reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

kicia- wydaje mi się, że to zależy od szpitala... ja z julką miałam robione usg na ok 1-2 dni przed porodem, a że wszystko było w jak najlepszym porządku, w dniu porodu już nie miałam...

karolinna- mnie od jakiegoś czasu też męczą takie bolesne twardnienia i spinanie... w związku z czym ginka zaleciła mi nospę 3x dziennie i więcej odpoczynku...

reklama
karolina mi lekarz tez mowil ze w drugiej ciazy macica czesciej "cwiczy" wiec czesciej jest spieta ... na wszelki wypadek wez nospe ...

mi trudno powiedziec i porownac bo pierwsza ciaze mialam problemowa wiec spiety brzuch to byla norma ... teraz czuje czesto napiecie brzuszka, gorzej martwi mnie klucie jakby w pochwie hmm sama nie wiem ... mowilam midwife a ona ze jesli to bedzie sie powtarzac to mam do gina uderzyc ...

.Dzięki dziewczyny za odpowiedzi,kochane jesteście,właśnie w pierwszej ciąży brałam albo duphaston albo nospę i wtedy tak tego nie odczuwałam. Będę się obserwować i postaram się nie przemęczać chociaż z taką rozrabiarą jak moja Lenka to trudne;-).

Ja po wczorajszej wizycie jestem zarówno szczęsliwa jak i przestraszona. Ale po kolei. Szyjka miękka, przygotowana do porodu. Dobrze, ze mam pessar, bo bez niego na pewno nie donosiłabym ciąży:no:. Na szczęście jest i to sie liczy:tak:. Za 6 tygodni, czyli w połowie 37 t. lekarz mi go ściągnie i wtedy poród może rozpocząć sie bardzo szybko:szok:. Nie ma na to reguły. Jednak według lekarza mam wieksze szanse na zostanie sierpniową niż wrześniową mamą. Mam jednak nadzieję, ze mnie nie wyrzucicie;-):-D.

Dzidziuś ma sie dobrze. Waży już 1822g. Podczas usg spał w najlepsze i nie udało się potwierdzić płci. Ale ja mam dowod na płytce z 4d i tego sie trzymam:-). Ważne, że ładnie przybiera na wadze i zdrowo się rozwija:tak:.

Co do skurczy: to prawda, ze w drugiej ciąży są one bardziej nasilone. Nie ma sie czym martwić, jeśli nie jest ich za dużo, no i pomaga na nie nospa i odpoczynek. Zawsze jednak należy skonsultować się z lekarzem, bo mogą powodować skracanie czy też zmiękczanie szyjki. To słowa mojego lekarza.

Ja dziś po kontroli szyjki na USG i wszystko super bo szyjka długa i zamknięta tylko mała niespodzianka pojawiła się stopa depcząca szyję :-) i stąd dziwne uczucia oraz twardnienie brzucha. Ale Pani doktor swtierdzila ze jest taka dluga ze zadne deptanie nie da jej rady :-)
To tyle dobrych wieści :-)

kama- hehe w zasadzie sporo tu sierpniówek:-) ja jestem jedną z nich:-p super, że maleństwo tak ładnie na wadze przybiera:)

no wlasnie......u mnie tez wychodzi 30 sierpnia...choc dzidzia malenka....zobaczymy jak to bedzie.....tak bym chciala urodzic w sierpniu.....
gdzies tak od 24 zaczynam gonitwe po schodach, mycie okien no i z tych przyjemniejszych spraw.......baraszkowanie z mezem intensywne.....mam nadzieje, ze to wystarczy i mnie wezmie...........
tak czy inaczej nie zamierzam sie wyprowadzac od wrzesniowek.....dobrze mi tu z Wami!!!!!!!:-):-)

u mnie wizyta 16.........juz nie moge sie doczekac.........jak zawsze zreszta....

U mnie termin z usg wychodził najpierw na 27 potem na 22 sierpnia. Ale po zdjęciu pessara- 11 sierpnia- wszystko może potoczyć sie bardzo szybko:-D. nawet tego 11:shocked2:.
Nie zmieniam jednak suwaczków, pozostawiam te z terminem wg. OM.

reklama
Do góry