reklama

Wrześniowe mamy 2015

MStojanowa ale to sie u Ciebie ciągnie jak nie powiem co... Pogoń tam tego GP/położną. Mnie w poprzedniej ciaży zlali od samego początku, byłam w 11tc a nawet nie miałam położnej, za to w tej od razu po wizycie u GP, jakieś 2 dni po, dostałam list z datą spotkania z midwife.
i też pojechałam na prywatne USG, byłam 11go lutego, nie wytrzymałabym tyle czasu w niewiedzy. Aha, no i nie polecam polskich ginekologów w UK, ja już się tutaj nacięłam w poprzedniej ciązy, banda naciągaczy według mnie. Teraz byłam u angielskiego i jeszcze dostałam voucher na 50 funtów na następne usg 4d, także jestem zadowolona.

Co do wagi, to u mnie już 2kg na plusie mimo że jem to co zawsze i raczej zdrowo. No może trochę więcej słodkiego, ale to i tak piekę swoje ciasta, więc nie ogarniam tego przyrostu. Jak tak dalej pójdzie, to pobiję rekord pierwszej ciązy, czyli ponad 18kg na plusie :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
O rany! Naprawdę? Gdzie byłaś? Ja zgooglowalam wszystkich polskich tutaj i faktycznie jacyś amatorzy... Jednego natomiast znalazłam z bardzo dobrymi opiniami wiec postanowiłam sprawdzić. Nie wiem czemu, ale do angielskich lekarzy nie mam jakoś zaufania.. Z GP to nawet już nie skomentuje, bo gonie ich i gonie, ale nie łaska nawet krwi pobrać.. Jak miałam bóle takie, że ruszać się nie mogłam, to też rozlozyli ręce. Po wielkich blaganiach lekarka zadzwoniła na A&E, żeby zrobili mi skan, ale... uwaga... Odmówili :) szkoda słów.

Engancka nie jest tak źle, skoro norma jest do 16kg, znam dziewczyny, które przytyły jakieś 20 lub 30 kg, a dzisiaj szczupłe laseczki bo się zawzięły, ćwiczenia plus dieta...Odnośnie filmiku to piękna sprawa, myślę, że teraz moda na brzuszek i w Wawie dużo chętnych by było na taką pamiątkę, przy czym cena to pewnie musi być wysoka z racji montażu....1000 i ponad....jak nie więcej....Ciężko mi ocenić, nie każdego stać na takie cudo.....

Ewcia, dzidziolek ma 3,4 cm? JEżeli tak to gratulacje, duży fasolek albo fasolka, w zasadzie to już mały człowiek, fasolki były w 6 tc:D:D:D:D

Ja jutro na 20tą mam wizytację:D więc bardzo się cieszę:) po prostu się cieszę, że to nastąpi w końcu, bo miesiąc czekania to szmat czasu.....

rozumiem Cię, bo tyle co ja się tutaj nawku...rzałam na tutejszą służbę zdrowia w poprzedniej ciązy, którą i tak straciłam bo nie łaska ratować i robić cokolwiek w 12 tygodniu, już nawet nie chce sobie przypominać jak mnie zlali w szpitalu z krwotokiem i nie chcieli usg zrobić, no paranoja jakaś w tej anglii z tym, jeden z największych minusów tego kraju.
Spróbuj wyguglować numer do community midwife w londynie, może tam coś przyśpieszysz, bo już powinnaś mieć pierwsze spotkanie z położną. A z tego co zdąrzyłam tutaj zauważyć, to dużo ciućmoków pracuje w tych przychodniach i często im giną papiery, albo są leniwcami o tym też się zdąrzyłam przekonać na własnej skórze.

Ja byłam w Sheffield (reassur3d.com), z tym, że ja mieszkam w Nottingham, więc mam trochę bliżej, ale z całego serca mogę ich polecić.

A wtedy byłam w polskiej przychodni w Birmingham i u ginekolog od 7 boleści Krystyne jakąśtam, nie pamiętam już nazwiska. Nie dość, że niemiła, sypała wrednymi tekstami, to jeszcze naciągała na kolejną wizytę i to w bezczelny i nieludzki sposób (mówiąc że nie ma serduszka, mimo że na początku badania mówiła że widzi).

Ostatnia edycja:
Wagowo jestem na zero, czasami na lekkim minusie ale brzuch się zaokrąglił bo w ciaśniejsze spodnie ciężko mi się dopiąć.

W pierwszej ciąży śnił mi się chłopczyk i jak się okazało sen był proroczy, a teraz póki co nie śniło mi się nic związanego z dzidziusiem.

Dziewczyny z Uk ja to wam współczuję tej opieki w ciąży... Masakra jak dla mnie....

Ja się marnie jakoś czuję w porównaniu do pierwszej ciąży... Wszystko mnie boli, chce mi się spać, albo męczy mnie zgaga albo mi nie dobrze, albo mi słabo... Masakra :-( Do tego nie ma nawet jak się na chwilę położyć bo mi mój urwis nie daje tylko ciągle by się bawić z mamą chciał....

Witam!

U mnie wczoraj cały dzień jakby nic a wieczorem okropne mdłości, nawet tak wolę przynajmniej pracuję jak zawsze.

viola współczuję, wiem jak to jest jak żle się czujesz a maluszek chce do mamy. Teraz ja mam dobrze bo większe dzieci to nie przeszkadzają a nawet córcia, herbatkę czy bułkę do łóżka przyniesie.

Ja to już takich strasznych mdłości nie mam - odpukać..., ale często mi się odbija, albo jest dzień, w którym żołądek mam z kamienia......

Macham łapką.....

O 20tej mam wizytację....

reklama
U mnie również brzuch zaokrąglił się na dole i nawet najluźniejsze spodnie są niewygodne. Pani w drogerii już mi powiedziała, że będę miała chłopca! To znaczy, że inni już widzą ciążę! jakoś strasznie szybko mi się wydaje :) z ubrań preferuję luźne sukienki, choć rajstopy nawet L uciskają :tak: ja jestem 2 tygodnie po wizycie i 2 tygodnie przed, dlatego umawiam się dziś prywatnie :) mdłości nie przechodzą, nie wymiotuję ale bekam również jak stary chłop :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry