reklama

Wrześniowe mamy 2015

Torecan podobno oddziałuje na płód, nie boisz się? ja się zastanawiam nad jakims naturalnym preparatem na imbirze, pogadamy z moim ginem o tym za tydzień, póki co mecze się dalej, piersi już mi się powiększyła i bolą a brzuszek jakby okraglejszy na dole bo w jeansach już mi nie wygodnie a na wadze kg mniej o dziwo

reklama
Asika82 a ten torekan to stosujesz po konsultacji z lekarzem?Brzmi nieźle,ale w ulotce jest napisane,że nie należy go stosować w ciąży?

Co do brzucha-naprawdę wyraźnie mi odstaje-ale z córką też tak było-wtedy byłam wręcz chuda i zupełnie płaska przed ciążą i do razu wyraźnie mi odstawał brzuszek,a teraz co prawda nie mam już takich mięśni jak kiedyś,ale raczej należę do szczupłych i wyraźnie mi się już zaokrąglił;)

Ja mimo wszystko bym nie brała tego torecanu, gdyby coś się dzidziusiowi stało bym miała straszne pretensje do siebie.....imbir, coś przegryzać najlepiej chrupki kukurydziane, krakersy, coś częściej i lżejszego........

Absolutnie nie dopuszczać do uczucia głodu, jak pić to małymi łyczkami, po prostu podpijać, a nie na raz całą herbatkę, najlepiej zielona cytrynowa, albo bardzo lekka czarna, po owocach ja mam odruch wymiotny.....

Przed wstaniem z łóżka od razu coś do buziola, można dziamgać migdały, mnie one bardzo pomogły, żarłam płatki migdałowe.....

A jak coś to lokomotiv

Ostatnia edycja:
Milusia a może faktycznie jak Cie tak męczy to dziewuszka dla odmiany będzie.
Mi na mdłości pomaga jedzenie małymi porcjami i czesto. Herbata tez nasilała mi objawy. Najlepiej cos zimnego.
Czytam Was cały czas ale przez te mdłości nie mam siły nawet napisać. A mi jeszcze pomagały tez mandarynki
Mi lekarka powiedziała bym starała się nie brać nic na mdłości lepiej próbować naturalnie - imbir itd ...

Ostatnia edycja:
mnie dzisiaj do południa też męczyły mdłości.. myślałam że nie wystoje w kolejce jak poszłam po zakupy :D
ale juz przeszło za to teraz najchętniej położyłabym się spać :D

Jolka zdrówka dla Ciebie i synusia!

Mała Mi i jak po wizycie?

ja też bym sie nie zdecydowała na leki na mdłości w ciąży...

weekend, wyśpię się, hurra:-)
miłego wieczoru!

No kochany ja już po wizycie - i okazuje się że ciąża jest o tydzień młodsza niż z ostatniej OM - hmmm trochę mnie to niepokoi, bo okres miałam 04.12.14 a współżyliśmy z M 20.12 i 21.12 - pamiętam dokładnie, bo mój M jeździ w delegacje za granice i później już Go nie było.... ale...
w każdym razie jest to 9 tydzień ciąży maluszek sobie pływał fajnie, rączką machał :D serduszko idealne, wszystko w jak najlepszym porządku, kolejne USG prenatalne 10.03 a wizyta 18.03. Jestem mega zadowolona :D

Dziewczyny, nie stresujcie się tymi rozbieżnościami ;-) ja brałam torecan w pierwszej ciąży, bo nic a nic mi nie pomagało w pewnym momencie. Nie mogłam normalnie w pracy funkcjonować, bo ciągle mnie wymiotowało, brałam bodaj 3 dni, tyle mi lekarz kazał, mały zdrowy i nic mu nie jest. Jeśli nic nie pomaga, to ja akurat rozumiem, bo taki stan zagraża dziecku, jak nic nie można zjeść, ani napić się, bo od razu łazienka, a powietrzem nie wyżyje się.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry