Hej kobietki,
Jak Wam minął weekend, mnie wyjazdowo-szkoleniowo, wczoraj chodziłam jak zombie...., ale lubię spać w hotelach, jakoś zawsze wszystko czyściutkie, a w domu człowiek wraca i nie wie za co się zabrać.....
Jak u Was z samopoczuciem?
U mnie coraz częściej spina mi się macica, zwłaszcza w sytuacjach stresowych troszkę mnie przytyka...No i czekam sobie na te pierwsze motylki, które w zeszłej ciąży pojawiły się w połowie 14 tc, czułam to doskonale, a w pierwszej czułam smyranie po brzuchu w 15/16 tc.....
Odnośnie nudności, trochę się zmniejszyły...., ale odbijam naokrągło, bekam strasznie....
Jutro wizytka, zobaczymy jak to będzie, najpierw chciałabym wiedzieć, czy wszystko w porządku (wiadomo stresik jest), a później będziemy szukać płci...Jakoś czuję chłopca, choć nie ukrywam, że wizja dziewczynki też jest bardzo ciekawa...w końcu ileż może być tych chłopów w domu.....
Katka witaj....
Agusiaczek, mam wzdęcia, kłucia, bóle, pachwiny...itp

w pierwszej ciąży miałam non top twardy brzuszek, a potem już normalny....Raz na jakiś czas mam taką wydzielinę i się śmieję, ze to chyba dni płodne hhih. Jajniki w poprzednich ciążach mnie bardzo bolały...
MałaMi 84 w obu ciążach poznałam na usg 12 i 13tc, ale to byli chłopcy, z resztą mnie lekarz powiedział, że wszystko widać, i nie ma czegoś takiego, że dzieciaczek się odwraca, tylko wina sprzętu......powiedział, że w 12tc narządy u chłopców i dziewczynek mogą wyglądać podobnie, tylko ten stercz u chłopaków zawsze jest w górę, a u dziewczynek w dół

Dla świętego spokoju lekarz tak w 15.16 tc jest pewny co do płci, ale to też zależy od sprzętu
Bea81 to kciuki trzymam, żeby wszystko było dobrz.e...
KOłtunek gratuluję siusiaka, i uwierz mi super sprawa, dwóch braci
Doris82 myślę, że taka ilość alkoholu, który pewnie już odparował z batonika na pewno nie zaszkodzi..
Viola88 gratuluję wizytki....
Olasec pewnie niebawem nudności ustąpią....podobno z dziewuszkami męczą bardziej...
Ewka84 kciuki za wizytkę, daj znać po powrocie...
Zu87 wydaje mi się, że wiek niby nie ma znaczenia, ale jeżeli ktoś czeka z ciążą (nie piszę o przypadkach, które niestety nie mogą) po 40tce to jednak troszkę egoistycznie do tematu podchodzą, bo wraz z wiekiem ludzie chorują, a takie osoby w wieku 18 lat powinny mieć jeszcze pełnych energii rodziców, a tu 60tka na karku

, albo nie daj Boże nie dożyją ślubu własnych dzieci, bo wiadomo, że dzisiaj za mąż nie wychodzi się w wieku 20 lat.....
Kaha91 w pierwszej ciąży, zanim jeszcze miałam brzuch oglądałam rzeczy dla ciężarnej

teraz nawet nie mam zamiaru, są takie piękne sukieneczki, albo tuniki, które z powodzeniem wykorzystam po porodzie
MStojanowa no ciekawe te opaski...
Asika82, to jest tylko film, wiele było o Hiroszimie, o Niemcach, którzy mordowali, film ocenia się według zdjęć, gry aktorskiej, dźwięku......to, co nas dotyczy, czyli fabuła to ostatni element oceny

Fajnie, że pokazali, że Polacy potrafią stworzyć piękne dzieło...W końcu nie ma co ukrywać, najlepsi twórcy zdjęć to POlacy, zawsze na koniec najznamienitszych filmów amerykańskich na końcu kilka nazwisk polskich...Amerykanie zabijają się o polskich kamerzystów i fotografów
Engancka mnie się śniło, że noszę na rękach małego chłopca