reklama

Wrzesień 2014:)

Cześć dziewczyny :)
Człowiek idzie spać o 22 i już wszystko go omija. A potem siedzę z rana i nie mogę nadrobić, a jeszcze w piżamie jestem :szok:
MinieMe, Maddlena, aiwpa trzymam mocno kciuki, będzie dobrze!!! :)
Catedra, przywitam Cię, ale powiem szczerze, że czytając twoje posty zastanawiałam się dlaczego ktoś ma w sobie tyle złości i żółć wylewa na naszym spokojnym forum, gdzie może i się adorujemy ale poważne tematy też były i byłyśmy w stanie poskromić nasze hormony. Każdy ma swoje zdanie ale... więc szanujmy się proszę, bo złość piękności szkodzi :) p.s jesteś w 14 tygodniu już?? to chyba jesteś sierpniówką?? ja jestem w 10 i termin mam na 17 września...:)
Dziewczynki, co do winka, piwka itd. Bavaria jest na 100% wolna od alkoholu, pozostałe mają śladowe ilości lub 0,5%. Ja przez całą ciążę nie sięgnę nawet po kroplę. Skończyłam studia związane ze zdrowiem i wiem, że to naprawdę szkodzi. Oczywiście są kobiety, które się napiją i nic się nie stanie ale po co ryzykować FAS?? pomyślcie o tym proszę...
Idę się ubrać wreszcie, bo dziś jadę do siostry i będziemy piec pizzę i spacerować w blasku słoneczka :)
życzę wam wszystkim miłego i spokojnego dnia :-)

mam termin na 14 września. Więc jestem w 10tym...

Ja też jestem przeciwna picia jakiegokolwiek alkoholu w ciąży. Myślę, że te kilka miesięcy można wytrzymać. A wiecie czego mi najbardziej brakuje .... serów pleśniowych. Czytała, że nwet fety nie powinno się jeść :(

mozna jeść wszystkie polskie i większość innych. Bo to chodzi tylko o to, że nie mogą być z niepasteryzowanego mleka. A te nasze turek itp są z pasteryzowanego. Przeczytasz na każdym opakowaniu.

amaliee tzn jego dziecko czyli w brzuchu po porodzie może ubezpieczyć , a moje dziecko już nie tzn Miłosza

kobieta w ciąży i dzieci są ubezpieczone przez Państwo. Nikt nie ma prawa odmówić opieki lekarskiej dziecku. Kobieta w ciąży z automatu jest objęta również ubezpieczeniem w pl

reklama
czesc dziewczynki, czytam Was regularnie ale jeszcze nie było okazji się odezwac. Postanowiłam jednak dołączyć aktywnie do Was, bo w kupie raźniej. Od wczoraj siedze w domu na L4 bo pobolewa mnie brzuch, dziś mam wizytę u lekarza (po l4) to skonsultuję to z nim. Póki co biorę nospę i przechodzi. Czy któraś z Was bierze w ciąży duphaston?
Pisałyście o piciu piwa w ciąży, ufff pocieszyłam się, że nie tylko ja tak lubię alkohol, że jego brak w ciąży jest dla mnie trudny.;) Dzisiaj śmigam poszukać Bavarii :) trzymam kciuki za wszystkie wizyty szczególnie te prenatalne.
Lena Witaj ! Tak ja biore i dupka i luteinę i nospe tez 3 razy dziennie mam przepisana ale staram sie brac wedle potrzeby :)

Nie moge sobie pojechac tak po prostu. Tutaj to dziala troche inaczej. W szpitalu jest oddzial od takich wczesnych ciaz i krwawien ale tam trzeba najpierw zadzwonic. Juz dzwonilam i powiedziala mi kobieta ze to moze byc ta krew ktora znalezli w macicy przy ostatnim usg jak tam robilam tydz temu bo tez mialam krwawienie. Powiedziala ze wlasnie bedzie to brazowe bo to stara krew i na razie mam sie nie martwic i nie przyjezdzac do nich i czekac do jutra czy przejdzie czy nie. Ale jak z czasem bedzie sie to zmieniac w zywo czerwona krew to mam zadzwonic jeszcze raz i wtedy prawdopodobnie mnie przyjma. Na razie czerwonej jest bardzo malo, jakby tylko raz byla taka czerwona plama a reszta nadal jest brazowawa... Takze jeszcze bede czekac i zobacze co sie bedzie dzialo... Ale stresuje mnie to bardzo mocno :( zaraz bede plakac...
nie placz to ten czas kiedy Smerfik juz czuje nastroje mamy - tylko zrelaksuj sie i duzo odpoczywaj :)

nie nie,mi nic nie płacili,ale te 6msc miałam ich z głowy,nie musiałam jeździć sie podpisywać,ani pracy nie szukali w tym czasie...

matko,ależ mnie skurcz złapał...musiałam sie połozyć na chwilę

o to serduszkowe takie zywkłe usg pytam,czy już wszystkie widziałyście serduszko bijące
tak ja tez mialam - splakalam siie jak dziecko :)

Sawi, Smokyeyes, Nie stresujcie się. Zobaczycie jutro i będziecie się tym bardziej cieszyć bo się naczekałyście dłużej niż inne ;-)
Dokladnie tak , bedzie wszystko dobrze :)

Sawi, Smokyeyes, Nie stresujcie się. Zobaczycie jutro i będziecie się tym bardziej cieszyć bo się naczekałyście dłużej niż inne ;-)

dokładnie :) i zobaczycie już ładne dzidziusie :)

mam termin na 14 września. Więc jestem w 10tym...

mozna jeść wszystkie polskie i większość innych. Bo to chodzi tylko o to, że nie mogą być z niepasteryzowanego mleka. A te nasze turek itp są z pasteryzowanego. Przeczytasz na każdym opakowaniu.

kobieta w ciąży i dzieci są ubezpieczone przez Państwo. Nikt nie ma prawa odmówić opieki lekarskiej dziecku. Kobieta w ciąży z automatu jest objęta również ubezpieczeniem w pl

o serach pisałam to samo :)

a jeśli o ubezpieczenie chodzi to jak corka miała 3 miesiące szłam z nią do lekarza to sie pytali czy ubezpieczona jest bo inaczej jej nie zbadają...
Myślałam że szlak mnie trafi... ale na szczęście ubezpieczenie było załatwione od razu :)

Leze w lozku i sie nie ruszam. Na szczescie moj tesc u nas jeszcze jest wiec sie zajmuje chlopakami i moge polezec :) no zobaczymy co sie dalej wydazy... Jakos ta moja 3 ciaza stresujaca jest bardzo... A myslalam ze bedzie gladko jak z pozostalymi.

Lena witaj :)

Kusiak odpoczywaj dużo, dobrze, że masz pomoc teścia:tak: Będzie dobrze:)
Ja mam dzisiaj też lenia, ale trzeba mieszkanko ogarnąć po weekendowych przeróbkach:)

o jezuu.. ja dzisiaj też mam takiego lenia że szok ...
wstawiłam teraz rosołek bo mi się chce już od jakiegoś czasu :) piękne zapachy :) a jutro myśle może pomidorowa będzie bo też bym zjadła :)

tylko nie wiem co na drugie danie hmmm.. jakieś pomysły ? co dziś pichcicie ?? :)

kusiak fajnie że teść wspiera i pomaga :) ty sobie poleż odpocznij a będzie dobrze :) plamienia się zwiekszają? czy zmniejszają powoli ?? tak sobie myśle może masz dzisiaj terin miesiączki ktory byś dostała ?

buble jakich przeróbkach ?? :) co robiliście ? :)

Cześć dziewczyny
Wpadłam się przywitać

Nie spałam pół nocy zatkało mi nos, teraz też nie jest lepiej czym się leczycie, jakimi domowymi sposobami?

I powodzenia wizytującym dzisiaj.

A i odebrałam wczoraj badania na grupę krwi przeciwciał nie stwierdzono, ale miałam stresa przed tym wynikiem, a jutro wizyta.

Ja się właśnie powoli zwlekam z łóżka bo o 14 trzeba będzie pojechać po córcię do przedszkola... Na szczęście obiad już wczoraj machnęłam, gulasz. Ale ktoś wczoraj wspomniał o plackach i wciąż mi chodzą po głowie, więc pewnie po powrocie będę smażyc placki :tak:

reklama
Ania// Mężul panele kładł(bo po wcześniejszych właścicielach, na podłodze były płytki) i przestawiliśmy trochę mebelki:) Ale do tych paneli trzeba było wynieść wszyściutko z pokoju i mój meble wstawił, a ja muszę do nich wszystko znowu poupychać, a trochę tego niestety jest:P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry