• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2014:)

Joani na taki ruchomy pas też bym się nie zdecydowała. Dzięki za podpowiedź.
To samo usłyszałam od mojej pani gin po usg, że niepotrzebnie się naczytałam o różnych chorobach w internecie.. Masz rację, nie można popadać w skrajności i widzieć wszystko w ciemnych barwach. To będzie pierwszy weekend od dłuższego czasu bez żadnych imprez rodzinnych, spotkań, muszę w końcu znaleźć czas dla siebie, zrelaksować się. Dzięki za wsparcie!

elleni Ale musi być to miłe uczucie:happy2: Ja kilka razy wyczułam kładąc rękę na brzuch jakby takie przelewania. A jak sobie przypomnę, jak wczoraj dziecko nogami machało na usg, jakby gdzieś biegło, to może to jest to przelewanie, ale pewności nie mam. A w której części brzucha to czujesz? Bardzo nisko?

reklama
Witam się wieczorkiem. Zaczytałam się i tak mnie wciągnęło, że nie zaglądałam na BB.

Wszystkim chorym kobietkom życzę dużo zdrówka i szybkiego powrotu do formy.
Też mi się wydaje, z spodnie z "wyższym" panelem wygodniejsze. Ale to zależy, nie każdy się czuje...
Piszecie o ruchach. Też mam wrażenie, że czuję jak mój maluszek się rozpycha... W sumie to już 14 tydzień, więc chyba to możliwe. Nie czuję tego codziennie, przeważnie jak siedzę z nogami wyciągniętymi do przodu, to czuję...

dobranoc kobietki.

Bigbi tak, nisko. Teraz nasza macica sięga do linii włosów łonowych ;) ja jak słucham malucha detektorem to detektor mam dosłownie nad kością łonową.
O znalazłam w necie na jakiej wysokości jest dno macicy w poszczególnych tygodniach ciąży:-) my jeszcze nie łapiemy się bo dopiero pokazuje od 16tyg ale można sobie wyobrazić.

Dno macicy znajduje się:

• w końcu 16. tygodnia: 1-2 palce nad spojeniem łonowym,
  • w końcu 20. tygodnia: 2-3 palce poniżej pępka,
  • w końcu 24. tygodnia: na wysokości pępka,
  • w końcu 28. tygodnia: 2-3 palce powyżej pępka,
  • w końcu 32. tygodnia: w połowie odległości między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym,
  • w końcu 36. tygodnia: przylega do łuków żebrowych - najwyższe położenie dna macicy
  • w końcu 40. tygodnia: 1-2 palce poniżej łuków żebrowych, a więc w przybliżeniu na tej samej wysokości, co w końcu 32. tygodnia ciąży.

Hej :))) naprawde jestescie aktywne :))) tyle wpisow :) Zycze duzo zdrowka tym ktore zle sie czuja :( ja powoli wychodze z objawow 1 trymestru co bardzo mnie cieszy :))) piszecie o foteliku ja zaszalalam i kupilam wozek w 9 tygodniu :) hehe zawsze myslalam ze to szalenstwo ale zycie potrafi zaskoczyc :)) byla okazja i nie potrafilam sie powstrzymać :)) kiedys zastanawialam sie nad siedzonkiem cybex dla corki ale nie pierwszy tylko kolejny dla starszaka posadzilam w nim corke i byl bardzo niewygodny nie dala rady wygodnie sie ulozyc wiec zrezygnowalam. Polecam tym mamusia ktore beda pierwszy raz robic zakup wozka udac sie do sklepu i dokladnie obejrzeć wybrany model przed zakupem, na internecie mozna kupic taniej ale lepiej wiedziec przed kupnem co sie bierze :))) a spodnie z wyzszym panelem zdecydowanie wygodniejsze :)))) ja zakupilam bardzo wczesnie poniewaz wszystkie moje stare spodnie byly bardzo obcisle :))) druga ciaza wiec brzuszek szybko sie pojawil juz nie wspominajac jak wyglada po objedzie ;))) wypycha sie jak w 6-7 miesiacu (w pierszej ciazy ):)))) heheheh no coz taki urok :)))

Elleni dziękuję za rozpiske :) te moje przelewania są ze 3 palce wyżej więc to pewnie jelita ;)

Jadę do pracy, dobrze że już piątek :) Życzę Wam miłego, spokojnegi dnia. 3mam kciuki za Anusieszymka za dzisiejsza wizytę&&&

Dzień dobry :)

dzięki dziewczyny :) obudziłam się dzisiaj bez bólu piękne uczucie :) wczoraj gorący prysznic na nogi póżniej wysmarowałam porządnie amolem i pod kołdrę.. chyba pomogło, mam nadzieję że już nie wroci :)
jestem pewna że to nie bol z powodu ciąży z corką bolało strasznie biodro w ciąży wręcz czasami miałam wrażenie że wyskakiwało ... a ten bol na grypę już wczześniej też takie miewałam ale wiecie polopiryna czy inne leki i spokój a teraz pozostały same domowe sposoby :)

jeśli chodzi o spodnie to też uważam że z wysokim panelem są dużo wygodniejsze.. miałam jedne z niskim i zjeżdzały co jakis czas i poprawiać trzeba było...a póżniej zaczeły uciskać...

chorowitką życzę zdrówka :*

Nie widzę żeby jakieś wizyty dzisiaj były .. jak coś to &&& zaciśnięte jakby jednak ktoraś miała :)

anusiaszymka ty chyba masz na dziś przeniesione prenatalne prawda??? :) Więc &&&&& bardzo mocno zaciśnięte :) i czekamy na relacje :)

moje już w poniedziałek :)

miłego dnia :*

Witam sie i ja.
W poniedzialek mam wizyte, zapomniala, ze musze zrobic badanie moczu i teraz szybciutko musze sie ogarnac i podjechac.
Ania ciesze sie, ze bol minol.
Anusiaszymka &&&&& za prenatalne. Jesli jeszcze ktoras ma dzisiaj wizyte, to rowniez zycze powodzenia.
Chyba nie witalam sie jeszcze z kolezanka Nikoo wiec robie to teraz;-)
Milego dnia, wrzesnioweczki:-)

Witam dziewuszki :)
Dziś rano wstałam z bólem brzucha ale potem okazało się, że to jelita.
Jabłko zjedzone oby mnie mdłości nie dopadły a M robi śniadanko, czuje jajecznicę, nie wiem ile jej zjem ale jakoś chyba nie specjalnie mam na nią ochotę.
Trochę ogarnąć domek, zrobić obiadek i popołudniu spacerek, tylko ta pogada znów kiepska, ale ile można w domu siedzieć.

anusiaszymka trzymam &&&& za wizytę :)

Miłego dzionka :)

reklama
Czesc dziewczynyny!
Dlugo mnie tu nie bylo ale po prostu tak sie zle czulam ze nie mialam sily nawet zajrzec do kompa nie mowiac juz o czytaniu forum :baffled: Jakos bardzo ciezko przechodze ta ciaze. Poprzednia byla mimo wszystko nie az tak meczaca:no: Ciagle bole brzucha i do tego non stop niedobrze powodowalo ze po calym dniu bylam po prostu wykonczona. Nie robilam nic tylko lezalam :frown: Teraz wracam troche do zycia ale musze sie oszczedzac, bo jak tylko zaczynam cos robic w domu to zaczyna mnie bolec brzuch. Na szczescie z maluchem wszystko w porzadku. Mielismy w zeszlym tygodniu wizyte na badaniach genetychnych i wszystko swietnie wyglada. Wszystkie pomiary i wyniki super no i okazalo sie ze bedzie chlopak. Ja chcialam dziewczynke ale jakos po tej informacji i po tym jak cieszyl sie moj maz stwierdzilam ze moze to i dobrze. Zycie bedzie ciekawsze :) I suma sumarum ciesze sie z bedzie chlopiec :) Czuje juz jak mnie smyra konczynami w gornej czesci brzucha. Fajne takie gilgotki jak piorkiem :-):-D Duzo wczesniej je czuje niz przy corce. Mam nadzieje ze uda mi sie zagladac teraz tutaj czesciej.
W tej ciazy zaczynam tez z 2 kg mniej wiec sie ciesze ze moze nie przytyje za bardzo i nie zostanie mi to pozniej w postaci pamiatki po ciazy. Chociaz ciagle mam ochote na slodkie i wcianam jak nie czekolade to loda albo inne slodkosci ehhh :angry: ale tez i na owoce :-)
Milego dnia wam zycze mamuski i samych pozytywnych wiadomosci i dobrego samopoczucia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry