba oznacza to tak :-D

ja mam dziś schizy, bo mi młoda ciągle podsypia, a tak zazwyczaj nie śpi

już 3 raz od 7
a spała ponad 9 godzin
boję się czy coś jej nie jest

moje serduszko takie grzeczne
zajmie się sama na macie edukacyjnej, na leżaczku, a ja tylko czasem doskakuję - jak muszę coś zrobić
bo inaczej to lubię sobie z nią siedzeć i gadać

wczoraj udało mi się nawet wyszorować łazienkę, a trwało to ponad godzinę - że też nie znam żadnego czary mary :)

wczoraj po ponad miesiącu wreszcie pojawili się fahmany dokończyć kuchnię, ale za to nie wzięli kasy za półkę dodatkową

prezenty zakupione
elegancka kiecunia dla niuni też house manager - kreatywna kura domowa: Sukienka dla Misiuta ;o)

jeszcze tylko torta chcę zamówić na chrzest, bo babcia funduje, a byłam w piekarni i powiedzieli mi że za tort na bitej śmietanie 40zł

a co do lekarza to byłam u kardiologa i z wrażenia, że czekałam na niego prawie 4h nie powiedziałam najważniejszego ;/

już chcę mieć za sobą chrzest, nie lubię takich imprez :dry::sorry2:

zakupiłam sobie groupona na czyszczenie ząbków, bo zażywaniu w ciąży żelaza - cyckaniu go - zrobiły się lekko żółtawe
a i jutro chcę kupić spieniacz do mleka z biedrony :)
dobrze, że mamy jeszcze bony od m z pracy to nie umrzemy póki co z głodu

miłego dnia :-)

Dziewczyny ratunku....znowu mam zapalenie w prawej piersi. Strasznie mnie boli....Napchałam sobie kapusty w stanik,wzięłam paracetamol,ściągnęłam mleko i boli strasznie mocno :-( Do tego mam dreszcze,więc przypuszczam,ze temperatura niedługo się pojawi :-(

już ktoś chyba o tym pisał
a może m odciągnąłby ci??? jako ostatnia deska ratunku

ja się śmieję, żeby mi mój zaczął cyckać to od razu będę mieć więcej mleczka :D

czesc dziewczynki
mam chwilkę bo starszak na nocniku siedzi :)
Adriankowi wyszedl gronkowiec zlocisty... jutro idziemy na szczepienie więc zobaczymy co lekarka powie,..

Dolores no wlasnie opierniczyl, ze wzięla te rzeczy mimo, ze one będą u mamy...no wszystkich Sebek zaskoczył :tak:

współczuję Adriankowi, zdrówka i kciukasy &&&&&&&&&

to ja na twoim miejscu oddałabym obcym
a tak apropos ubrań, wczoraj m ubierał Zuzkę po kąpaniu i okazało się, że w śpiochy 62 nie wchodzi, a ja niecałe 3 tygodnie temu zapakowałam 2 pudła rzeczy 56, a wczoraj kolejne 2 rozmiaru 62
na szczęście rozmiar rozmiarowi nie równy i niektóre 62 jeszcze będą dobre

Dziewczyny,a wasze Maluszki spia same w lozeczkach w nocy? bo moj spoczko zasnie,a czasami wybudzi sie po 2 h i placze,bo spiacy,ale zasnac juz tam nie zasnie,wiec ja go do siebie i baaa spi jak zabity...
Nie chce go przyzwyczajac,ale zbytnio nie wiem jak mam go uspokoic jak sie przebudzi ( a glodny byc nie moze,bo to po jedzeniu godz -dwie)... :baffled: jak jest u Was?

moja Zuzka śpi w nocy w łóżeczku

Na bolące piersi dobry prysznic goraca woda..przynajmnej mi pomaga:)
Widze Axi weekendowy odwyk od forum:)
Ja wczoraj mialam taka akcje z Mezem do tej pory ie smieje:D
Mała lezala na przwijaku jak zmienialam jej pieluszke i obok lezał jej smoczek ,który przez przypadek osikala:) mówię do M zeby poszedl zrobic ze smoczkiem porzadek zeby mogla go dalej czasem do buzi wlozyc( bo za bardzo nie lubi) i poszedl...wiadomo,ze trzeba wyparzyc a on przychodzi po 2 min ze smoczkiem i mi daje..to pytam juz wyparzyles?!?! on: nie umylem ja: ale trzeba wyparzyc on: a jak umylem mydlem antybakteryjnym to nie wystarczy???
moja mina bezcenna!!! i poszedl go wyparzyc..:D

oooo ja cię pierniczę :-D
ale się uśmiałam

ostatnio miałam chęć wypucowania małej rączek antybakteryjnym jak widzę, że ktoś ją po rączkach całuje
m mi powiedział, że mam schizy :D

hymmm to jednak ta siekiera pod choinkę dla teścia to nie wiem czy dobry prezent i tak relacje są "cięte" no ale to w końcu od mikołaja będzie :-p:-D

to ta sikiera może na przerwanie tych ciętych relacji;-)

Witam porannie:-)u nas nocka ok wieczorem młodej sie poprzestawiało i chodzi spac o21.30:szok:ale spi ładnie do rana:-p ide kawe zrobic bo jakas niewyspana jestem :confused:ale tak to jest jak sie poł nocy filmy oglada:-p:-D

no to ja tak miałam z dzisiejszą nocką
ale młoda spała do 7 więc trochę się wyspałam
ale tylko trochę :-D

Ale mnie cyc boli...gorączki już nie ma,ale cyc jeszcze obolały i czerwony. Ech...z tym moim karmieniem. Z każdym kolejnym zapaleniem mówię sobie,że to koniec z karmieniem,ale nie umiem sie z nim rozstać. Tak się do laktatora przyzwyczaiłam :-p
Ja nie biorę witamin,ale jakieś chyba powinnam zacząć. Wypadania włosów nie zmniejszą,ale może trochę mnie wzmocnią.
Mój Kacper rzadko się śmieje na głos, nie przekreca się w żadnym kierunku- tylko kręci się wokół własnej osi :-p Ale na każdego dziecia przyjdzie czas i nie można się stresowac.
Teraz Kacek śpi. Miał fajną noc- stańko od 21 do 8 i dwie krótkie pobudki na jedzonko.
Dziś bez spaceru,bo boję się cyca przeziębić.

Boicie się końca świata? Jeszcze niecałe 2tyg :-p

Jak będzie koniec świata
To dobrze
Bede gotowa
Mam nadzieję
Wezmę córke w objecia
Męża pod rekę I pójdziemy
Do lepszego świata
Bez bólu I lęku
Pełnego miłości

A jak nie będzie
Cóż-trudno
Bedę czekać z niecierpliwością
Z tęsknotą bedę wypatrywać dnia
Końca świata
Lepsze to niż śmierć
Choć I tak trzeba będzie umrzeć
by przejść
Do lepszego życia
10.12

Ekspert Służby Celnej w stopniu młodszego rewidenta celnego melduje się!

czyli w skrócie - jestem celnikiem.
I już mnie po tym wyznaniu nie lubicie hehe.

no to w razie czego mamy chody
na jakim przejściu powołać się na znajomości:-D:-D:-D

Moja nawet nie probuje sie przewrocic, jeszcze sie nie martwie ale zaczynam juz myslec co jest.:baffled:Chichra sie zwlaszcza do obcych, usmiecha sie na dzien dobry.
Co do pytania o lekarza tutaj zeby isc do ginekologa to musze miec skierowanie od gp a ona uznala ze to normale.Jak sie do 3 mies nie skonczy polog to ide raz jeszcze.

Wiecie dzis mialam fatalna noc nie dosc ze zasnela ok 22 to o 12 na cyca a potem o 2 w nocy cyrki zaczela odstawiac. Jak na lozku je i przysnie lub na rekach bo trzymam chwilke do odbica to jest dobrze i spi co ja do lozeczka daje to ona w ryk.i tak do 5 rano :nerd::no:. Az zaczelam szukac informacji na internecie co jest i nie wiem. Albo wymusza spanie na rekach lub w lozku, albo byla wyspana tylko przeciez nie moge jej pozwolic zeby sie bawila w nocy. Pomozcie i napiszcie co mam z nia robic??:szok: Teraz spi po 4 krotnym odkladaniu do kolyski bo chciala na rekach i plakala.
Dziewczyny dziekuje za pomoc z tymi cytatami mam nadzieje ze sie wgra tak jak planuje.:-)

no to ile można nie mieć @???
bo ja po porodzie ponad 3 miesiące

A no właśnie, dziewczyny jutro jest 12/12/12 Magiczna data:-) Coś trzeba jutro zrobić, bo w takich dniach zazwyczaj sie wszystko udaje. No i moja niunia kończy 3miesiace jutro :cool2:

to ja puszczę totka :happy2:

tak,powiedzialam to lekarce,a ona ,ze nie ma zadnych przeciwskazan (nie mozna szczepic tylko wtedy, kiedy dziecko goraczkuje). Zanim go jednak zaszczepila to kazalam jej go osluchac...co zrobila,ale z laska,ze szok!:confused:

o jeruna
tacy lekarze to się mijają z powołaniem
moja jest takamiła i uprzejma, że mi bokiem czasem wychodzi
i wszystko zbada, odpowie i pyta czy coś jeszcze...

Hej ho:-)
My wstaliśmy po 9 ale w domu zimno i nie wychodziliśmy z łóżka czekając aż nam ktoś łaskawie nagrzeje
Arturo teraz ucina sobie drzemkę a ja kończę kawusie;-)

Najlepszego dla wczorajszych i dzisiejszych miesięcznic Bąbelków :-):-)

Gorgusia- uważaj na te grudkę, mi też sie taka zrobiła jak karmiłam, ale już przy końcu mojej przygody z KP, i mnie to zaczęło boleć, wzięłam prysznic i pod prysznicem rozmasowałam pierś, a potem położyłam się i tak na leżąco jeszcze masowałam ( wręcz uciskałam) i po chwili tak mi zaczęło mleko wyciekać i tak naciskałam do skutku aż grudka się zmniejszyła a potem znikneła. Spróbuj tak może pomoże, bo fakt faktem ciężko to rozmasować..
Plama- mój ostatnio wykorzystuje mnie strasznie, odłożę żle na rękach noszę zle, poloze znowu O! teraz moze być, i tak w koło macieju. A jeszcze odkąd odkrył swoje możliwości głosowe to drze się jak kot, i nie beczy tylko własnie sprawdza swoją skale i naszą wytrzymałość na ilość decybeli
Dziewczyna- &&& żeby jutro w końcu wszystko się wyjaśniło z małym
Axa- mój tez nie kwapi się nóg podnosić, wierzga nimi jak motorówka ale zeby wykminił że to jego te kończyny to jeszcze nie. A ile razy patrze na tego Twojego synka to normlanie nie moge schrupałabym w całosci taki slodziak :-):-)

Doloress- może pogoda tak na Twoją kruszyne działa. Mój Kac dziś o 10 wstał,a teraz znowu śpi. Spoookojnie. Fajnie o tym końcu swiata napisalas. Ja jeżeli faktycznie miałoby się to stać to zgadzam się po 16,bo wtedy już jest M w domu po pracy :-p
Dałam wczoraj Małemu soczek gruszkowy :-) Pił cały zadowolony :tak:
Jej...prezenty. My chyba będziemy zmuszeni z Małym jechać do Galerii,bo nie mam go z kim zostawić...czarno to widzę...
Idę wózek na spacer ogarnąć...

Edit

Mafu- ta moja gruda wielgaśna jest. Jak macam cyca to mam wrażenie,że zajmuje całą pierś. Czerwoną mam całą prawą stronę piersi aż do pachy. I ilość pokarmu bardzo mi się zmniejszyła. Ścigałam jednorazowo 120-140ml a teraz ledwo 90 ściągam. Muszę mm podawać.

Ostatnia edycja:
reklama
Gorgusia mam taką nadzieję, ale ona nigdy tak nie podsypia.

Dasz radę z prezentami... Małemu może się nawet spodoba cały wystrój itp. Nie będzie tak źle:-)

Do góry